In mod cert, in lunile urmatoare numarul executarilor silit va creste, iar cumpararea unor imobile scoase la licitatie de catre banci va deveni o afacere pentru unii dintre romanii descurcareti.

Cat de bine se vand in acest moment locuintele executate silit? Sa luam un exemplu: o banca a scos la vazare luna trecuta un apartament semidecomandat cu trei camere si o suprafata utila de 55.8 mp plus boxa si garaj la un pret de 176.000 de lei, respectiv 42.000 de euro sau 750 euro/mp. De notat ca acest apartament se afla intr-o zona buna a Timisoarei ¬ in complexul studentesc, scrie Khris.

Apartamentul nu s-a vandut, asa ca pretul a scazut la 31.500 euro sau 560 euro/mp, o noua licitatie fiind programata in luna iulie. Pe piata libera, un asemenea apartament se vinde cu cel putin 55.000 de euro.

In acest context, situl heima.ro a inceput recent sa calculeze un indice de pret mediu pe metru patrat al bunurilor imobile executate silit ¬ IPBEX, acesta bazandu-se pe analiza a 273 de anunturi publicate de banci.

Datele arata ca in luna mai, cele mai mari preturi pe metru patrat la apartamentele aflate in executare silita se regasesc in Bucuresti-Ilfov, respectiv 1250 euro pe mp, ceea ce arata ca bancile nu sunt dispuse sa execute bunurile la orice pret. Situatia pe judete in graficul de mai jos, click pe imagine pentru marire.

Articol integral