Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, la Constanta, ca specialistii institutiei lucreaza la o noua lege a constructiilor pentru ca exista foarte multe imobile ridicate ilegal, nu doar pe litoral, ci si in restul tarii, fiind un "dezastru urbanistic", informeaza Mediafax.

Lucram la o noua lege a constructiilor, un cod al urbanismului in Romania pentru ca situatia de pe litoral este generalizata in toata tara. Gasesti constructii ilegale si lucrul acesta a parut firesc timp de 20 de ani. Dorinta de a construi dupa '89 a fost atat de mare si intelegerea autoritatilor pentru cei care au construit chiar si fara sa respecte legea a fost atat de mare incat s-a ajuns la un dezastru urbanistic in toate orasele Romaniei, in toate zonele turistice nu numai pe litoral", a declarat Udrea.

Ministrul a spus ca la noua lege se lucreaza cu ajutorul unor specialisti francezi, dar ca pana cand aceasta va fi gata ministerul va interveni, de la inceputul saptamanii viitoare, pentru demolarea constructiilor ilegale de pe litoral.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului declara, sambata trecuta, ca una dintre principalele probleme ale litoralului romanesc o reprezinta modul haotic in care s-a construit in ultimii 20 de ani, in unele cazuri de catre "persoane de la Bucuresti, cu influenta si cu foarte multi bani".