Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a aprobat 850-860 de dosare de garantare a creditelor pentru achizitia de locuinte prin a doua varianta a programului "Prima Casa", in valoare de 37-38 milioane euro.

"Ritmul zilnic de avizare a dosarelor este de 100 de cereri. In continuare 20% dintre dosarele pe care le primim de la banci sunt incomplete si incorecte, de aceea trebuie sa le trimitem inapoi", a declarat, vineri, Aurel Saramet, presedintele Fondului, citat de Mediafax.

El a mentionat ca, la fel ca si in prima varianta a programului "Prima Casa", cele mai multe solicitari vizeaza achizitia de locuinte construite inainte de 2008.

Bugetul alocat in acest an pentru sustinerea achizitiei primei locuinte este de 700 de milioane de euro, fata de fondurile de un miliard de euro alocate in 2009, an in care a fost lansat acest program.

In acest an, programul a fost modificat, astfel ca Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM va garanta creditul pentru cumpararea unei locuinte prin "Prima Casa" in limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja incepute, si 70.000 euro, pentru locuinte cu lucrari inca neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi.