Preturile de inchiriere solicitate de proprietarii de apartamente din Bucuresti au sazut in medie cu 8% in primul semestru din acest an, arata o analiza realizata de serviciul de monitorizare imobiliara AnunturiParticulari.ro. Pe de alta parte, numarul locuintelor scoase spre inchiriere a fost in iunie de 2820 apartamente, in crestere cu 10% fata de aceeasi luna a anului trecut si cu 53% fata de luna similara din 2008, avans datorat si stocului de locuinte venit din zona ansamblurilor rezidentiale noi.

Conform datelor anunturiparticulari.ro, in luna iunie pentru un apartament de 2 camere a fost solicitat in medie un pret de inchiriere de 350 de euro, cu 5% mai redus fata de inceputul anului, cand acesta era de 370 de euro. Pentru o garsoniera pretul mediu in iunie a fost de 250 de euro, cu 4% mai mic decat in ianuarie.

Pentru apartamentele de 3 camere pretul a scazut cu 10%. La inceputul anului se solicita in medie un pret de 540 de euro. Acesta a scazut treptat, ajungand la 490 de euro in iunie.

Si pentru apartamentele de 4 camere tendinta este aceeasi, pretul de inchiriere al acestora scazand cu aproximativ 15%, de la 770 de euro in ianuarie, la 660 de euro in iunie.

Fata de luna precedenta, in luna iunie din acest an preturile au scazut usor, exceptand cazul garsonierelor al caror pret mediu a ramas la acelasi nivel din luna mai. Pentru apartamentele cu 2 camere scaderea a fost de 1%, in timp ce pentru 3 camere s-a inregistrat o scadere de 7%. Apartamentele de 4 camere au inregistrat un pret mediu al chiriei mai redus cu 17% fata de luna anterioara.

  • Numarul ofertelor apartamentelor de inchiriat a crescut cu 53% fata de iunie 2008

De cealalta parte, oferta apartamentelor nou aparute pe piata inchirierilor in luna iunie din acest an a crescut cu 27% fata de inceputul anului. In luna iunie au fost scoase pe piata un numar de 2820 de apartamente. Comparativ cu luna precedenta numarul ofertelor a crescut cu 36%.

"Numarul de oferte a crescut semnificativ in ultimele 6 luni. Cresterea s-a datorat aparitiei unui numar din ce in ce mai mare de apartamente cu un numar inferior de camere. Cresterea a fost influentata si de stocul de locuinte venit din zona ansamblurilor rezidentiale noi. O parte dintre dezvoltatori au schimbat destinatia apartamentelor, intrand pe piata inchirierilor cu locuintele ramase nevandute", se mentioneaza in analiza anunturiparticulari.ro.

In luna iunie, numarul ofertelor a crescut cu 10% fata de aceeasi luna a anului trecut, in timp ce fata de aceeasi luna a anului 2008 numarul ofertelor a crescut cu 53%.

AnunturiParticulari.ro este un serviciu lansat in anul 2001 de compania Agentie.Net, statistica prezentata are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de proprietari de locuinta particulari in presa scrisa si pe internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.