In primul trimestru din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 19,5%, scadere evidentiata la urmatoarele elemente de structura, a anuntat vineri Institutul National de Statistica. La cladirile rezidentiale (de locuinte) volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 43,4%, la cladirile nerezidentiale cu 29,7%, singura crestere a volumului lucrarilor de constructii, cu 1,2%, fiind inregistrata doar in cazul constructiilor ingineresti.

Martie 2010 fata de februarie 2010

In luna martie a acestui an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 2,3% fata de luna anterioara a acestui an. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 97,9% si la cladirile nerezidentiale cu 12,6%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 25,6%.

Martie 2010 fata de martie 2009

Comparativ cu luna similara a anului trecut, in luna martie din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 21,2%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele, astfel: la cladirile rezidentiale cu 25,4%, la constructiile ingineresti cu 23,5% si la cladirile nerezidentiale cu 22,9%.