Urbanism a la Bucuresti: cum sa strivesti o casa intre trei blocuri

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 17 august 2010, 19:39 Economie | Imobiliar


Casa din Delea Veche
Foto: Hotnews
Visul mai fiecarui roman care locuieste la bloc este sa-si faca o casa si sa stea dimineata linistit, fara sa mai auda bormasina vecinului de sus. Acesta a fost si visul domnei Maria. Locuia la bloc in Pantelimon, iar in 1995 a cumparat 350 mp de teren pe Delea Veche, o strada linistita cu case de un etaj-doua si pomi in curte. S-a apucat sa isi ridice casa, iar in 1999 s-a mutat in ea. Pana in 2008, adica mai putin de zece ani, a avut parte de viata linistita pe care si-o dorea. Cosmarul a inceput in 2008, cand a inceput sa creasca un bloc in stanga, unul in dreapta si unul in spatele casei ei.

Cu cel din dreapta, de la nr. 24, s-a impacat mai usor fiindca pe partea respectiva casa nu avea ferestre, adica era calcan. La fel si cu cel din spate fiindca intre cele doua constructii este o distanta decenta. Problema cea mare a aparut la blocul din stanga, de la nr. 28A, fiindca imobilul se ridica la doi metri de ferestrele ei.

 
Nu mai am lumina. Nu mai am intimidate. Ma simt izolata ca intr-o cusca
 
 
Proprietara casei
“Au inceput sa sape fundatiile. Initial nu am spus nimic, fiindca nu stiam ce aveau de gand sa faca si e dreptul lor sa construiasca. Stiti, pe noi nu ne informeaza nimeni, nu ne intreaba nimeni ce parere avem, desi o decizie ca asta ne influenteaza direct viata, pretul proprietatii, etc. Apoi, am vazut ca se ridica ditamai blocul de sapte etaje sub geamul nostru. Daca va uitati, intre casa mea si cladirea lor sunt cam doi-trei metri. Intre casa mea si limita de proprietate sunt  1,5 metri. Primaria sector 2 spune ca intre casa lor si limita de proprietate ar fi 3 metri, insa distanta asta, daca este, este la baza cladirii. Dupa parter, cladirea iese in afara si distanta se reduce la circa 1 metru. Nu mai am lumina. Nu mai am intimidate. Ma simt izolata ca intr-o cusca. Acoperisul mi-e murdar de beton, casa mi se degradeaza, nu pot sa calc prin curte. Unde sa ma duc? Ce sa fac? Eu mi-am facut casa ca sa locuiesc in ea, nu sa o vand. Si daca as vrea sa o vand, cine ar veni sa locuiasca aici, in locul meu?”, povesteste femeia.

Din 2008 pana in prezent, doamna Maria s-a adresat Primariei sector 2, Inspectoratului de Stat in Constructii, Politiei si Primariei Capitalei. Primaria sector 2 i-a raspuns ca este perfect legal ce se intampla, ISC a facut o recapitulare a actelor emise pentru amplasament, Primaria Capitalei o constatare cu ce se afla la fata locului. Doar Politia a dat cateva amenzi pentru masinile parcate in fata santierului.

Doamna Maria a facut si plangere penala la Parchet pentru fals in acte deoarece, spune aceasta, in documentatiile de urbanism care au stat la baza autorizatiei de construire a imobilului cu 7 etaje figureaza ca demolata o casa care exista. Pana acum nu a primit nici un raspuns.

De blocul cu 7 etaje este afectata si doamna Maria Georgescu, proprietara casei de la nr. 28. Aceasta spune ca vecinii si-au facut constructia chiar pe hotar, iar de cateva saptamani i-au pus o schela in curte fara a avea acordul ei. In plus, femeia spune ca a cerut la Primaria sector 2 aprobare pentru un bloc de 7 etaje si i s-a raspuns ca cerinta ei depaseste indicatorii urbanistici ai zonei.

Unul dintre noii vecini: "Nici mie nu mi-ar conveni sa imi construiasca cineva un bloc in spate, unul in stanga si unul in dreapta. Dar acum nu mai avem ce face"

 
Daca asta este viziunea Primariei, ca sa se construiasca blocuri in locul caselor, asa am facut
 
 
Locatar al noului bloc
"Eu sunt unul dintre proprietari. Noi ne-am constituit intr-o Asociatie de proprietari si fiecare are o cota parte din cladire. Eu ca viitor proprietar si vecin nu as vrea sa comentez. Este o firma care a facut un proiect, s-a facut un studiu de insorire care arata ca au lumina atat cat cere legea, proiectul a fost aprobat de primarie. Doi vecini au facut sesizari peste tot, la Politie, la Primarie, la Inspectoratul de Stat in Constructii. Nimeni nu ne-a spus ca ce facem aici este ilegal. Toate actele s-au reverificat de zeci de ori. Nici vecinii nu s-au retras suficient fata de limita de proprietate", spune Mircea Gheorghe, unul dintre proprietarii din noul bloc.

Intrebat daca i se pare normal sa se construiasca asa intr-un oras capitala europeana, acesta raspunde: "Toate sunt inghesuite si intr-adevar nu este foarte confortabil. Dar daca asta este viziunea Primariei, ca sa se construiasca blocuri in locul caselor, asa am facut. Terenul este ingust, am incercat sa ne incadram. Nici mie nu mi-ar conveni sa imi construiasca cineva un bloc in spate, unul in stanga si unul in dreapta. Dar acum nu mai avem ce face, constructia va fi gata in doua luni", a spus acesta.

Primaria zice ca este legal

Blocul de 7 etaje de pe Delea Veche nr 28A a fost aprobat de Consiliul Local sector 2 prin Horararea nr. 142/2007. In 2008, constructia a primit si autorizatie de construire de la Primaria sector 2.

Intr-o adresa trimisa proprietarilor de la nr. 26, institutia motiveaza: “In conformitate cu prevederile planului Urbanistic General corelat cu Planul Urbanistic Zonal sector 2, terenul de la adresa mai sus mentionata se incadreaza in subzone M2- subzone mixta situate in teritorii structurate, cuprinzand bulevarde sau strazi deservite cu transport in comun de mare capacitate, in care autorizarea constructiilor este posibila in baza regulamentului, in care Procentul de Ocupare al terenului minim 70 la suta (…) poate ajunge pana la 100 la suta, Coeficientul de Utilizare al terenului maxim 3 poate fi majorat pana la 6, valoare maxima a acestuia fiind stabilita prin PUD”.

Legea urbanismului spune insa foarte clar: Coeficientul de Utilizare al Terenului nu poate fi modificat printr-un Plan Urbanistic de Detaliu ci printr-un Plan Urbanistic Zonal aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Blocul de 7 etaje de la nr. 28 A are urmatorii indicatori urbanistici: POT – 70 la suta,  CUT- 4,5,  Inaltime – 28 m.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

23298 vizualizari

 • +28 (28 voturi)    
  Casuta ilegala! (Marţi, 17 august 2010, 19:58)

  Vizitiul [utilizator]

  Casuta este ilegala! Clar, se vede din fotografie cum casuta incearca ca imite blocurile, deci intra automat la impersonare!

  In plus, din cauza casutei, blocurile nu au spatiu adecvat intre ele!

  Nu se poate sa toleram asemenea casute!

  Bai nene!
  • +2 (6 voturi)    
   dar ce va veni doamna Maria ? aia e casuta ? (Marţi, 17 august 2010, 21:13)

   Eneas [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

   nu stiti noul stil din Bucuresti ? cat de inguste dar inalte sa fie !blocurile au practic numai scara interioara si ,uneori , lift ,apartamentele sunt comic de mici ,nu mai permite spatiul !
   d-mana maria ce pensie aveti ?daca va permiteti mai umflati 3 etaje ca in Cairo se poate ,ce daca nu rezista fundatia ...
   • +5 (5 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 17 august 2010, 23:05)

    [anonim] i-a raspuns lui Eneas

 • +9 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 17 august 2010, 20:04)

  [anonim]

  • +7 (7 voturi)    
   solutie evidenta (Marţi, 17 august 2010, 20:57)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui

   pentru doamna maria este sa darame in fiecare noapte ce se construieste ziua. orice metoda este acceptata, avand in vedere declaratia noilor vecini...
   • +8 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 17 august 2010, 23:14)

    [anonim] i-a raspuns lui pehash

   • 0 (0 voturi)    
    declaratia noilor vecini (Joi, 19 august 2010, 14:21)

    georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui pehash

    Noul" vecin "care da interviu nu este nimeni altcineva deca titularul autorizatiei de constructie.
 • +9 (15 voturi)    
  inca un sfat (Marţi, 17 august 2010, 20:10)

  lumiana [anonim]

  sfatul unui arhitect care a refuzat astfel de lucrari aberante:
  Planul de Urbanism General al Municipiului Bucuresti prevede in afara de inaltime, POT si CUT si retrageri obligatorii fata de limitele de proprietate/ vecini - corelate cu inaltimile cladirilor si functiunea adapostita. Pentru LOCUINTE distanta maxim admisa este de minim jumatate din inaltimea celei mai inalte constructii.
  Va rog sa va adresati si RUR (Registrul Urbanistilor din Romania) _ pentru nerespectarea legislatiei de proiectare urbanistului care a semnat PUD-ul sau PUZ-ul va fi sanctionat disciplinar si poate nu mai salvam Bucurestiul de aberatiile de genul acesta.
  • +10 (10 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 17 august 2010, 23:18)

   [anonim] i-a raspuns lui lumiana

  • +4 (4 voturi)    
   Nu fiti naivi... (Miercuri, 18 august 2010, 1:19)

   rur [anonim] i-a raspuns lui lumiana

   PUD-urile sunt semnate de RUR in persoana... si de membrii comisiei de urbanism sector 2... machedon, bogoescu
   • +2 (2 voturi)    
    ctia delea veche 28 A (Miercuri, 18 august 2010, 12:19)

    georgescu maria delea veche28 [anonim] i-a raspuns lui rur

    arh. Parvanu nu a sermnat-_o pe-asta. nde la 28 a. Se-ntampla asa pt,ca inspectorii sunt subordonati primarului ca si politistii,corb la corb nu-si scoate ochii si-o mana spala pe alta.Ofiterul de la judiciar spunea ca functionarii "au gresit" nu au facut fals,asa ca la asa legi,asa oamenii ai legii si la ce sentinte se dau pe la noi nici o sansa sa ti se faca dreptate sau sa fie pedepsit vreun functionar.la noi "greseala " nu se plateste,doar infaptuirea ei.
  • -3 (5 voturi)    
   mai studiaza! (Miercuri, 18 august 2010, 3:41)

   warchild [anonim] i-a raspuns lui lumiana

   in cazul in care nu ai observat casa doamnei are calcan pe limita de prorprietate din dreapta,deci constructia aia e perfect legala, in al doilea rand mai citeste normativele cu privire la umbrire si numarul de ore minim in care lumina solara trebuie sa pantrunda in interior (in ziua cea mai scurta din an daca nu stii care e aia iti zic eu e 22 decembrie solstitu de iarna) si dupa coreleaza cu situatia si vezi pe unde ii inintra cucoanei lumina in casa la bun inceput! in fine nu am de ce sa-mi pierd timpul cu tine, una peste alta nu e bine ce s-a intamplat e adevarat dar nu despre asta e vorba in propozitie ci despre cunostintele tale graitoare!.
  • -1 (3 voturi)    
   constructia ilegala (Miercuri, 18 august 2010, 11:54)

   georgescu maria delea veche 28 [anonim] i-a raspuns lui lumiana

   constructia unui imobil cu calcan pe limita de proprietate se poate autoriza NUMAI DACA TERENUL VECIN PE ACEEASI LATURA A PARCELEI ESTE LIBER DE CONSTRUCTII SI PE EL SE VA PUTEA EDIFICA O VIITOARE CONSTRUCTIE CARE SA SE ALIPEASCA LA CALCAN!!!!!vila mea exista si autorizatie au scris ca desfiintata! asa s-a ajuns la situatia de azi
 • +12 (12 voturi)    
  Asa-i trebuie! (Marţi, 17 august 2010, 20:13)

  AMS [anonim]

  Daca i-a trebuit casa pe pamant in orasul cutiilor de chibrit si-al mafiei imobiliare, ce sa-i fac?
  Singura solutie e sa se transforme intr-o vajnica metalista (merge si manelista, dar s-ar putea sa nu aiba efectul scontat!) si sa le asigure noilor vecini fondul sonor adecvat. Recomand niste boxe profesioniste montate pe acoperis. Daca nu functioneaza, sa treaca la bucataria bazata pe gatitul de organe interne - splina fiarta faca minuni!
  • +7 (7 voturi)    
   oferta (Miercuri, 18 august 2010, 9:42)

   cristicl [utilizator] i-a raspuns lui AMS

   Pun la dispozitia proprietarei timp de 30 de zile 2 bucati de boxe active a cate 500W. Donez toata colectia de Canibal Corpse, Death, Sepultura, Machine Head, Slayer. La cerere, pot face rost de Adrian Campionatul Mondial, Florin Salam cu Soia si alti "artisti" consacrati (cu toate ca am o banuiala ca cei din urma vor face deliciul si nu supliciul vecinilor).
 • +10 (10 voturi)    
  cand ma gandesc... (Marţi, 17 august 2010, 20:15)

  catalin [anonim]

  Cand ma gandesc ca acea casa are si ferestre in lateral!
 • +15 (15 voturi)    
  Nesimtire tipic mitica (Marţi, 17 august 2010, 20:31)

  Oripilat [anonim]

  De aceea Bucurestiul nu seamana cu Viena...
  Acolo iti trebuie aprobare si pentru termopan.
  Monstruos de frumos...
 • -3 (9 voturi)    
  hahaha... capra vecinului!!! (Marţi, 17 august 2010, 21:01)

  nume [utilizator]

  Adica ce importanta are pt. proprietara casei inaltimea blocului cand nici ea nu pare ca a respectat distanta aia de care zice? Adica ea a lasat 1m distanta, ailalti 1m, da` nu e ok ca aia fac bloc si ea a facut monument arhitectonic ...Tare!
  Daca blocul era casa de 2-3 etaje nu era aceeasi distanta intre case? Nu-i era la fel de luminata casa?
  • +2 (4 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 17 august 2010, 23:12)

   [anonim] i-a raspuns lui nume

 • +1 (5 voturi)    
  si totusi... (Marţi, 17 august 2010, 21:04)

  Bogdan [anonim]

  Monstruos pe cat pare nu ii plang de mila ca are 2 etaje dintr-un bloc daca e sa comparam :) vrea intimitate nu prea merge in oras, sunt alte zone mai propice la margine. Problema e intradevar de urbanism, in niciun caz de comfortul psihic al propietarilor, care sa fim sinceri ar reclama si cainele vecinului daca era alta casa visavis de aceiasi inaltime dar ar avea caine in curte.
  • +6 (6 voturi)    
   gg (Miercuri, 18 august 2010, 0:17)

   vv [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   greatza si casa doamnei maria. frumoase geamuri frumoasa armonie.
  • +2 (2 voturi)    
   mai citeste (Miercuri, 18 august 2010, 10:16)

   Florin [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   Habar n-ai ce-nseamna urbanism.
 • +4 (4 voturi)    
  Imi pare rau pentru doamna (Marţi, 17 august 2010, 21:22)

  Iuliana [anonim]

  dar se lupta cu morile de vant, cu mafia imobiliara. Toti sunt mana in mana...
 • +5 (5 voturi)    
  hahahahahahahahahahahahah (Marţi, 17 august 2010, 21:24)

  tirtau [anonim]

  poate cineva sa-mi explice si mie ce inseamna ,,Planul de Urbanism General al Municipiului Bucuresti,, eu sincer nu cred ca exista asa ceva.........in ce mizerie de tara traim.....
  • +2 (2 voturi)    
   ba exista... (Miercuri, 18 august 2010, 9:49)

   me [anonim] i-a raspuns lui tirtau

   pentru fraierii care n-au bani de spaga
   • +1 (1 vot)    
    PUG (Miercuri, 18 august 2010, 12:45)

    georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui me

    Planul de Urbanism General al Bucurestiului =PUG are valoare de lege si ca orice lege in Romania este facuta ca sa fie incalcata in primul rand de autoritati si emitenti.ca nimeni nici macar nu o mai consulta ,numeni nu mai a stie ca exista,daramita sa o respecte sau sa fie cineva pedepsit ca a incalcast-o.numai noi prostii ne facem iluzii ca ni se va face dreptate si ca cel care a incalcat-o va pati ceva.
  • +2 (2 voturi)    
   BA EXISTA ! E CA UN PLAN MILITAR (Miercuri, 18 august 2010, 10:28)

   MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui tirtau

   Zona Popa Nan cuprinsa de fapt intre Calea Clarasilor - St Traian - Pache Protopopescu si Mihai Bravu (aliniamentul 2 - incepand din spatele blocurilor de pe M Bravu) a fost inconjurat de ”fortele binelui” care avanseaza hotarat ....Pe Delea Veche ofensiva este cea mai tumultoasa dar iuresul vine si pe Matei voievod...si dinspre Traian...si pe Agricultorri ...se ia aprobare pentriu 3 + 1 nivele in condiitiile in care zona nu are decat maxim 2 etaje...se construieste de fapt 4 + 5...apoi langa se invoca precedentul si se construieste ceva 6+ 2....im maxim 10 ani va exista acolo un mic cartier ...de blocuri ...”Noul Titan” ar putea fi numit...desi mai cinstit ar trebui boterzat ”Revenirea lui Gheoreghiu Dej”.
   Multumesc Hot News pentru implicare ...chiar daca batalia pare pierduta....
   • 0 (0 voturi)    
    zona Popa Nan,HAI SA BATEM LA USI INCHISE (Joi, 19 august 2010, 12:05)

    georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui MIHAI 2

    Prin intermediul Hotnews.ro,adresam prefecturii Bucuresti urmatoarea sesizare
    Domnule Prefect
    al municipiului Bucuresti
    S E S I Z A R E
    Va solicitam prin prezenta analizarea autorizatiilor de construire eliberate pentru zona M2a in perimetrul STR.:Calea Calarasilor,Popa Nan ,Delea Veche,Agricultori,Traian,Mihai Bravu aliniament 2 ,Pache Protopopescu,din punct de vedere al oportunitatii,incadrarii in PUG si al respectarii legislatiei in vigoare privitoare la autorizare raportata ,pentru fiecare caz in parte,la situatia reala din teren,cu cercetare la fata locului.De asemeni supunem atentiei dvs privind oportunitatea autorizarii constructiilor ,prin raportare la dimensiunile strazilor pe care se construieste,a traficului care se supraaglomereaza astfel , RAPORTAT LA CAPACITATEA RETELELOR DE APA DE A ASIGURA PRESIUNE CORESPUNZATOARE SI A RETELEI DE CANALIZARE de a prelua debite din ce in ce mai mari in aceasta zona.
 • +3 (5 voturi)    
  Ori ne schimbam ori emigram (Marţi, 17 august 2010, 21:26)

  alex [anonim]

  Ori ne schimbam si ne cresc coaie si luam situatia in maini sa nu mai fim calcati in picioare ori emigram. Situatia prezenta nu duce la nimic bun, la absolut nimic usor devenim neam de hoti si curve.
  Repet ori intervenim si schimbam ori plecam, daca raman prefer baiat mai bine hot decat curva.
 • +4 (4 voturi)    
  De ce sunt atatea mizerii? (Marţi, 17 august 2010, 21:37)

  Sandocan [anonim]

  Nu se poate aduce un Tepes pentru toate scursurile care stau in functii de conducere si isi umplu buzunarele? Sau macar nu se poate inchiria unul? Pentru un an macar...
 • +4 (4 voturi)    
  Primaria sector 2 (Marţi, 17 august 2010, 21:41)

  Aristitza [anonim]

  Primaria sectorului 2 si serv.Urbanism sunt de vina pentru toate ororile de acest gen. Situatia din str.Delea Veche nu e singulara. Am auzit ca dl Ontanu se doreste primar peste Bucuresti. Imaginati-va ce alte orori ne-ar astepta daca s-ar intampla asa ceva.
 • +6 (6 voturi)    
  Tumori de beton. (Marţi, 17 august 2010, 21:55)

  Dr. Mengele [anonim]

  Sunt impresionat , de mult n-am mai văzut aşa o grozăvie , chiar şi în România. Băi frate, ce am ajuns...
 • 0 (4 voturi)    
  hmmm (Marţi, 17 august 2010, 22:03)

  Co [anonim]

  Nu contesta nimeni penibilitatea situatiei, insa uitati-va la poza - si doamna Maria si-a facut o "casuta" cu parter+3 nivele... adica un bloc mai mic.
  • +1 (3 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 17 august 2010, 22:58)

   [anonim] i-a raspuns lui Co

   • 0 (0 voturi)    
    delea veche 28 a (Miercuri, 18 august 2010, 10:58)

    Georgescu Maria [anonim] i-a raspuns lui

    cred ca ati inteles total gresit ceea ce scvrie in articol.Noi ,fam.GEORGESCU suntem proprietarii de la nr.28 pe a caror limita de hotar s-a edificat fara acordul sau instiintarea noastra blocul nesimtit de 7 etaje.SA STIE TOATA LUMEA: aproband edificarea pe limita de hotar se aproba IMPLICIT tulburarea de posesie,deteriorareaterenului ,a vegetatiei.esti lipsit in propriul imobil de intimitate,de folosirea partii di imobil din vecinatea cconstructiei ceea ce codul penal interzice .NIMENI,NICI O AUTORITATE A STATULUI NU POATE DISPUNE DE FOLOSIREA IMOBILULUI TAU IN INTERESUL ALTEI PERSOANE.CUM osa -si tencuiasca astia blocul fara sa intre lamine in imobil?CUM POATE PRIMARIA SA DISPUNA FOLOSIREA IMOBILULUI MEU PTR>ALTUL.SA STIE TOATA LUNMEA:SC>TATOIU CONSTRUCT A DECLARAT INTERIORUL CURTII MELE"SPATIU PUBLIC AERIAN" prin notificarea pe care mi-a trimis-o prin executor.IN DATA DE 03.08.2010 in lipsa mea ,prin violare de domiciliu AU INSTALAT O SCHELA in imobil deasupra cotetului cainelui,la 70 cm,in SPATIU PUBLIC AERIAN din curtea mea .Desi sesizata de cateva ori,cu toate ca au facut poze criminalistii,eu AM IN CURTE SCHELA BOEING FARA CULOAR DE ZBOR LA JOASA INALTIME.Politiaspune ca nu-i poate da afara din imobil decat cu hot.jud.Daca un hot iti intra in casa ,politia nu-l da afara ?este incredibil CAT TUPEU si NESIMTIRE,ABUZ.EU NU AM SA LE DAU VOIE SA INTRE IN IMOBILUL MEU SA TERMINE BLOCUL VECINILOR!SA VEDEM CE FAC!Acum ma santajeaza,ameninta cu tot felul de chestii,ba mai vor tot in curtea si din terenul meu sa-si faca trotuar de protectie al blocului ca asa le cere legea.SA LE DEA TEREN CINE LE_A AVIZAT PROIECTUL!
    • +1 (1 vot)    
     Haideti ca aveti umor (Miercuri, 18 august 2010, 13:06)

     moucha [anonim] i-a raspuns lui Georgescu Maria

     "Schela Boeing..." =))

     Sa fiti sanatoasa si fericita, ca nimeni nu o sa plece de pe lumea asta nici cu o faramita de beton, oricat de mare i-ar fi casa. Am fost candva vecini de zona (eu traind 24 de ani pe Baba Novac) si in fiecare zi catre liceu sau facultate treceam cu troleibuzul pe Delea Veche. Am dat insa Bucurestiul pe Praga si nu regret nici o secunda. Cu toata stima si mult noroc in lupta cu morile de vant.
    • +1 (1 vot)    
     incredibil! (Miercuri, 18 august 2010, 13:29)

     andrei [anonim] i-a raspuns lui Georgescu Maria

     sunt socat de ce aud!! adica isi face casa pe hotar si vrea si trotuar!! doamne de unde vin oamenii astia, in ce familii au crescut si au fost educati??? de politie nu ma mai mira nimic sunt platiti degaba sunt figuri de mucava sperietori de ciori.
    • +1 (1 vot)    
     meschinarii (Miercuri, 18 august 2010, 16:53)

     ocebine [utilizator] i-a raspuns lui Georgescu Maria

     Dna Georgescu, realitatea e cu totul alta, absolut romaneasca: ati vrut sa vindeti terenul dvs. (cu casa maura nereconditionata de cand a fost construita, 1938) cu potential de constructie p+7. Vi s-au oferit 1.200.000E , ati cerut 1.500.000E, a venit criza si acum nu stiu ce vreti de la vecini... Totul e mult mai meschin decat pare... Nimeni nu va cere nci un trotoar, nimic... Ati fost rugata sa tolerati schela suspendata pt. termoizolarea calcanului, timp de 10 zile. Cainele l-ati tras dvs. sub schela cu intentia ca in eventualitatea in care e ranit sau lovit sa puteti cere despagubiri.
     • 0 (0 voturi)    
      lui o ce bine!! (Miercuri, 18 august 2010, 17:57)

      georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui ocebine

      asa e ! realitatea e cu totul alta ! ca sa_mi retrag actiunile in justitie ati spus ca veti cumpara imobilul si m-ati plimbat cu asa zisa agenta imobiliara ruxandra pe la tote restaurantele,ca sediu nu avea si mai vroia si copii dupa actele de proprietate. simplu domnule tatoiu si domnule vladu : sa iesiti din curtea mea !aveti autorizatie dincolo de hotar!acolo sa va faceti treaba.chiar ca aveti tupeu.imi spuneti ca "vecinii trebuiau sa_si retraga constructia,cand casa noastra 1.e construita in 1938 2 daca mai sustineti ca nu ati scris in protocol ca vreti sa faceti trotuar il public pe site
     • 0 (0 voturi)    
      meschinaria lui o ce bine (Miercuri, 18 august 2010, 23:57)

      georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui ocebine

      Nu am fost mama Omida sa ghicesc cand am pus cotetul catelului acolo,si pot sa-l pun unde vreau in curtea mea, ca atunci cand am plecat de-acasa o sa vina infractorii sa-mi violeze domiciliul,sa monteze schela boeing si sa faca lucrari.,Era acolo cu mult inainte si terminati cu gainariile astea marunte :este in poza de la politie cu schela deasupra .INTREBARE NU ESTE UNDE_MI PUN EU IN CURTEA MEA COTETUL CAINELUI CI CE CAUTATI VOI IN CURTEA MEA FARA NICI UN DREPT?
    • 0 (0 voturi)    
     Sugestie (Miercuri, 18 august 2010, 20:21)

     SaintLo [anonim] i-a raspuns lui Georgescu Maria

     Eu in locul dvs. as chema niste tigani sa duca schela la fier vechi. Se-ntelege, numai partea terestră aflata pe proprietate, si le-as lasa partea aflata in spatiul public aerian, sa se spanzure de ea.

     Lasand gluma la o parte, nu aveti nevoie de nici o hot. jud. de a scoate ceva de pe proprietatea dvs. Ar fi bine sa stiti ca aveti niste sanse de reusita, daca ii chemati in instanta, in nume personal, pe functionarii primariei si pe toti cei care au dat avizele de constructie precum si pe noii si viitorii proprietari ai haniei aleia, pentru tulburare de posesie si incalcarea proprietatii. Succes!
   • +1 (1 vot)    
    casa mea delea veche 28 (Miercuri, 18 august 2010, 11:11)

    georgescu maria delea veche 28 [anonim] i-a raspuns lui

    familia noastr traieste pe acest loc de vreo 200 ani.cel mai vechi act il am din 1859.Vila in stil maur a fost construita in 1938 si dupa cum se vede arata foarte bine.Desi ni s-a luat o parte din teren de comunisti,tot am ramas cu 600 m din ce-aveam.Nici macar comunistii nu au facut ce fac porcii astia acum.Avveamaici in curte un colt de padure cu aer curat.pomi mari,batrani,monumente cu circumferinta de aproape 3m.Acum ,mi-e sila sa ies in curtea mea de mizerie si ca se uita toti aia in curtea mea la mine .Va rog nu faceti confizie cu dna Maria de la 26 cu casa dintre blocuri,suntem doua Marii d pe fiecare parte a nenorocitului de bloc care au aceeasi problema
    • 0 (0 voturi)    
     casa mea delea veche 28 (Miercuri, 18 august 2010, 17:52)

     raicu [anonim] i-a raspuns lui georgescu maria delea veche 28

     Cind spuneti familia "noastr traieste pe acest loc de vreo 200 ani" sper ca va referiti la sotul, socrii dumneavoastra nu-i asa? Multa sanatate sotului.
     • 0 (0 voturi)    
      casa mea (Miercuri, 18 august 2010, 18:30)

      georgescu_ maria [anonim] i-a raspuns lui raicu

      Domnilor la "caracterul "pe care-l aveti.nu v-ati dat inapoi de la nici o marsavie..De cand sotia nu face parte din familia sotului.?Suntem impreuna din !978,ne-am casatorit oficial in1987.IN LIPSA VOASTRA DE SCRUPULE VRETI SA VA FOLOSITI DE FAPTUL CA SOTUL MEU INg.Georgescu Gabriel este paralizat in urma unui accident vascular si NU V-_A FOST RUSINE SA_I DATI TELEFON SA INCERCATI SA_L FACETI SA SEMNEZE ACTE?CEEA CE NU STITI E CA ESTE INTREG LA MINTE,LA MEMBRE ARE PROBLEME.. CHIAR CA SUNTETI DE PENAL!Adica daca sotul e paralizat voi ,dupa caracterul si mintea voastra murdara ati avea dreptul sa faceti ce vreti aici?
      • 0 (0 voturi)    
       casa mea (Miercuri, 18 august 2010, 19:03)

       raicu [anonim] i-a raspuns lui georgescu_ maria

       Bunicii mei au locuit in zona, cunosc familia sotului(imi pare sincer rau pentru starea de sanatate a lui Gabriel), nu am nici-o legatura cu problemele dvs. cu constructia respectiva, doar va rugam sa faceti o precizare. Apropos conform Codului Civil sotia nu este ruda sotului.
       Imi cer scuze daca ati inteles altceva.
       • 0 (0 voturi)    
        dllui Raicu (Miercuri, 18 august 2010, 21:04)

        georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui raicu

        apropos ,cunosc codul civil.conform codului familia este rezultanta casatoriei dintre sot si sotie ca din asta e alcatuita familia.reglementarea la care va referiti este reala dar priveste altceva decat relatia sot sotie..Precizarea pentru cine?
     • 0 (0 voturi)    
      sanatate (Miercuri, 18 august 2010, 19:43)

      georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui raicu

      multumesc,aceleasi urari si pentr fiul dvs.dupa necazul avut
    • 0 (0 voturi)    
     casa mea delea veche 28 (Miercuri, 18 august 2010, 18:45)

     raicu [anonim] i-a raspuns lui georgescu maria delea veche 28

     Dna Georgescu, cind faceti afirmatia "casa mea delea veche 28" va referiti la casa sotului nu-i asa?
     Multa sanatate d-lui Georgescu
 • +1 (1 vot)    
  Sa detoneze si ea un pic vecinii (Marţi, 17 august 2010, 22:26)

  Dinamita [anonim]

  Eu zic sa-si faca asigurare la casa pe o valoare dubla, sa cumpere 1 tona de TNT pana cand blocurile vor fi gata ( dar fara cetateni mutati ) si apoi sa detoneze casuta. Asa se scoate: scapa si de blocurile vecine si isi ia si banii pe casuta, si mai ramane si cu terenul, pe care eventual in craterul exploziei sa faca un lac de peste...ca sigur isi ia aprobare de la Ontanu :)
  • +2 (2 voturi)    
   Detonare (Marţi, 17 august 2010, 22:36)

   bubu [anonim] i-a raspuns lui Dinamita

   Nu trebuie dinamita...doar niste ingrasamant, motorina si o capsa detonatoare. Rezultatul va fi garantat.
   • 0 (0 voturi)    
    Ja , ja ! (Marţi, 17 august 2010, 23:02)

    jorj [anonim] i-a raspuns lui bubu

    Bitte gehen Sie zur Explosion ;-) Realitatea e ca si doamna in cauza a cam m uscat din cascaval.....
   • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 17 august 2010, 23:08)

    [anonim] i-a raspuns lui bubu

    • +1 (1 vot)    
     din subsol (Miercuri, 18 august 2010, 12:49)

     georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui

     sunt M.G si n-am bagat un furtun de butelie.M-am gandit sa pun furtunul de stropit la radacina blocului ca poaste intra la apa,se face mai mic si mai suportabil ...dar e apa scumpa...ca-i de la francezii apa nova.
 • 0 (0 voturi)    
  o noua casa pentru arhitect sector 2 (Miercuri, 18 august 2010, 4:20)

  vm [anonim]

  sa se mute arhitectul primariei sector2, impreuna cu primarul, in casa d-nei Maria, daca e legala si corecta constructia blocurilor din jur.
  sa-i ia si pe cei de la capitala, ca au loc.
  asta e motivul pentru care Bucurestiul arata ca un oras de provincie, inapoiat, nu ca o capitala europeana.
  nu exista raspundere pentru nimic, arhitectii ar trebui sa raspunda penal.
  legile in romania sunt facute neclar, ca sa lase loc de interpretare si coruptie
  • 0 (0 voturi)    
   mai da mandrii suntem (Miercuri, 18 august 2010, 10:30)

   Marius [anonim] i-a raspuns lui vm

   Asta cu orasul de provincie presupun ca trebuie sa sune peiorativ. Insa cred ca ar trebui sa-ti doresti sa arate ca unele orase de "provincie" unde nu exista rahatul mitico-capitalist (de la capitala nu capitalism) prezentat in articol.
  • 0 (0 voturi)    
   blocul de la delea veche nr.28A (Miercuri, 18 august 2010, 11:26)

   georgescu maria delea veche 28 [anonim] i-a raspuns lui vm

   Acest bloc nu indeplineste conditiile legale ptr.autorizare.Toate incalcarile le-am postat pe forumul senatorului Iulian Urban la "inspectorii de la urbanism ps2 ignora...SI MA BUCUR FOARTE MULT CA CEEA CE AM SCRIS A FOLOSIT unei alte persoane din Eminescu,si ca ea a reusit,eu inca nu in lupta cu sect.2 si am fost foarte satisfacuta cand a venit acasa la mine sa-mi multumeasca personal
 • +1 (1 vot)    
  terorism romanesc (Miercuri, 18 august 2010, 6:06)

  dana [anonim]

  Si tronsonul blocului nostru, situat pe str. Logofat Luca Stroici nr. 11, sector 2, este complet strivit de noua constructie de cinci etaje ce se ridica in aceste zile la un metru de ferestrele noastre, pe str. Logofat Luca Stroici nr. 13, tot gratie unor aprobari date de Primaria de sector.
  Constructia, care se ridica intr-un ritm uluitor, ne priveaza 100% de lumina naturala in camerele de zi...
  http://www.domnuleprimar.ro/43846-Domnule-Primar-solicit-dispuneti-sistarea-lucrarilor-demolarea-constructiei-ridica-extrem-rapid-aceste-zile-str-Logofat-Luca-Stroici-sector-zona-protejata.htm
 • 0 (0 voturi)    
  cum dom-ne (Miercuri, 18 august 2010, 9:47)

  arhitect [anonim]

  se vede clar ca acea casa este in ilegalitate!!!
  aprobarea pentru aceste blocuri fusese data de pe vremea lui decebal
  acum ma scuzati, trebuie sa ma duc sa-mi numai spaga... pardon salariul
 • 0 (0 voturi)    
  stati voi linistiti... (Miercuri, 18 august 2010, 9:53)

  me [anonim]

  vine un cutremur si dispar 1/2 din cladirile din bucuresti...
  partea proasta e ca o sa moara oameni aiurea si marii afaceristi o sa fie de mulkt prin caraibe maldive, hawai etc...
 • 0 (0 voturi)    
  Diferenta dintre teorie si practica (Miercuri, 18 august 2010, 10:30)

  Florin [anonim]

  Cei de la urbanism s-au transformat in avocati. Pun pariu ca niciun arhitect n-ar fi prezentat la scoala (Institutul Ion Mincu) o asemenea solutie. Nici macar inginerii n-ar fi facut-o.

  Inspectia de Stat in Constructii n-are ce face daca exista documentatii de urbanism aprobate in conditiile legii. Aprobarea este facuta de comunitate prin reprezentantii ei consilierii.

  Din relatare rezulta ca s-a respectat legea la . si ,. In mod normal in serviciile de urbanism din primarii trebuie angajati arhitecti si ingineri, iar nu juristi. Tocmai pt a nu se intampla asemenea anomalii.
  • 0 (0 voturi)    
   diferenta (Miercuri, 18 august 2010, 14:21)

   georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui Florin

   Inspectia de stst verifica daca sunt indeplinite conditiile legale si daca cele scrise in autorizatie
   sunt conf legii si sitiuatiei de fapt.,ori in cazul de fata una scrie in autorizatie alta este in realitate. In primul rand nu se putea deroga de la prevederile legale prin PUD ci doar prinj PUZ ori blocul nu are asa ceva. Conf puz legal aprobat al sect 2(intra pe site-ul PS 2) constructia nu putea fi avzata. Hotararile consiliului local trebuiesc date in conditiile intrunirii conditiilor legale pentru autorizare.Hotararile consiliilor locale nu modifica legi sau constitutie, hotararile consiliilor aproba autorizatia de constructie in baza unui referat intocmit de referentul de specialitate sau cum s-o chema acum.Asa cum s-a spus mai inainte se ia aprobare pt ceva P=4 aici si se ajunge la P=7Toate reglementarile incalcate le-am postat pe site-ul senator Iulian Urban la "inspectorii de la urbanism sect 2 ... si daca deschizi ps2 urbanism gasesti la iulian urban ce am scris.Sunt multe incalcari din multe legi modificate si actualizate si mi-ar trebui vreo 3 pag sa le-nsir.IMPORTANT ESTE CA S_A UZAT DE UN FALS PT a mima indeplinirea conditiilor llegale in planurile 1/500 si 1/2000 vizate pt neschimbare.De la situatia asta falsa ,totul se constrieste in jurul ei,studii de insorire pe situatia scriptica falsa,paportare la vecinatati totul raportat la ipoteza falsa >Si vrei sa-mi spui ca inspectorii veniti in control au orbul gainilor si nu vad casa mea ca nu e desfiintata ,sau pe a dnei Maria ca are fatada spre bloc si nu calcanul cum scrie fals?Sa fim seriosi>Competenta in verificare mai are si primarul Oprescu si prefectul Atanasoie ar trebui sa vada si in numele statului sa atace autorizarea,dar daca sunt in aceeasi barca...PREFECTURA VAD CA NU O INTREBA NUMENI CE FACE CU ABUZURILE COMISE LA SECTOARE,are in competenta si atributii asa ceva.
   • +3 (3 voturi)    
    D-na Georgescu (Miercuri, 18 august 2010, 15:50)

    Florin [anonim] i-a raspuns lui georgescu maria

    In primul rand intr-un dilog cu o persoana necunoscuta se foloseste pluralul. Presoana a II-a plural. Adica in loc de intra pe site-ul... se foloseste intrati pe site-ul, si vrei sa-mi spui se inlocuieste cu vreti sa-mi spuneti, etc. Asta se invata in primi sapte ani de viata.

    Apoi insiruirea ideilor trebuie sa fie ordonata si argumentata si clara. Exprimarea dumitale este dezordonata, incalcita, presarata cu notiuni neintelese, bazata pe ideea fixa de fals.

    Derogarea de la prevederile documentatiilor de urbanism aprobate se poate face in conditiile art 32 din Legea 350/2001. Mai exact se poate elabora PUZ si PUD ce vor fi avizate si aprobate in conditiile legii (anexa 1 din L350/2001).

    Aproape sigur Inspectia de Stat in Constructii participa la fazele determinante de realizare a cladirilor invecinate. Deci cel mai probabil conditiile din autorizatia de construire sunt respectate.
    • 0 (0 voturi)    
     art 32 L350/2001 (Joi, 19 august 2010, 19:05)

     georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui Florin

     Pe site-ul PMB pentru sector 2 NU APARE NICI UN PUZ SAU PUD PENTRU NICI UNUL DIN BLOCURILE DI N str.DELEA VECHE 24 SI 28A ,intre anii 2006-2009 blocuri care depasesc inaltimea de 28 m.
  • 0 (0 voturi)    
   Inspectoratul de stat (Miercuri, 18 august 2010, 17:31)

   georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui Florin

   regulament de org.si funct. a isc,hg 925/1995-regulament de verificare si expertizare tehnica de calitate a proiectelor.ordin 34/m.30/3422/4211/1995 pentru precizari privind avizarea documentatiilor de urbanism si amenaj.teritoriu hg 525/1996 regulament general de urbanism cap. ii reguli de baza privind modul de ocupare a terenurilor ordin1430/2005 norme metodologice de aplicare a l 50?1991 pt autorizare ctii. nu mai spuneti ca inspectoratul nu are ce face sau nu are atributii
  • 0 (0 voturi)    
   din studiul de insorire (Miercuri, 18 august 2010, 20:26)

   georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui Florin

   PTR.constructia P+7 delea veche 28 A...,"Cladirile existente se impart in 2 categorii:din pdv al acestui studiu:unele care nu pot fi afectate de ctia propusa si altele care pot fi afectate intr-o oarecare masura. In prima categi intra cladirile amplasate la sud( a noastra,delea veche 28)de cladirea proiectata-mai exact in unghi de 15 grade NE si NV fata de o dreapta pe directia E.V. ce trece prin pct cel mai sudic al constructiei propuse sau cele AVAND CALCAN spre cladirea propusa " inchei citatul . FALS=NICI UNA DIN CLADIRILE EXISTENTE PE PARCELELE INVECINATE NU PREZINTA CALCAN SPRE CONSTRUCTIE CI FATADE,dupa cum se observa si din imagini
 • +3 (3 voturi)    
  Oare (Miercuri, 18 august 2010, 11:11)

  ssi [anonim]

  Nu ar merge dati in judecata cei din comisia de Urbanism a S2? Adica baietii au luat spaga, ok, s-o stapaneasca sanatos. Dar macar sa le faca cineva in sfarsit dosare dlui Machedon si compania, nu? Scenariu: Un proces inseamna ani, stiu. Astepti 4-5 ani dar la capat poate se ia o decizie corecta si baietii tre sa plateasca cumva, macar ca iau 2 ani cu suspendare ca smecherii. Macar ies putin sifonati. Ma intreb.
  • +1 (1 vot)    
   nu-nu. (Miercuri, 18 august 2010, 11:44)

   hash [anonim] i-a raspuns lui ssi

   nu tb puscarie. trebuie sa plateasca costul casei (cateva sute de mii de euro) ca proprietarul sa-si poata reface casa in alta parte.
 • +1 (3 voturi)    
  blocul delea veche 28A(vecin) (Miercuri, 18 august 2010, 11:35)

  georgescu maria delea veche 28 [anonim]

  La acest bloc sau facut incontinuu modificari,intrucat cand mi-am dat seama ce se-ntampla am fost cu ochii pe ei si nu au mai putut sa faca ferestre spre curtea mea >atentie pentru toti cei cumpara sau au dat cumva avansul la ceea ce este acum si ce iluminare au apartamentela situate pe mijlo.IMPORTANT:DIN CATE STIU NU ARE GHENA DE GUNOI!
  • 0 (0 voturi)    
   ferestre spre curtea dvs (Joi, 12 ianuarie 2012, 22:35)

   anca [anonim] i-a raspuns lui georgescu maria delea veche 28

   Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum ati procedat ca sa impiedicati contruirea ferestrelor spre curtea dvs. Linga casuta mea, parter cu mansarda se ridica un bloc de 6 etaje. Cred ca au in proiect si ferestrele spre curtea mea si as vrea sa impiedic acest lucru, dar nu stiu cum. Daca puteti, va rog sa ma ajutati!
 • +1 (1 vot)    
  constructie ilegala (Miercuri, 18 august 2010, 12:01)

  georgescu_maria delea veche 28 [anonim]

  cercetarea falsului din autorizare se face de catre dl. A.de la sectia 8 politie de aproare 2 ani Falsul consta in ceea ce am scris mai devreme :imobilul meu de la 28 ,in buna stare si locuit ,apare "DESFIINTAT" iar cel de la nr.26 al dnei Maria ca ar avea CALCAN spre bloc si nu fatada cum este in realitate Daca nu ar fi fost aceste date false nu se putea autoriza pe situatia reala din teren si din acte.
 • 0 (0 voturi)    
  mergeti pe Zizin nr. 5 (Miercuri, 18 august 2010, 12:20)

  liviol [anonim]

  sa vedeti acolo constructie de rasul curcilor.S-a aprobat un bloc de p+5 cu mansarda intre doua blocuri nou construite, ambele cu vedere catre noul bloc. Distanta intre imobile...maxim 1 metru respectiv 1,5!
  Proprietarii din cele doua blocuri sunt efectiv batuti de soarta, lumina 0, scaderea valorii proprietatii lor redusa la maxim!
  Primaria sector 3 a primit spaga, in acest caz!Sa traiti bine!
  • 0 (0 voturi)    
   se vde de la mine! (Miercuri, 18 august 2010, 15:11)

   Cristian ioan [anonim] i-a raspuns lui liviol

   nu stiam situtia exact, ar acel bloc nou il vad zilnic din balcon
 • 0 (0 voturi)    
  alte cazuri (Miercuri, 18 august 2010, 12:23)

  angel [anonim]

  Blocul de pe strada Mendeleev 41-43 ocupa 100% din teren. Aproape de el, se ridica o cladire de birouri de pe bulevardul Dacia .
  Sint probabil sute de cazuri in care cei de la primarie/comisie de urbanism primesc spaga, dar nimeni nu e vinovat niciodata.
 • 0 (0 voturi)    
  dar cum ramane cu legea? (Miercuri, 18 august 2010, 13:19)

  andrei [anonim]

  ce rost mai are existenta legilor care spun ca nu ai voie sa faci cladire inalta care sa ia lumina vecinilor sau sa respecti regimul de inaltime si alinierea constructiei la cele xistente deja, minim 60 cm distanta de gard astfel incat sa iti poti face reparatii fara a afecta vecinul si sunt multe. legile astea sunt pentru cei multi si prosti care nu se duc cu valzia cu euro impreuna cu actele la semnat. cum le dai banii cum se poate face orice vrea muschiul tau si ce viseza neuronul tau noaptea....bietii consilieri au salarii de bugetari si nu se ajung asa ca o mica spaga ii stimuleaza sa isi faca treaba "bine". am crezut ca in sectorul 2 primarul de acolo este de alt soi dar uite ca nu este. toti sunt o apa si un pamant, provin din aceeasi pepiniera.
  • 0 (0 voturi)    
   etica, onoare, onestitate... (Miercuri, 18 august 2010, 14:23)

   dana [anonim] i-a raspuns lui andrei

   ... si eu am crezut la fel, dar iata ce-am gasit:

   "Dezastrul urbanistic din Capitală vine de la Primăriile de sector. Potrivit reprezentanţilor Inspecţiei de Stat în Construcţii, din cele 148 de Planuri Urbanistice de Detaliu verificate în 2007, la 77 s-au descoperit încălcări ale prevederilor legale.
   Campioană la acest capitol este Primăria sectorului 2, unde din 21 de PUD-uri verificate, la 19 au fost descoperite elemente în neconcordanţă cu legea"...

   Si au trecut de atunci trei ani, timp in care lucrurile s-a degradat bine, la fel ca si viata traita de noi...

   http://www.urbaniulian.ro/2008/10/22/topul-primariilor-care-au-aprobat-pe-spagi-constructii-ilegale/
  • 0 (0 voturi)    
   insorire siREGULAMENT,PUZ sect.2 (Miercuri, 18 august 2010, 16:57)

   georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui andrei

   CAP.III.Sesiunea I Reguli de amplasare si RETRAGERI MINIME OBLIGATORII 2.2Conditii de amplasare in cadrul terenului.Norme metodologice de aolicare art.31Autorizarea executarii constrctiilor se face CU RESPECTAREA INALTIMII MEDII a cladirilor invecinate pe ambele laturi ale parcelei FARA CA DIFERENTA SA DEPASEASCA CU MAI MULT DE 2 NIVELURI cladirile invecinate.(fac exceptie de pct 1 ctiile cuprinse in PUZ aprobat conf.legii. PUZ SECT.@ art 6 AMPLASAREA CLADIRILOR FATA de limitele laterale si posterioare -CLADIRILE SE VOR AMPLASA PE LIMITA DE PROPRIETATE NUMAI ATUNCI CAND SE CUPLEAZA CU O CLADIRE POSIBIL DE REALIZAT PE PARCELA ALATURATA SAU SE ALIPESC DE UN CALCAN EXISTENT SI NUMAI DACA sunt indeplinite urmat.conditii :PARCELA ALATURATA Sa fie libera de constructii==DE AIA AU SCRIS IN FALS CA IMOBILUL MEU E "DESFIINTAT"==ART 7.cLADIRILE VOR RESPECTA INTREE ELE DISTANTA EGALA CU 1/2 INALTIMEA CELEI MAI INALTE ==LA O LATIME DE 13,96 CM A TERENULUI,BLOC CU H- 28M CE DISTANTA DE 14 M SA AIBA?==DISTANTA S-AR REDUCE LA 1/4 SAU MIN.3M,DACA IMOBILUL DE PE PARCELA VECINA NU AR AVEA FERESTRE SPRE HOTAR==DE-AIA AU SCRIS IN FALS CA IMOBILUL DNEI M.ESTE CU CALCAN SPRE BLOC SI NU CU FATADA CUM E IN FAPT.inaltimea max ADMIsa PT m2A ESTE *M depasirea acestei inaltimi e posibila daca nu se realizeaza un calcan spre o cladire aflata in stare buna si mentinuta==CINE A VAZUT,VILA MEA E IN STARE BUNA SI LOCUITA,MENTINUTA==++PENULTIMUL ALINEAT==atunci cand noua constructie depaseste ca inaltime constructiile alaturate mentinute<in stare buna si locuite<este o b l i g a t o r i u CA VOLUMUL CE SE INALTA SA FIE RETRAS DE LA LIMITA DE PROPRIETATEPT A FI TRATAT CA FATADA ==UNDE E RETRAS CAND BLOCUL E PE HOTARUL MEU?== puz SECT 2 PAG 10ODIF.CONDITII POATE AVEA LOC ASTFEL: FUNCTIILE ,CUT,SI REGIMUL INALTIMII PRIN puz APROBAT DE pmb,MODIF.alinierii spre LIMITELE LATERALE si POT, ---ESRE POSIBILA PRIN PUD NUMAI DACA PARCELA ALATURATA E LIBERA DE CTII--distanta dintre cladiri se va reduce
   • 0 (0 voturi)    
    casa mea delea veche 28 (Miercuri, 18 august 2010, 18:23)

    raicu [anonim] i-a raspuns lui georgescu maria

    Dna Georgescu, cind faceti afirmatia "casa mea delea veche 28" va referiti la casa sotului nu-i asa?
    Multa sanatate d-lui Georgescu
 • +3 (3 voturi)    
  Up in the air (Miercuri, 18 august 2010, 14:00)

  Gie [anonim]

  Cazuri din astea se intampla si in alte locuri... Vezi filmul "Up in the air". Exact acelasi lucru patise batranelul care odata avea o casa intre case si s-a trezit cu o casa intre zgarie nori care nu stiau ce sa faca sa puna mana pe teren.
  E trist ca se ajunge la asa ceva in numele asa zisului progres. Lucrurile astea ar trebui gandite, oamenii consultati poate sfatuiti sa se mute, despagubiti in mod decent. Dar in general treburile astea sunt complicate si la noi nu e absolut nici o sansa sa mearge bine... cu atata coruptie si de ce nu prostie... In loc orasul sa se extinda pe orizontala, el se extinde pe verticala si numai putem de atatea blocuri, parca am dori sa doboram un record.
  Iar dnei ii recomand sa faca tot posibilul, daca poate si are bani sa atace in justitie, insa mari sanse nu-i dau... Darama astia monumente istorice mult mai importante si nu se uita, daramite o casuta acolo... Nu e prea incurajator dar asta este...din pacate
  Si-i mai recomand dnei. calm si sa incerce sa se bucure de viata ca intotdeauna exista astfel de probleme... Insa cu foarte multa precadere la noi...
  • 0 (0 voturi)    
   "Up" nu "Up in the air" (Joi, 19 august 2010, 0:28)

   Gogu [anonim] i-a raspuns lui Gie

   Te referi la filmul de animatie: "Up". "Up in the air" este cu George Cloony cind se tot plimba cu avionul.
 • 0 (0 voturi)    
  Interesant (Miercuri, 18 august 2010, 14:12)

  Ducu [anonim]

  Cel mai interesant lucru este ca orice dezastru de cladire va "dezvolta" cineva, se vor gasi niste fraieri care sa cumpere!
  Sunt exemple in care blocuri noi au fost ridicate cu balcoanele la 1-2 m de o alta cladire!

  Deci prost nu e cine "dezvolta" ci cel ce pune botul!
 • +2 (2 voturi)    
  realitatea (Miercuri, 18 august 2010, 17:08)

  ocebine [utilizator]

  realitatea obiectiva e ca Dna Maria daca respecta prevederile cu privire la retrageri din propria autorizatie nu ajungea in situatia asta. A costruit la 80 de cm de limita de proprietate cu speranta ca nu se va construi nimic, niciodata pe terenul vecin. A spus cineva bine aici, daca se construia o alta vila , cu acelasi nivel de inaltime cu casa dansei la 80 de cm in lotul vecin, ce lumina avea? In cazul de fata casa dansei umbreste in egala masura constructia vecina(oricare ar fi ea; casa, bloc, nu conteaza).
  • 0 (0 voturi)    
   realitatea obiectiva (Miercuri, 18 august 2010, 18:38)

   georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui ocebine

   este ca dna m cand si-a construit casa,pe terenul pe care l-ati cumparat exista un imobil pe care l-ati daramat,si in functie de acesta la acea data si-a facut casa.asta nu inseamna ca la autorizarea ceruta de dvs nu trebuia sa tineti cont de situatia existenta la momentul solicitarii autorizatiei/===si da, falsul exista
  • 0 (0 voturi)    
   realitatea (Miercuri, 18 august 2010, 20:50)

   georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui ocebine

   realitatea este cea din fotografie .Dati la inceputul articolului,vedeti poza si va lamuriti ce de umbra face casa ,celor 3 blocuri intre care e strivita
 • +2 (2 voturi)    
  estetic (Miercuri, 18 august 2010, 17:19)

  ocebine [utilizator]

  din punct de vedere estetic ganditi-va un moment daca v-ar placea sa vedeti replici a casei Dnei Maria bordand reprezentativ strazi principale in centrul Bucurestiului. Exista argumente urbanistice care schimba incararea constructiilor in anumite zone.
  Nevoia de a lua partea celor considerati oropsiti/partea afectiva nu ar trebui sa umbreasca argumentele logice/ partea rationala.
  Pe de alta parte aceste drame nu sunt tipic romanesti, se intampla in toate orasele civilizate, sunt dureroase dar au in vedere un progres.
 • +2 (2 voturi)    
  Urbanism a la Bucuresti (Miercuri, 18 august 2010, 17:29)

  Lex Urbanistum [anonim]

  D-soara/D-na Ivanov, PUD-ul poate modifica PUZ-ul care la rindul sau modifica PUG-ul si apoi acesta(PUG-ul) este sau nu aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti/Consiliul Judetean al judetului "X".
  Si apropos ne poate spune si noua(niste cetateni normali care dorim sa ne mutam de la bloc la curte - 350 mp macar) d-na Maria(de la nr.-ul 26 daca am retinut) cum a reusit ca din pretul obtinut pe un apt. din Pantelimon(!!!!???) chiar si vindut in 1995 sa construiasca o "casuta"(S+P+2E)?
  Cu multumiri anticipate, asteptam cu nerabdare sfatul d-nei Maria.
  .
  • 0 (0 voturi)    
   Gresit (Miercuri, 18 august 2010, 18:23)

   catiusa [anonim] i-a raspuns lui Lex Urbanistum

   Stimate domn,
   PUD-ul detaliaza PUZ-ul. PUD-ul nu poate modifica PUG-ul. CF. Legii urbanismului, CUT-ul nu poate fi modificat prin PUD ci prin PUZ. Legiuitorul specifica foarte clar. In acest caz CUT-ul este modificat prin PUD, ceea ce nu este in ordine. Va rog sa cititi Legea.
   • +1 (1 vot)    
    Gresit (Miercuri, 18 august 2010, 19:19)

    Lex Urbanistum [anonim] i-a raspuns lui catiusa

    "Gresit" interpretati dvs, cititi cu atentie ce am scris.
    Nu am afirmat ca PUD-ul modifica PUG-ul direct. Voiam sa specific ca sunt trei etape. Oare in toate membrii comisiilor de avizare/aprobare au gresit sau au fost influentati sa greseasca? Incercati va rog sa aprofundati/studiati/informati/consultati inainte sa faceti afirmatii care pleaca in eter si pot crea/aproba/incuraja stari conflictuale de tipul celor doua doamne la care faceti referire in articol.
    • +1 (1 vot)    
     comisii avizari (Miercuri, 18 august 2010, 21:40)

     georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui Lex Urbanistum

     consiliile avizeaza in baza raportului de specialitate cu care se trimite autorizatia spre aprobare .
     citez din MEMORIU TEHNIC DE INSORIRE(ordin 536 min sanatatii)...
     ...cladirile existente in zona se impart in 2 categorii din pdv al acestui studiu:unele care nu pot fi afectate de ctia cladirii propuse si altele care pot fi afectate intr-o oarecare masura. In prima categorie intra cladirile amplasate la sud de cladirea proiectata(mai exact in unghi de 15 grade trasat NE si NV fata de o dreapta pe directia E.V. ce trece prin punctul cel mai sudic al constructiei propuse,- a mea nr.28-
     SAU CELE AVAND CALCAN SPRE CLADIRILE PROPUSE .==FALS==NICI UNA DIN CLADIRI NU ARE CALCAN SPRE CLADIREA CE SE EXECUTA CI FATADE.
     CE MAI AVETI DE SPUS?
     • +1 (1 vot)    
      Urbanism a la Bucuresti (Miercuri, 18 august 2010, 23:03)

      Lex Urbanistum [anonim] i-a raspuns lui georgescu maria

      Nu va suparati pe unde ati intrat? Stiti noi in camera aceasta discutam despre PUD, PUZ, PUG. Va multumim dar despre MEMORIU TEHNIC DE INSORIRE se va discuta saptamina viitoare la Dr. Marinescu, Marcuta, Sapoca sau alte locatii pentru care va vom trimite invitatii.
      • 0 (0 voturi)    
       lui lex la sapoca,marcuta.. (Joi, 19 august 2010, 0:09)

       georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui Lex Urbanistum

       CE NU VA CONVINE? ASTA ESTE SCRIS IN AUTORIZATIA DE CONSTRUCTIE nr.1438/56/29.10.2008 emisa in favoarea LUI V.M.G. acolo sa mearga nebunii care au vazut calcan in loc de fatada .ca inseamna ca nu mai au simtul realitatii si vad lucrurile invers.
      • 0 (0 voturi)    
       noi in camera aceasta (Joi, 19 august 2010, 0:18)

       georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui Lex Urbanistum

       STATI ACOLO IN CAMERA<CA DACA SCAPATI SUNTETI PERICULOSI !!!gratii posibil dupa proces. EU NU MA AMESTEC IN TARATE, VA SCRIU DE DEPARTE !,AVETI ILUZUII C-AS FI INTRAT ACOLO!
       • 0 (0 voturi)    
        continuare studiu insorire (Joi, 19 august 2010, 11:02)

        georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui georgescu maria

        citat "nu a fost considerat studiu pentru urmatoarele cladiri:
        cladirea p+1 din str.delea veche 26 ,amplasata la nord de constructia propusa deoarece....p r e z i n ta c a l c a n spre aceasta...
        e de socola spitalul 9, sau de puscarie pentru fals ala care a vazut casa invers?(editat de HotNews.ro)
   • 0 (0 voturi)    
    pud (Miercuri, 18 august 2010, 21:22)

    georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui catiusa

    conditiile de modificare a coeficientilor le gasiti in PUZ sector 2 pagina 10.
    :
    CUT,regimul de inaltime,functiile se modifica doar prin PUZ aprobat de PMB

    modificarea POT, precum si a alimierii spre limitele laterale si posterioara ESTE POSIBILA PRIN "PUD" NUMAI DACA PARCELA ALATURATA E LIBERA DE CONSTRUCTII
    • 0 (0 voturi)    
     PUZ sector 2 (Joi, 19 august 2010, 9:09)

     urban golan [anonim] i-a raspuns lui georgescu maria

     conform legii, inca din 2001 incoace, niciodata CUT si Hmax nu puteau fi stabilite decat prin PUZ.
     Cum PUZ sectorului 2 contine prevederi contrare legii in vigoare, ele, aceste prevederi nu pot fi aplicate si, indiferent daca PUZ-ul a fost aprobat candva legal (desi nu este cazul) prevederile ce contravin legii sunt aplicate de primarie in mod abuziv.
  • 0 (0 voturi)    
   lui lex (Joi, 19 august 2010, 10:48)

   georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui Lex Urbanistum

   incercati sa induceti cititorii in eroare :casa dnei M are garaj subsol P+1 si mansarda De unde a avut banII fam M etc .. arata micimea caracterului . dvs si perversitate Ce legatura are asta cu faptul ca i-ati modificat hotarul ,i-ati luat din teren.prin sapatura deschisa din hotar in hotar ati surpat terenul ambelor vecinatati si casa dnei M are fisuri,ca i-ati deteriorat fatada,masina,,pavajulAsta credeti ca ar justifica ceea ce faceti?HAIDETI SA NE_NTREBAM CATA SPAGA ATI DAT SI CUI DE VI S_A ELIBERAT autorizatia asta,ca aici e problema! In mod pervers insinuati tot felul de chestii.CASA NOASTRA de la 28ar fi "nereconditionata" ce relevanta are si apoi le dosaresc tuturor viitorilor locatari sa reziste blocul dvs ,fara nici o fisura cum a rezistat casa noastra la 3 cutremure fara nici cea mai mica fisura.Nu-treba dvs frecventa cu care facem zugraveli exterioare si nici ce facem sau nu incasa noastra.
 • +1 (1 vot)    
  casa mea delea veche 28 (Miercuri, 18 august 2010, 18:13)

  georgeraicu [anonim]

  Dna Georgescu, cind faceti afirmatia "casa mea delea veche 28" va referiti la casa sotului nu-i asa?
  Multa sanatate d-lui Georgescu
 • +1 (1 vot)    
  delea veche (Miercuri, 18 august 2010, 18:55)

  gheorghe [anonim]

  Dnei Maria de la nr. 26 Lucrez la un birou de cadastru si cazul Dvs. este interesant pentru mine. Nu va este rusine sa faceti atatea plangeri despre vecini si sa le deschideti tot felul de dosare atata vreme cat casa Dvs. a fost construita ilegal, nerespectand distanta minima ceruta de lege fata de proprietatea de la nr. 28A, apropiindu-va pana la 80 cm distanta?
  Gheorghe
  • 0 (0 voturi)    
   pt GHEORGHE (Miercuri, 18 august 2010, 20:44)

   georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui gheorghe

   casa a respectat la momentul construirii ei distantele legale si se afla la 3.2 m de imobilul care a fost demolat ptr, a se construi blocul.SA LE FIE DE PENAL CELOR CARE CONSTRUIND AU MODIFICAT SEMNELE DE HOTAR si au mai luat si din teren actual fiind 2,3m de la fatada pana la hotar.MINT,MINT furaciosii, de la 3 m cat trebuiau sa se retraga de la hotar au facut balcoane si la ei e 80 cm. fata de limita
 • 0 (0 voturi)    
  nebuni (Joi, 19 august 2010, 0:26)

  woe [anonim]

  sunteti unii mai nebuni ca altii. Hai la mine, sa va arat casa intr-un varf de deal, innecata in verdeata, cu vie, livada, si primul vecin la 150m. Cu panorama, aer curat, apa limpede, liniste subpamanteana. Asa ceva EXISTA!
  • 0 (0 voturi)    
   nebuni (Joi, 19 august 2010, 9:04)

   georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui woe

   DA ,Asa era si casa noastra,un colt de padure in bucuresti,cu covor de viorele de padure,musetel,zmeura,soc,iasomie,liliac,aici se tineau cand era sotul copil sedinte cu parintii si-acum e de groaza.Daca din cauza altora nu ar mai la fel ce ati face?
  • 0 (0 voturi)    
   unde? (Joi, 19 august 2010, 17:29)

   gazpefoc [anonim] i-a raspuns lui woe

   ca am niste bani sa-i bag intr-un bloc de 30 etaje. e vreun teren de vanzare langa proprietatea ta? sau mai bine vinde-mi o bucata din al tau. :)
 • 0 (0 voturi)    
  Arhitectii mafioti (Joi, 19 august 2010, 8:34)

  Victor [anonim]

  Arhitectii oare nu au un cod pe care trebuie sa il respecte ?
  Fac totul ca in codru ? De ce nu ii pedepseste nimeni pe arhitectii infractori ?
  Burestiul este sufocat din cauza lacomiei lor.
  Ei se lauda peste tot ca sunt platiti bine dar nu spun ca principala lor activitate este escocheria.

  Trebuie sa pice si capete de arhitecti, cel putin in capitala, au facut mult prea mult rau oamenilor si orasului.
  • 0 (0 voturi)    
   arhitectii mafioti (Joi, 19 august 2010, 10:20)

   georgescu maria [anonim] i-a raspuns lui Victor

   documentatia de autorizare trebuie sa contina:avizconf O536 pt sanatate piblica,aviz politie circulatie din PMB,aviz PENTRU OPORTUNITATE
   parcela cadastrala ACTUALIZATA
   amplasarea ctiilor existente si propuse
   cotele constructiilor si distantele
   cote de inaltime pt cladiri vecine
   relatiile cu cladirile invecinate
   fatade pentru cladirile invecinate
   nivelul terenuluiAnularea aut.emise cu incalc prev legale poate fi facuta de instanta control administrativ la cererea partii vatamate,a PREFECTULUI.a IGSIC. UITATI_VA in FOTO inceput articol,cititi SI VA DATI SEAMA DESPRE ceea ce au facut arhitectii pt autorizare si care este situatia reala
 • 0 (0 voturi)    
  ps2 a scos din procedura acordul vecinilor,cod civ (Vineri, 20 august 2010, 8:19)

  georgescu maria [anonim]

  NORME PROCEDURALE PRIVIND ELABORAREA SI APROBAREA "PUD"NR.4631/11.12.2007
  procedura de emitere PUD este urmat:
  Iprocedura prealabila
  2.inregistr.cerere,verificare situatie existenta si propusa a amplasament AVIZE PREALABILE OBLIGATORII:comisia circulatie,brigada rutiera precoordonare,relatii cultura si culte SI ALTELE DUPA CAZ
  3.VERIFICAREA PE TEREN a situatiei imobilelor in functie de act proprietate plan 1/500 si 1/2000
 • 0 (0 voturi)    
  Singura solutie: despagubire. (Joi, 2 august 2012, 14:33)

  Badea Cartan [anonim]

  Proces civil ce va lungi lucrurile, pentru proprietarii blocului, in mod inadmisibil. Vor face o oferta pana la urma.
 • 0 (0 voturi)    
  vreo noutate (Luni, 11 mai 2015, 22:34)

  frigider [anonim]

  aveti ceva noutati?
  a reusit sa rezolve ceva?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by