Preturile locuintelor – o comparatie Romania versus Bulgaria
Practic, de aproximativ un an, preturile pe piata imobiliara sunt inghetate sau variaza extrem de putin, evolutie oarecum surprinzatoare daca tinem cont de faptul ca in toata aceasta perioada economia a continuat sa scada, iar 'deranjul' social creste de la o luna la alta.
Comparativ cu maximele inregistrate la inceputul anului 2008, in acest moment preturile calculate in euro sunt cu 41,9% mai mici, iar, daca le transformam in lei, scaderea este de 34,8%.
In acelasi timp, la vecinii nostri bulgari situatia este oarecum diferita. Astfel, datele arata ca preturile maxime au fost inregistrate in toamna lui 2008, dupa care a urmat o scadere abrupta, acum fiind cu 31% mai mici decat in trimestrul trei din 2008. De remarcat ca preturile scad continuu de 6 trimestre, iar in primul trimestru din acest an scaderea s-a accentuat.
Citeste restul articolului si comenteaza pe Khris, un 'blog cu atitudine'.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
un substantial profit,fara a primi nici o subventie.Am
un salariu modest si nu am nici un fel de sporuri,
altele decat cele clasice de vechime,de noapte si de srbatori legale atunci cand lucrez intr-o zi de sarbatoare(alta decat duminica/sambata) De cateva ori pe luna am oarece treburi la Adm fiscala. Acolo.ma duc pregatita cu un pach de cafea,o ciocolata la o doamna care importanta imi pune o stampila si apoi mai vizitez doua birouri,cu stampile
si inregistrari.
Acum astept sa se hotarasca sa participam si noi
cu 25% din salarii .Mi se pare corect sa ne manifestam solidaritatea cu doamnele de la ghiseu,
si cu toti bugetarii.Dar,daca asi putea alege as alege-o pe mama mea pensionara cu cateva sute
de lei.In rest sa auzim numai de bine
Intre timp, trebuie sa mergem cu ciocolata la ghiseu...