Dupa ce a obligat Consiliul General sa-i aprobe lui Costica Constanda blocuri de 5 etaje in Parcul Bordei, instanta a decis inca o data peste capul alesilor locali din Bucuresti. De aceasta data, Tribunalul Bucuresti, Sectia a IX, Contencios Administrativ obliga consiliul local sa-i aprobe lui Cristian Sindie un bloc de 6 etaje pe DN1, langa padurea Baneasa (Sos. Bucuresti Ploiesti, nr. 107).

Proiectul se afla pe ordinea de zi de sedintei de Consiliu General de miercuri, 28 aprilie. Horatiu Tica, consilier general si seful Comisiei de Urbanism a Consiliului General, spune ca deocamdata nu vor respecta hotararea instantei fiindca aceasta nu este definitiva si irevocabila.

“Am pus proiectul pe ordinea de zi, deoarece am mai modificat indicatorii urbanistici. Nu vom aproba nimic pana nu vom avea o sentinta definitiva si irevocabila. Sindie ne-a dat in judecata pentru ca a fost pus de mai multe ori pe ordinea de zi, dar consilierii nu l-au aprobat si nici nu era obligatoriu sa-l aprobam. Este complet aiurea ca instanta sa dea asemenea hotarari. Nu se poate substitui instanta Consiliului General. Din nefericire, sunt din ce in ce mai multe astfel de cazuri”, a declarat Tica.

Cine este Cristian Sindie?

Cristian Sindie este un controversat om de afaceri, cu legaturi in lumea politica, dar si in lumea interlopa. Fost bucatar la Athenee Palace pana in 1991, Cristian Sindie a devenit un personaj interesant cand s-a aflat ca mama lui Adrian Nastase a cumparat de la el un apartament in centrul Bucurestiului, pe strada Moliere.

Investigatii de presa, sustinute de note ale diverselor servicii de informatii – nationale si departamentale – au conturat orizontul relatiilor lui Sindie. De la seful Politiei Capitalei, generalul Nitu (cu care a avut o firma de securitate privata, “Ronin”), la Nicu Gheara (i-a fost asociat varului sau, Gheorghe, intr-o firma).

De la Marius Opran, fost consilier al presedintelui Ion Iliescu si finul lui Adrian Nastase, pana la Beinur Nuredin si temutii frati Camataru - cu totii i-au fost parteneri sau apropiati.