MagazinulDeCase.ro, site-ul cu anunturi imobiliare direct de la proprietari, a fost cumparat de catre Sanoma Digital Romania, companie subsidiara a Sanoma Magazines International, au anuntat vineri oficialii Sanoma. De la infiintare si pana in prezent, prin intermediul site-ului, detinut de firma Web Content Services, s-au intermediat peste 4800 de tranzactii imobiliare. Valoarea tranzactiei anuntate vineri nu a fost facuta publica.

"Pe termen scurt, ne-am propus sa lansam o interfata web prin care vanzatorii vor putea publica direct anunturile lor, dar si pachete de publicitate pentru a creste vizibilitatea anunturilor, atat de necesara in acest context dificil al pietei", declara Adina Vasilescu, new media publisher in cadrul Sanoma Hearst Romania, alta subsidiara a Sanoma Magazines International.

Conform informatiilor date publicitatii, achizitia a fost realizata de Sanoma Magazines International prin noua companie subsidiara Sanoma Digital Romania SRL, care va continua politica de achizitii online in Romania. Tranzactia a fost asistata pe partea de consultanta fiscala de BDO Taxe si din punct de vedere legal de NNDKP pentru cumparator si de Av. Dinu Petre de la Cunescu, Balaciu si Asociatii pentru vanzatori.

  • Negocierile de vanzare catre Sanoma au inceput in ultimul trimestru al lui 2009

MagazinulDeCase.ro era detinut de firma Web Content Services, care era controlata de Elena Anghel (50% din actiuni), Malos Matei (22%), Alexandru Dima (18%) si Paul Ghinea (10%). Oficialii Web Content spun ca negocierile cu Sanoma au inceput in ultimul trimestru al anului trecut.

‘Negocierile cu Sanoma au inceput in ultimul trimestru al anului trecut, in ciuda crizei imobiliare care in mod evident ne afectase si pe noi intr-o mica masura. Am descoperit la Sanoma un mare entuziasm si incredere in potentialul de viitor al acestei afaceri. Cred ca Sanoma va aduce un mare plus, aducand acest business virtual acolo unde ii este locul cu adevarat in piata imobiliara’, a declarat pentru HotNews.ro Elena Anghel.

Lansat in octombrie 2006, MagazinulDeCase.ro este un serviciu online de promovare a ofertelor provenite direct de la proprietari. Site-ul publica anunturile de vanzare a proprietatilor imobiliare pe baza unei taxe fixe, fara nici un comision pentru tranzactiile finalizate. Conform informatiilor Sanoma Hearst Romania, in prezent, valoarea totala a tranzactiilor imobiliare operate prin intermediul MagazinulDeCase.ro ajunge la peste 689,7 milioane de euro.