Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat luni, 10 mai, un proiect de hotarare prin care aloca aproximativ13 milioane de euro din bugetul orasului pentru construirea a doua pasaje rurtiere subterane si modernizarea retelei de infrastructura in zona 16 Februarie – Godeanu, in folosul centrului comercial Colosseum.

Conform proiectului, se vor construi 1.319 metri de drum nou pe Soseaua Chitila, se va moderniza soseaua si se vor construi doua pasaje pe strada Godeanu.

“Avand in vedere ca la Nord de Coloseum Center urmeaza a se realiza o importanta zona rezidentiala ce se intinde pana la Lacul Straulesti si Soseaua de Centura, pentru completarea moderinizarii infrastructurii urbane din zona Chitila, Municipiul Bucuresti are in vedere sa asigure din surse proprii modernizarea segmentului din Soseaua Chitila, cuprins intre strada Laminorului si Soseaua de Centura si lucrarile de amenajare a intersectiei Soseaua Chitila cu strada Godeanu si a intersectiei soselei Chitila cu Strada Aeroportului”, scrie in proiectul de hotarare.

Prin aceasta investitie se va crea un acces dinspre Soseaua Chitiliei catre viitorul centru comercial Colosseum, care fi construit in zona. Dezvoltatorii proiectului Colosseum, firma Nova Imobiliare, detinuta de un ofshore din Cipru, vor pune la dispozitia primariei un teren pe care va fi prelungita linia se tramvai de pe strada 16 Februarie spre zona de nord a complexului.

Lucrarile ar urma sa dureze 12 luni. In plus, Municipalitatea se angajeaza sa asigure, pentru firma care construieste complexul Colosseum, Nova Imobiliare, dreptul de conectare si utilizare a sistemului public de canalizare ce traverseaza terenuri ale domeniului public, iar asta fara taxe si costuri afara de cele legale.

Conform unui alt proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi, municipalitatea ar trebuit sa beneficieze de “ edificarea unei gradinite pentru copii si a unui asezamant pentru asistenta si ingrijirea persoanelor varstnice” de catre societatea Nova Imobiliare. Consilierii insa au respins acest proiect, investitorii de la mall primind gratis modernizarea infrastructurii.

Anul trecut, in toamna, investitorii anuntau ca proiectul Colosseum reprezinta o investitie de circa 350 milioane de euro si va fi construit in doua faze. Prima faza presupune construirea unui parc comercial cu suprafata de 58.000 de metri patrati, iar apoi va fi dezvoltat un mall de 140.000 de metri patrati, cu peste 480 de magazine si 8.500 locuri de parcare.