Tribunalul Bucuresti a admis joia trecuta deschiderea insolventei in cazul dezvoltatorului imobiliar Impact in urma unei actiuni in instanta formulate de firma Romconstruct Ploiesti pentru neplata unei datorii de peste 1,3 milioane lei, potrivit unui comunicat al Impact transmis Bursei de Valori Bucuresti. Impact sustine ca la mijloc este o eroare judiciara si ca marti va face recurs la aceasta decizie.

"Impact Developer&Contractor (Impact) contesta decizia instantei de fond de admitere a actiunii formulate de Romconstruct SA Ploiesti privind deschiderea insolventei. Apreciem ca este o eroare judiciara pentru care vom solicita imediat suspendarea efectelor, pornind de la insasi definitia insolventei, conform Legii 85/2006, deoarece patrimoniul Impact SA nu este in situatia in care “fondurile banesti disponibile sa fie sub nivelul datoriilor exigibile”", a anuntat luni dezvoltatorul.

In acest sens, compania sustine ca disponibilitatile in conturile de numerar si asimilate ale societatii Impact (probate cert si instantei) sunt de peste 10.000.000 lei, cu mult peste nivelul sumei de 1.363.142 lei solicitate de Romconstruct ca presupus debit, iar intrarile lunare de cash ale Impact sunt de circa 4.000.000 lei.

  • Impact sustine ca are de recuperat datorii de peste 16 milioane lei de la Romconstruct

Neachitarea sumei de peste 1,3 milioane lei provine din faptul ca aceasta datorie nu este recunoscuta de catre Impact, fapt care constituie deja obiect de disputa judiciara intre cele doua companii.

Dezvoltatorul imobiliar sustine ca Romconstruct a fost subcontractant al sau in perioada 2006-2008.

"Impact a reziliat contractul din cauza nerespectarii de catre Romconstruct a prevederilor contractuale, incluzand aici lucrari de proasta calitate precum si intirzieri repetate totalizand peste 200 de zile, care au atras daune materiale si de imagine in relatia cu clientii nostri. In acest moment Impact are de recuperat de la Romconstruct Ploiesti datorii de peste 16.000.000 lei", se mai mentioneaza in comunicatul dat luni de Impact.

Dezvoltatorul a tinut sa mai anunte ca decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si ca marti va depune cerere de recurs prin care sa suspende efectele actualei sentinte.