Nu distrugeti Bucurestii de altadata

FOTOGALERIE Cum a fost mutilat cartierul Domenii

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 12 august 2010, 12:57 Economie | Imobiliar


FOTOGALERIE Constructiile care au desfigurat Piata Domenii
Vilute mici, de 1-2 etaje, cu spatiu verde in fata si gradina in spate, strazi flancate de arbori seculari. Cam asa se putea descrie pana in urma cu cativa ani cartierul Domenii, construit in perioada interbelica pentru elitele bucurestene. Acum, locul micilor vile a fost luat de blocuri de doua ori mai inalte, care ocupa toata parcela, inclusiv spatiul verde din fata si, de parca nu ar fi de ajuns, balcoanele ies si peste trotuar. Parcelarea Domenii este, conform legilor locale ale acestui oras, un cartier cu grad de protectie maxim si Primaria Capitalei a cheltuit bani grei pentru elaborarea unor studii care sa protejeze aceste zone, dar de care nu s-a tinut cont.

HotNews  va prezinta un inventar al constructiilor care au mutilat acest cartier si care sunt institutiile care au facut posibila aparitia lor.
 

Strada Sandu Aldea nr. 24

Inaltime cladire construita: Parter plus 4 etaje;

Inaltime permisa prin regulament: Parter plus doua etaje;

Cine a autorizat constructia: Blocul a fost aprobat in anul 2007 printr-un Plan Urbanistic Zonal, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In 2008, Primaria sectorului 1 a autorizat construirea lui.  

Observatii:

Indicatori urbanistici initiali: Procent de Ocupare al Terenului: 40%, Coeficient de Utilizare al Terenului: 1,8, Inaltime maxima: 10 metri

S-a ajuns la: POT: 51%; CUT: 2,7; Inaltime maxima 18 m.  

Sreada Sandu Aldea nr. 4-6

Inaltime cladire construita: Parter plus 5 etaje;

Inaltime permisa prin regulament: Parter plus doua etaje;

Cine a autorizat constructia: Initial, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat un Plan Urbanistic Zonal prin care li se permitea proprietarilor sa construiasca un bloc de patru etaje. Urmare acestui PUZ s-a obtinut o autorizatie de construire de la Primaria sector 1. Aceasta a fost incalcata, beneficiarii construind inca un etaj in plus, blocul ajungand astfel la 5 etaje. Intre timp, beneficiarul a mai obtinut autorizatie tot de la Primaria sector 1 pentru a acoperi curtea din spate si o alta autorizatie pentru a inchide  balcoanele.

Observatii:

Indicatori urbanistici initiali: Procent de Ocupare al Terenului: 40%, Coeficient de Utilizare al Terenului: 1,8, Inaltime maxima: 10 metri

S-a ajuns la: POT: 70%; CUT: 3.2; Inaltime maxima: 20 m.  

Strada Alexandru Constantinescu nr. 6

Inaltime cladire construita: Parter plus 5 etaje;

Inaltime permisa prin regulament: Parter plus doua etaje;

Cine a autorizat constructia: Cladirea a fost aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti printr-un Plan Urbanistic Zonal. Ulterior a fost autorizata de Primaria sector 1.

Observatii:

Indicatori urbanistici initiali: Procent de Ocupare al Terenului: 40%, Coeficient de Utilizare al Terenului: 1,8, Inaltime maxima: 10 metri

S-a ajuns la: indicatorii nu sunt afisati pe site-ul Primariei Capitalei.

Strada Alexandru Constantinescu nr. 8

Inaltime cladire construita: Parter plus 4 etaje;

Inaltime permisa prin regulament: Parter plus doua etaje;

Cine a autorizat constructia: In 2008 Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat Planul Urbanistic Zonal care a stat la baza autorizatiei de construire emisa ulterior de Primaria sector 1. In 2009, beneficiarii au cerut supraetajarea cu un etaj si extinderea constructiei pe fundul de lot pana la limita de proprietate.  Consiliul Local sector 1 a aprobat un studiu de oprtunitate  pentru aceasta propunere, desi PUZ-ul de Zone protejate spune clar ca in aceasta zona retragerea fata de limita de proprietate trebuie sa fie de minim 5 metri. Acum Planul Urbanistic Zonal care are la baza acest studiu de oportunitate este in dezbatere publica si va fi supus spre aprobare in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Proiectul are si aviz de la Directia de Cultura a Municipiului Bucuresti.

Observatii:

Indicatori urbanistici initiali: Procent de Ocupare al Terenului: 40%, Coeficient de Utilizare al Terenului: 1,8, Inaltime maxima: 10 metri

S-a ajuns la: POT: 60%; CUT : 3.4; Inaltime: 20 m.  
 

Strada Alexandru Constantinescu nr. 20

Inaltime cladire construita: Parter plus 5 etaje;

Inaltime permisa prin regulament: Parter plus doua etaje;

Cine a autorizat constructia: Aceasta constructie a fost aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti printr-un Plan Urbanistic de Detaliu inainte de 2000. Ulterior a fost autorizata de Primaria sector 1. In perioada 2004-2006 a urmat un sir de 4 autorizatii emise de Primaria sector 1 pentru remodelarea fatadei, recompartimentari interioare, reamenajari etc.

Observatii:

Indicatori urbanistici initiali: Procent de Ocupare al Terenului: 40%. Coeficient de Utilizare al Terenului: 1,8, Inaltime maxima: 10 metri

S-a ajuns la: POT: 70%; CUT: 4; Inaltime: 20 m.  
 

Alte capodopere din cartierul Domenii:

Strada Aviator Sanatescu nr. 53

Strada Aviator Sanatescu nr. 4

Strada Gheorghe Stalpeanu nr. 8

Piata Domenii

Ce  prevede regulamentul de Zone Protejate pentru Parcelarea Domenii: "Se protejeaza valorile arhitectural-urbanistice, istorice si de mediu natural in ansamblul lor: trama stradala, fondul construit, caracterul si valoarea urbanistica. Sunt permise interventii care conserva si potenteaza valorile existente. Arhitectura noilor cladiri va respecta caracterul arhitectural general al bulevardului, inscriindu-se, inainte de toate, in scara definita de cladirile existente. Se interzic suprafete vitrate de mari dimensiuni (perete cortina), imitatiile de material sau utilizarea improprie a materialelor (placaje ceramice sau suprafete metalice stralucitoare), utilizarea culorilor stridente".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15611 vizualizari

 • -15 (29 voturi)    
  Mda (Joi, 12 august 2010, 13:09)

  anonim [anonim]

  Stau si ma gandesc daca e rau sa apara cladiri noi sau sa ramana alea vechi darapanate in care e plin cu tigani.
  De unde stau eu incepe cartierul si va asigur ca e chiar ok ce s-a construit, fotografiile sunt facute la bulevard nu pe stradute
  • +17 (21 voturi)    
   :| (Joi, 12 august 2010, 13:30)

   rakkone [utilizator] i-a raspuns lui anonim

   Esti dus? Unde case pline de tigani in Domenii? Cred ca esti picat din luna sau vorbesti in totala necunostinta de cauza.
   • -1 (9 voturi)    
    Mda (Joi, 12 august 2010, 14:37)

    anonim [anonim] i-a raspuns lui rakkone

    Avand in vedere ca eu stau in Domenii te pot asigura ca sunt si case darapanate pline cu tigani.
    Nu stiu unde stai, dar nu cunosti deloc zona asa cum o stiu eu.
    Sigur e unul dintre cartierele bune raportat la ce mizerie e in Bucuresti, dar asta se intampla pentru ca s-au cumparat si multe case daramate si au aparut cladiri noi.
    Daca ati merge pe stradute intre Titulescu si Banu Manta ati fi socati sa vedeti cati tigani sunt. Si aia e o zona foarte buna, dar dincolo de bulevard realitatea e alta.
    • 0 (2 voturi)    
     domenii (Joi, 12 august 2010, 14:52)

     amica [anonim] i-a raspuns lui anonim

     Una dintre zonele pline de rromi este cea de vis-a-vis de Piata Domenii, inspre Caraiman. Restul, Titulescu/Banu Manta, nu mai au nimic in comun cu zona Domenii.
    • +1 (1 vot)    
     Deci (Joi, 12 august 2010, 15:19)

     anonim [anonim] i-a raspuns lui anonim

     Iata harta cartierului Domenii: http://wikimapia.org/#lat=44.4673255&lon=26.0675955&z=15&l=0&m=b .Imi pare rau, dar nu cred ca stai in cartierul Domenii.
     • -2 (6 voturi)    
      Nu e buna harta (Joi, 12 august 2010, 16:40)

      anonim [anonim] i-a raspuns lui anonim

      Pe porcaria aia de harta a ta cartierul Domenii incepe din zona Banu Manta, iar cartierul 1 Mai e in zona Pietei Chibrit.
      E de tot rasul.
      • +1 (1 vot)    
       subscriu (Vineri, 13 august 2010, 10:39)

       Cheques [anonim] i-a raspuns lui anonim

       harta nu e foarte precisa. Nu stiu daca exista un document oficial in care sunt definite cartierele bucurestene, dar harta nu reflecta varianta populara: cartierul 1 mai este in locul pe care lumea il numeste "cartierul chibrit", cartierul domenii este porneste din Banu Manta, ceea ce nu e adevarat, cariterul turda lipseste cu desavarsire, cartierul 1 mai, asa cum este el cunoscut, adica in jurul fostului Bvd 1 mai, actualmente Ion Mincu, lipseste cu desavarsire.

       Avand in vedere ca aceasta harta este jumatate in engleza,jumatate in romana si, mai mult, este sub o platforma wikipedia, pot presupune ca este un document user generated content, de unde si greselile.
    • +2 (2 voturi)    
     Domenii la Banu Manta??? (Vineri, 13 august 2010, 16:00)

     manon [utilizator] i-a raspuns lui anonim

     Draguta Domenii nu este intre Titulescu si Banu Manta, cred ca nu stii exact pe unde stai. Acu te-ai mutat in Bucuresti si te-a mintit agentia ca ai cumparat in Domenii? Da, intre Titulescu si banu Manta e plin de tigani dar nu se numeste Domenii zona aia.
     Eu stau la Miciurin/Averescu. De acolo catre Chibrit se intind Domeniile si nu catre Banu Manta si Titulescu.
   • +1 (3 voturi)    
    piata Domenii (Joi, 12 august 2010, 17:03)

    georgeta [anonim] i-a raspuns lui rakkone

    draga cred ca traiesti pe alta lume nu stii ca tigani sunt peste tot mai ales in zone bune du-te pe str karol knappe sa vezi si acolo Ceausescu i-a ascuns in casele acelea tip vagon si acum nu mai pleaca Du-te noaptea sa vezi ca pleci imediat din zona cu coada intre picioare asa ca ,,,, tu esti picat de pe marte sau locuiesti pe acolo si nu vrei sa te faci de ,,,.....dar nu ai de ce rromi sunt PRETUTINDENI
  • +2 (2 voturi)    
   Dezastru (Joi, 12 august 2010, 20:46)

   sandu aldea [anonim] i-a raspuns lui anonim

   Prietene, vorbesti aiureli. De cand e strada Sandu Aldea bulevard??
  • +3 (3 voturi)    
   Daca stai mai colea in Chitila, poate ..... (Joi, 12 august 2010, 22:38)

   Pisoyu [anonim] i-a raspuns lui anonim

   Eu stau pe C-tin Sandu Aldea in Domenii si pot spune ca e una din strazile cu vilele cele mai frumoase din Bucuresti. Ca din alte vremuri.
   Insa ghertoii ar vrea si ei sa se aciuiasca .....
 • -11 (21 voturi)    
  de casele alea nu zice nimeni nimic? (Joi, 12 august 2010, 13:22)

  adi [anonim]

  bai desteptilor, bine ca va luati de cladirile noi. cine sunteti voi sa stati in calea evolutiei?

  aia cu casele alea in stil vechi ar trebui in primul rand sa aiba grija de ele nu sa arate de parca ar fi parasite, si dupa aia sa emita pretentii
  • +11 (13 voturi)    
   bai ADI bai (Joi, 12 august 2010, 13:52)

   Nelu [anonim] i-a raspuns lui adi

   Hai, nu-ti fie rusine ca ti-a aparut vila pe Hotnews.
   Ce puii mei, cu totii stim ca ai dat spaga sa constuiesti asa ceva.

   Dar daca pentru tine evolutie inseamna cat mai multe etaje, sunt destui oameni pentru care au alte teorii despre acest concept.
   Si vezi tu, este un paradox aici: Ti-au cumparat o casa veche, ai daramat--o si ti=-ai construit ditamai vila intr-un cartier linistit si verde. Adica ai facut primul pas catre un cartier mai inalt, mai putin verde si mult mai zgomotos.

   Dar ai dreptate cu evolutia. Nu este pentru oricine. :)) Cine suntem noi sa stam in calea evolutiei? :)) auzi la el... hahahaaaaaa//
   • +1 (1 vot)    
    dar piata de la Domenii? (Vineri, 13 august 2010, 16:04)

    manon [utilizator] i-a raspuns lui Nelu

    de aia ce mai ziceti? Este bomboana de pe coliva la tot ce s-a facut acolo fara cap. Asa tiganie nu am pomenit decat in cartierele marginase. Aia nu mai este piata nici la domenii si nici la 1 Mai. E o bataie de joc. In loc de tarani sunt tot felul de comercianti dubiosi cu preturi la fel de dubioase. Bine, asta este regula cam in toate pietele.
  • +3 (5 voturi)    
   Evolutie (Joi, 12 august 2010, 15:44)

   Florin [anonim] i-a raspuns lui adi

   Arhitectura inseamna in principal: da sau nu da bine. Frumusetea cladirilor trebuie sa fie o componenta a urbanismului. Dar arhitectura este doar unul dintre domeniile ce concura la dezvoltarea localitatilor. Iata cateva alte specialitati ce trebuie sa concure la intocmirea unei planificari de dezvoltare al unei localitati: transporturi, energetica, alimentare cu apa si canalizare, geologie, sociologie, economie, juridic. Cercetatorii de la Institutul Agronomic (situat in zona Domenii) considera ca ei, agronomii, ar trebui sa stabileasca cum trebuie sa se dezvolte localitatile rurale. Din pacate pentru ei arhitectii s-au impus. In Lege au inca din 1991 functia de "arhitect sef". Ei creaza regulile si apoi tot ei le modifica dupa bunul plac. Ei profita de ignoranta locuitorilor care ar putea sa-si exprime parerea privind planurile urbanistice si regulamentele lor. Practic articolul se refera la o cearta intre ei. Cei invidiosi isi varsa ciuda in articol.

   Dar uitati-va in piata Unirii. De 20 de ani pe magazinul Unirea sunt reclame. Si pe blocurile din jur. Eu ma simt acolo intr-un mare cos de gunoi. Pe arhitecti nu-i deranjeaza. Absolut deloc.
   • +4 (4 voturi)    
    Problema e complexa (Joi, 12 august 2010, 22:07)

    Adi [anonim] i-a raspuns lui Florin

    si are multe aspecte :)
    Veti fi uimit, stimate domn, dar planificarea urbana este facuta de urbanisti in aceasta tara exact in aceeasi masura in care strategiile economice ale guvernului sunt facute de economisti. Mai pe romaneste: conteaza intotdeauna interesele cuiva si mai putin ce spune specialistul x sau y. Frumusetea de nuca in perete a acestor case reflecta pe langa etica scartaitoare sau capacitatile profesionale indoielnice ale unor arhitecti si gustul "fin" si educatia culturala "aleasa" a "dezvoltatorului" roman. Cu totii isi aduc neprecupetita contributie!
    In afara de aceasta v-as atrage atentia ca planificarea urbana sau teritoriala este facuta de catre urbanisti si meseria lor presupune obligatoriu integrarea si coordonarea unor studii sau proiecte de specialitate referitoare la retele de transport, retele edilitare, demografie, economie, sociologie sau mediu intocmite de specialisti. Urbanistul prin pregatirea sa este cel mai in masura sa faca integrarea spatiala a tuturor acestor aspecte particulare ale dezvoltarii urbane/teritoriale. Binenteles ca in cazul dezvoltarii localitatilor rurale urbanistii trebuie sa tina cont de probleme specifice zonei, dar asta nu il califica totusi pe agronom sa devina cel ce integreaza spatial totate aspectele enumerate mai sus din simplul motiv ca daca ar fi calificat s-ar numi urbanist si nu agronom. Din aceleasi motive doctorii veterinari nu au voie sa opereze oameni, soferii de autobuz sa piloteze avioane etc.
    Si inca o observatie: mai mult de jumatate din posturile de arhitect sef din Romania sunt ocupate de persoane fara pregatire de specialitate. Avem "frumusetile" pe care le avem si din cauza ca ele sunt avizate de catre instalatori sau electricieni, nu de catre arhitecti si pentru ca arhitectii sefi sunt la mana primarilor si nu prea pot misca in front. De unde si "inghesuiala" celor cu adevarat profesionisti pentru a ocupa aceste posturi...
  • +2 (4 voturi)    
   FALS (Joi, 12 august 2010, 17:19)

   Mitic [anonim] i-a raspuns lui adi

   E vorba de incalcarea unor reguli stabilite de comunitate, de respectarea unor legi si de nesanctionarea celor care isi permit sa faca "ce vrea muschii lor"; e lipsa de respect fata de ceilalti .
   Poti face asa ceva intro democratie sau intrun stat civilizat?
   Casca ochii prin Viena pentru o oarecare comparatie...
   • 0 (0 voturi)    
    Comment sters de user (Luni, 16 august 2010, 17:29)

    Mowgli [anonim] i-a raspuns lui Mitic

 • +11 (13 voturi)    
  Sa ne linistim... (Joi, 12 august 2010, 13:28)

  dan [anonim]

  Sa ne linistim un pic... Casele din Domenii sigur nu aratau "parasite" sau "pline de tigani". Am crescut prin cartierul ala si pot sa va zic ca-s niste bijuterii de case pe acolo. Eu n-as fi permis constructie peste trei etaje acolo.
  • +12 (12 voturi)    
   de acord (Joi, 12 august 2010, 13:35)

   andrei [anonim] i-a raspuns lui dan

   raul insa e deja facut si tot bucurestiul arata ca o varza.
   • +1 (1 vot)    
    corect! (Vineri, 13 august 2010, 16:06)

    manon [utilizator] i-a raspuns lui andrei

    Corect!
  • +1 (3 voturi)    
   inclusiv videanu (Joi, 12 august 2010, 14:25)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui dan

   si-a facut casa la 2 pasi de piata, prin 2003-2004.
   practic a reconditionat una veche fara sa afecteze zona cu nimic. "noroc" cu liberalul primar al sect.1.
 • -12 (12 voturi)    
  DISTRUGETI BUCURESTIUL VECHI (Joi, 12 august 2010, 13:31)

  dragos [anonim]

  Distrugeti Bucurestiul vechi. Nivelati toate cladirile alea darapanate si pline de tigani. Lasati orase precum Brasov, Sibiu, Sighisoara s.a. sa fie vechi dar istorice. Ne-am saturat de mizeria asta din B cu cladiri "vechi", niste zorzoane ale timpurilor lor, multe din ele construite la cererea unor personaje precum Becali al timpurilor istorice.
  • +6 (6 voturi)    
   cum sa facem ?!? (Joi, 12 august 2010, 14:19)

   un decrepit vetust... [anonim] i-a raspuns lui dragos

   sefu', pot sa ma apuc sa scapar cribitu' pe zidurile vechi, poate-or lua foc ? ca nu stiu cum sa fac... n-ar fi mai bine sa-i obligam legal pe tigani sa plece si sa bagam banii in reconstructie, urmand a le vinde corect celor ce-si permit intretinerea vilelor vechi din tot orasul ? iar celor ce le detin cu acte si nu le pot intretine sa le acordam fie credite, fie sa le schimbam obligat cu alte case, noi, construite cu fonduri publice, pt a da drumul la economie, iar casele acestea sa le reconstruim ? era o zicala veche, preluata abuziv de impuscatu: poporul care isi uita istoria e ca un copil ce nu-si cunoaste parintii... noi vrem s-o dinamitam... asa inteleg din comentariul tau, nu, amice Dragos ? (pt. orice eventuala critica, desi mi-ar fi placut sa inventez cele de mai sus, din pacate am preluat ce spun de la danezi, adaptand pe ici pe colo... deci am legitimitate, caci un popor slab ca noi vrea doar sa preia, daca v-as fi spus ca am gandit totul singur mi-ati fi dat in cap sigur, ca noi nu dorim sa gandim...) multumesc pt. atentie, tuturor !
  • +7 (7 voturi)    
   mama, ce dreptate ai ... (Joi, 12 august 2010, 20:16)

   the [utilizator] i-a raspuns lui dragos

   cam asa a gândit si ceausescu, atunci când a demolat în cartierul izvor si adiacentele, o colectie de case interbelice de mare valoare.
   Nu stiu cine "v-ati saturat" de cladirile vechi din Bucuresti ... Când am vazut in 1973, la Praga, o casa renovata din temelii, cu justificatia ca acolo a dormit intr-o noapte un Francisc Rex oarecare, am inteles pentru prima data diferenta intre civiizatie si meterhanea.
   Apropo, personajele carora "li se construia la cerere" plateau si constructia, si arhitectul, si darile catre stat ... Cam asta pretindeau profesorii nostri de la Ion Mincu, destul de implicati in context.
   Apropo de zorzoanele timpurilor, stimate coleg plin de energie destructiva, dormitorul nostru din casa demolata in cartierul Izvor, in 1985, putea adaposti trei dormitoare moderne si contemporane din minunatul cartier Baneasa sau din complexele high-tech din Militari ...
   Risipa de spatiu, n'asha ?
   Ce sa faci, pe vremea domnului arhitect Simotta, Le Corbusier nu era foarte la moda ...
   Vrei un baros de 15 kile, sau cedezi mâna la distrugeri ?
 • -10 (12 voturi)    
  oamenii vor schimbarea (Joi, 12 august 2010, 13:34)

  firefox [utilizator]

  Proprietarii doresc sa schimbe iar puz-ul e labil.
 • +10 (10 voturi)    
  s-a construit fara discernamant (Joi, 12 august 2010, 13:57)

  un locuitor al cartierului de peste 37 de ani [anonim]

  F. binevenit articolul. Intr-adevar s-a construit fara discernamant si impotriva oricaror reguli si legi de arhitectura urbanistica.
  O astfel de "minunatie" se poate observa (de f departe, chiar si din Herastrau!) si pe Aleea Av. Stalpeanu nr. 11, unde langa un bloc de 4 etaje troneaza umbrind toata strada un colos de 22 de etaje! plus inca 2 de 5 si 7...........
  Inutil sa ne mai intrebam cine da aprobari, nu credeti?
  Toate aceste aberatii arhitectonice n-au nicio legatura cu progresul sau evolutia!
  • +2 (2 voturi)    
   unitatea militara (Joi, 12 august 2010, 14:55)

   alt locuitor, de peste 39 de ani [anonim] i-a raspuns lui un locuitor al cartierului de peste 37 de ani

   ... iar dupa cum arata unitatea militara acum, in cativa ani o sa ne trezim si in locul ei cu o minunatie de blocuri alaturi de colosul cu 22 de etaje. Care, apropos, e la 2 metri de un alt bloc (culmea, locuit de fosti arhitecti si ingineri constructori).
  • +2 (2 voturi)    
   nu tre' sa manance si gura lor? (Vineri, 13 august 2010, 16:12)

   manon [utilizator] i-a raspuns lui un locuitor al cartierului de peste 37 de ani

   pai functionarii aia amarati de la primarie cu lefuri de bugetari cum sa traisca si ei decent daca nu fac o spaguta? stiu un inspector de la primarie care vaneaza spagile prin sectorul 1 mai mult baga zazanie intre vecinii care au diverse probleme gen "casa cladita abuziv pe hotar" si culmea tine partea celui in culpa de la care ia spaga si il invata cum sa eludeze legea. la altul i-a dat aprobarea pentru constructie pe genunchi in fata portii ala nici nu a ajuns la primarie cu actele.....te doare capul!!!
 • +5 (5 voturi)    
  Degeaba (Joi, 12 august 2010, 14:16)

  CoanaKiritza [anonim]

  Vorbiti in necunostinta de cauza, zona Domenii era cea mai eleganta din Bucuresti cu vile de bun gust, pastrate, intretinute, cu gradini frumoase... O zona care emana un aer de noblete... si nu, nu am vazut case cu tigani.
  Dar cum sa nu cadem pe spate in fata blocurilor de sticla? Nu contest ca inceputul de secol XX n-o fi avut si el becalii lui, dar nu cred ca-si permiteau sa construiasca in Domenii!
  • -3 (5 voturi)    
   Curios de un lucru (Joi, 12 august 2010, 14:41)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui CoanaKiritza

   Sunt curios daca voi chiar stiti unde este cartierul Domenii.
 • +4 (4 voturi)    
  Astea macar arata decent (Joi, 12 august 2010, 14:31)

  Vaselor [anonim]

  mergeti in str. Vaselor 40 bis, 100m patrati pe un colt de strada. Prilej pt o hidosenie P+3 care "musca" din ambele trotuare (taind inclusiv copacii din cale). Vedeti acolo POT de peste 100% si CUT de peste 300% intr-o zona P+1.
 • +1 (3 voturi)    
  Luca Stroici nr. 13 (Joi, 12 august 2010, 14:33)

  dana [anonim]

  "Amplasarea cladirilor destinate locuintelor trebuie sa asigure insorirea acestora pe o durata de minimum 1 1/2 ore zilnic, la solstitiul de iarna, a tuturor incaperilor de locuit. Distanta dintre cladiri trebuie sa fie mai mare sau cel putin egala cu inaltimea cladirii celei mai inalte, pentru a nu se umbri reciproc."

  Este o norma legislativa ce se incalca prin ridicarea, in aceste zile, a unei constructii ce blocheaza lumina naturala si aerisirea pentru apartamentele din blocul nostru, vecin cu monstruozitatea proiectata a avea cinci etaje.

  http://www.domnuleprimar.ro/43560-Analizati-legalitatea-constructiei-rog-analizati-legalitatea-noii-constructii-inalte-din-str-Logofat-Luca-Stroici-sector-care-realizeaza-metru-distanta-apartamentele-noa.htm
  • +1 (1 vot)    
   si primaru? (Vineri, 13 august 2010, 16:19)

   manon [utilizator] i-a raspuns lui dana

   si pe primar nici nu l-a durut acolo unde nici la solstitiu de iarna nu ii intra soarele...cainii latra ursul merge. nu inteleg cum de a luat doua mandate toata lumea este nemultumita auzi vesnic comentarii nemultumiri dar la vot....intra! ni-l meritam!
 • 0 (2 voturi)    
  Of (Joi, 12 august 2010, 14:44)

  Jackie O [anonim]

  In timp ce noi comentam, altii construiesc monstruozitati.
 • -5 (7 voturi)    
  Chiar nu mai aveti si alte subiecte de analizat? (Joi, 12 august 2010, 14:48)

  *** [anonim]

  M-am uitat cu atentie la poze si nu pot sa remarc dacat ca acele constructii noi sunt foarte frumoase si chiar completeaza peisajul format din case.Nu sunt arhitect dar mi se par chiar reusite noile amplasamente.
 • +3 (3 voturi)    
  domenii (Joi, 12 august 2010, 14:51)

  scg [anonim]

  dar de monstruozitatea de 20 etaje (!) de la intrarea in cartier ce ziceti ??!! 20 de etaje!!! cu mult peste limita de inaltime a zonei!!!! constructia a inceput fara a avea toate avizele si aprobarile. aviz de acces cred ca nu au avut niciodata! blocurile s-au ridicat cu complicitatea unitatii militare alaturate!!! am poze cu militarii umbland cu pusca pe umar( ca de',,, aparau unitatea militara si autobetonierele constructorului). nu stim cum se va rezolva problema accesului dupa ce se va da in folosinta... de-abia "avem loc" cei care deja stam acolo...ma refer si la accesul auto aici... proiectul a fost initiat de udrea (asa se stie..., care are peste drum un hotel...) si de aceea nici nu le-a pasat... de ce sunt puscariile goale? de ce nu intra la puscarie si primarii, sefii de diverse comisii, arhitectii sefi, comandantii de diverse, politicienii complici???
 • +2 (2 voturi)    
  domenii (Joi, 12 august 2010, 15:05)

  Dan [anonim]

  1.intre Titulescu si Banu Manta nu este cartierul Domenii
  2.Veniti pe Str Cristescu Dima din Sector 2 sa vedeti ce constructii monstruase s-au ridicat pe spatiul verde(inclusiv in gradina unui bloc!!!!).
  Situatia este generala in Bucuresti, nu numai in Domenii
 • +2 (2 voturi)    
  Domenii (Joi, 12 august 2010, 15:18)

  Morozan [anonim]

  Comentarii ,multe in jargonul bucuresteanului ce maninca seminte pe Dinamo, sub nume ascunse (asa-i sta bine Anonimului) dar si altele ce-si amintesc cu tristete de Bucurestiul de alta data. Si nu e mult de atunci.
  Totul sa- petrecut sub bagheta borfasilor cu puteri decizionale.
  Nu cred ca mai e ceva de facut in tara adusa la pamint in aproape toate domeniile.
 • -1 (1 vot)    
  pretul terenului (Joi, 12 august 2010, 15:19)

  alex [anonim]

  Cat costa terenul in zona? Pretul terenului influenteaza foarte mult constructiile care se fac in zona respectiva.

  Cine ar cumpara teren de 1000 EUR/mp ca sa faca constructii P+1?

  Ori pretul terenurilor este mare si atunci nu se va construi nou decat P+4 minim (sau nu se va construi nimic daca sunt restrictii de inaltime), ori se va construi din nou P+1 atunci cand pretul terenului va fi maxim 3-400 EUR/mp.

  Cred ca locatarii si primaria trebuie sa decida ce vor sa faca, dar sa tina cont ca nu poti sa ai si terenuri scumpe si case cu un etaj.
  • -1 (1 vot)    
   Pretul terenului e dat si de ce poti face pe el (Vineri, 13 august 2010, 11:02)

   Nitz [anonim] i-a raspuns lui alex

   Pretul terenului nu e batut in cuie. Daca s-ar aplica legea ca inaltimea maxima sa fie P+1, atunci nimeni n-ar fi dispus sa dea mai mult - si ori preturile ar scadea, ori s-ar construi case mai luxoase. Simplu.
 • +1 (5 voturi)    
  CHILIMAN MINCINOSUL (Joi, 12 august 2010, 16:02)

  ion [anonim]

  marele liberal chiliman a cistigat campania cu accentul pe prot mediului.dar a mintit si mint cu nerusinare.
  dupa ce si-a lasat subordonatii sa fure din banii de la buget si sa se imbogateasca din spagi (DAIP) a inceput cu mediul,si a facut rahatul praf.
  toti primarii gresesc cind aproba constructii cu pereti din sticla:nu se gindesc cita caldura reflecta si multiplica sticla si ce se va produce la un cutremur:sa dea zalmoxe sa nu fiti in zona unei astfel de constructiipt ca veti scapa de cutremur dar va vor omori cioburile;cioburi pt ca ciocoii ce-si fac astfel de cladiri se calicesc si nu folos mater rezistenta
 • +4 (4 voturi)    
  constructii in sect 2 (Joi, 12 august 2010, 16:25)

  vlad [anonim]

  O situati absurda e si in sect 2, pe Luigi Galvani unde la nr 63 se ridica in curtea in care se mai afla un imobil p+4, un altul, de aceeasi inaltime, inghesuit ce acopera casa de langa.
  Pe afisul de santier scrie : "extindere si acoperire terasa". sa inteleg ca daca avem bani si relatii la primarie putem sa ne acoperim terasa, sau garajul cu alte 4 etaje de cladire ?
  • +2 (2 voturi)    
   La S2 e foame mare de bani (Joi, 12 august 2010, 16:47)

   nick [anonim] i-a raspuns lui vlad

   toti sefii sunt interimari si deci cu mana la chipiu. primarele are obligatii multe ... deci daca "pot"-ul e suficient ... se poate ORICE.
   PS: nici nu cred ca-ti trebuie relatii prealabile.
 • +5 (5 voturi)    
  La fel e si in Sinaia (Joi, 12 august 2010, 17:16)

  vasile [anonim]

  Ar fi interesant de facut un inventar similar pentru cartierul Furnica din Sinaia. Situatia de aici este foarte asemanatoare cu cea din Bucuresti, aici in ultimii ani s-au construit numai blocuri ce contrasteaza cu casele si zonele verzi in care sunt amplasate, iar autoritatile locale fie au incuviintat, fie au tolerat aceasta situatie. Distrugerea pentru anumite zone ale Sinaii este ireparabila, chiar si regimul comunist a evitat sa amplaseze blocuri in acest cartier, iata insa ca au reusit acum rechinii imobiliari cu ajutorul administratiei locale.
 • +1 (3 voturi)    
  constructii (Joi, 12 august 2010, 17:50)

  teo [anonim]

  Este adevarat.
  Dar puteti da o raita si prin Bucurestii Noi sau Damaroaia unde primaria dlui Chiliman a autorizat sute de cladiri care desfigureaza zona!
 • +3 (3 voturi)    
  felicitari, dar nu cred ca se va schimba ceva (Joi, 12 august 2010, 18:20)

  monica L [anonim]

  Catiusa Ivanov, te felicit pentru formula aleasa de a prezenta, in sfirsit, pe mina cui lasam orasul sa fie desfigurat.... Cu toate astea, sint sceptica in fata unei posibile "caderi de capete", in conditiile in care primarul general dubleaza costurile devizelor la jumatatea executiei la o investitie publica, pe motiv ca s-a modificat incadrarea in clasa de risc seismic....
 • +1 (1 vot)    
  BANII NOSTRII (Joi, 12 august 2010, 19:16)

  un contribuabil [anonim]

  Pentru zonele protejate exista regulamente (PUZ), facute de specialisti in domeniu si platite de primarie din bani publici, nu putini. Interesant este ca tot primaria, bucatica cu bucatica, pentru interese speculative private, transforma investitia intr-o cheltuiala inutila si nejustificata.
 • +1 (1 vot)    
  Arhitectii (Joi, 12 august 2010, 22:19)

  Miron [anonim]

  Arhitectii sunt un clan iar printrei ei sunt multi oameni cu intentii rele.
  Trebuie schimbate legile, acestor oameni le trebuie luata puterea.
  Au avut-o si au abuzat de ea, trebuie sa vina altii care sa se ocupe de urbanizare.
  Arhitectii trebuie sa ajunga doar niste artisti care sa faca proiectele frumoase.
 • 0 (2 voturi)    
  AU INNEBUNIT??? (Joi, 12 august 2010, 23:16)

  NTatiana [anonim]

  Ce au avut cu cartierul acela si cum de a permis primarul de sector si cei care lucreza la sectia ''Aprobare de constructie '' din cadrul Primariei sau cei de la Planificare ...cum si-au dat semnatura si au lasat sa se construiasca blocuri in zona aia? unchiul mamei mele si sotia lui ( care erau foarte bogati) au locuit pe Str. Sandu Aldea; cunosc cat de cat zona si era minunat cand parintii mei erau invitati la ei in vizita ...ma jucam in gradina lor cateva ore bune la soare sau la umbra unor copaci batrani...e un masacru ce faceti voi acolo in Romania ...si sper sa va pedepseasca Bunul Dumnezeu ca permiteti acest masacru; partenerul meu Irlandez cand a venit cu mine in vizita in Bucuresti primul lucru pe care l-a spus a fost : ''Daramati BLOCURILE !!!'' nu i-au placut blocurile, a spus ca sunt GHETTO-URI ....asa ca voi continuati sa construiti GHETTO-URI FRATE ?!? nu v-au ajuns anii cat ati locuit la bloc si ati ''inghitit'' tot amarul locuitului claie peste gramada, fara nici un fel de liniste si comfort, fara intimitatea care ti-o ofera o DETACHED HOUSE ...cu gradina mare in jur si garaj si poate si piscina ...ROMANIA TREZESTE-TE, SUNT ATATEA DE FACUT SI TE-AI RATACIT !!!!!!!!!
 • +1 (1 vot)    
  Tot mai bine este in Dobroiesti (Vineri, 13 august 2010, 2:47)

  T+C [anonim]

  "Tot mai bine este in Dobroiesti"

  Mai in gluma, mai in serios: in Dobroiesti (o comuna de linga Bucuresti) incepe sa se urbanizeze cit de cit
  pe cind fostul elegant cartier Domenii se uriteste de o sa ajunga sa semene cu Pantelimonul (exagerez)
 • -2 (2 voturi)    
  la revedere CHILIMAN ! (Vineri, 13 august 2010, 9:36)

  cezzar [anonim]

  face si el spaga lui !
 • -2 (2 voturi)    
  spaga (Vineri, 13 august 2010, 10:51)

  I.E. [anonim]

  Spaga este explicatia nerespectari arhitecturii zonei dar mai ales a legii.Clucerului 35 din sct.1 este un alt exemplu.Bloc construit in 1999,langa o casa cu un etaj.Aprobare luata de la ICRAL NU DE LA CEI CARE LOCUIAU IN CASA,printre care erau si proprietari(casa nationalizata,nerevendicata).In zadar au fost sesizarile noastre,dna.Mihutu de la AFI ,cu primarul sct.1 si inspectori de zona de la MLPAT(insp.Tigleanu),au fost tartori.Au facut cum au vrut muschii lor,in dauna constructiei din Clucerului 33 pe care chiar au dorit sa o distruga in timp.Respectiv nu au prevazut intarituri de mal,curtea s-a surpat,nu au reparat cum s-au angajat,deci casa din Clucerului 33 se apleaca,se distruge la fundatie pt.ca au accentuat infiltratiile.Deviza lor a fost"nu ne interesea vecinii".Asa gandesc ingineri constructori precum Axente Mircea si patronii blocului din Clucerului 35 care si azi viseaza la demolarea casei din Clucerului 33.
 • +1 (1 vot)    
  bucurestiul "nimanui."... (Vineri, 13 august 2010, 11:46)

  dan [anonim]

  e trist ce se intimpla in bucuresti in ultimii 10 ani, exista vinovati, nu sint invizibili, nu exista autoritati de control corecte atit, intr-o zi cineva care a furat mult va cheltui mult sa mute arcul de triumf si nimeni nu o sa se poata sesiza din x motive...

  good luck la scunfundarea in constructii hidoase

  un oras trist plin de rau
 • 0 (2 voturi)    
  Cu adevarat a fsot distrus Domenii (Vineri, 13 august 2010, 16:36)

  Adela [anonim]

  Ar mai trebui sa mai scrieti si despre faptul ca aceste cladiri, multe fiind concepute ca birouri, bineinteles fara a se investi si in locuri de parcare suficiente polueaza toata zona cu masini parcate legal si ilegal, facand o parcare in zona in timpul orelor de lucru, chiar si pentru rezidenti, mai dificila decat una in Piata Romana.
  De asemenea, ar fi interesant sa va interesati si de daunele pe care le produc acesti mostri vecinilor, fiind contruite pe calcan sau la 0.5 m de hotar.
 • +1 (1 vot)    
  Cum s-a ajuns aici? (Vineri, 13 august 2010, 17:32)

  Stepanida [utilizator]

  Nu e prea greu de explicat:mafia imobiliara,legislatia ce permite diferite portite,complicitatea primariei de sector,puse cap la cap,au configurat acest rezultat!La care s-a adaugat "efortul"unor primari generali ca Lis,Basescu si Videanu!Toate constructiile mentionate in articol au fost autorizate inainte de mandatul lui Sorin Oprescu!
  • 0 (0 voturi)    
   te inseli amice... (Sâmbătă, 14 august 2010, 14:32)

   belphegor [anonim] i-a raspuns lui Stepanida

   asta ce-i... de doua ori una... al cui prieten o fi?!
   "Strada Alexandru Constantinescu nr. 8

   Inaltime cladire construita: Parter plus 4 etaje;

   Inaltime permisa prin regulament: Parter plus doua etaje;

   Cine a autorizat constructia: In 2008 Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat Planul Urbanistic Zonal care a stat la baza autorizatiei de construire emisa ulterior de Primaria sector 1. In 2009, beneficiarii au cerut supraetajarea cu un etaj si extinderea constructiei pe fundul de lot pana la limita de proprietate. Consiliul Local sector 1 a aprobat un studiu de oprtunitate pentru aceasta propunere, desi PUZ-ul de Zone protejate spune clar ca in aceasta zona retragerea fata de limita de proprietate trebuie sa fie de minim 5 metri. Acum Planul Urbanistic Zonal care are la baza acest studiu de oportunitate este in dezbatere publica si va fi supus spre aprobare in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Proiectul are si aviz de la Directia de Cultura a Municipiului Bucuresti."
 • +1 (1 vot)    
  Domenii (Vineri, 13 august 2010, 18:16)

  Alexandru Soare [anonim]

  Cu parere de rau va spun ca aceste fotografii redau doar o mica parte a ceea ce s-a intamplat in acest cartier.Lucrez in real estate si cunosc bine cartierul, trebuie doar sa te plimbi 30 de minute pe jos si iti dai seama de haosul arhitectural prezent. Baieti destepti de conditie indoielnica care au avut parte de ceva banet, si-au costruit bloculete inghesuite,langa case frumoase ,valorificind fiecare metru patrat.
  • 0 (0 voturi)    
   dreptate ai... (Sâmbătă, 14 august 2010, 14:39)

   Sandu Aldea [anonim] i-a raspuns lui Alexandru Soare

   Cred ca analiza inceputa de Catiusa Ivanov ar trebui aprofundata pana la identificarea "baietilor" de toate felurile, de la "dezvoltatori" la (pseudo)arhitecti si functionari ai "comunitatii". Ve-ti descoperi o echipa... care, doar uneori joaca cu rezervele... HA!
 • 0 (0 voturi)    
  bucurestii noi si damaroaia (Vineri, 26 octombrie 2012, 16:06)

  kellogs [utilizator]

  aruncati un ochi si peste http://forum.softpedia.com/topic/586174-blocuri-noi-in-bucurestii-noidamaroaia/page__st__72 in caz ca sunteti interesati de zona (locatar / prospectant)


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by