Romania, cel mai inalt ritm de crestere al sectorului constructiilor din UE in luna iunie
In topul celor mai mari cresteri ale activitatii din constructii, Romania este urmata de Spania (+7,2%) si Polonia (4,5%), in vreme ce in Ungaria (-2,3%), Olanda (-1,8%) si Slovenia (-1,6%) s-au inregistrat cele mai importante scaderi ale volumului lucrarilor de constructii.
La nivelul Uniunii Europene, lucrarile de constructii au avansat in iunie cu 3,5% comparativ cu luna mai, iar in zona euro avansul a fost de 2,7%. In mai, acest sector a scazut cu 0,1%, respectiv 0,7%.
Comparativ cu luna iunie a anului trecut, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 5,4% in EU27 si cu 3,1% in zona euro. Cea mai mare crestere a fost inregistrata in Spain (+18,6%), Marea Britanie (+13,6%) si Polonia (+10,2%), iar cele mai mari scaderi au avut loc in Ungaria (-19,6%), Bulgaria (-17,5%) si Slovenia (-16,9%).
In Romania, sectorul constructiilor a inregistrat o scadere de 5,3% comparativ cu luna iunie din 2009.

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Industria e deja in crestere, la fel exporturile.
Agricultura va fi in crestere, inundatiile au afectat mai putin decat se credea, recolte foarte bune s-au facut la tot, cereale, legume, fructe.
Raman serviciile, de aia si guvernul a renuntat la impozitul forfetar aplicat la toate microintreprinderile.
Cat despre consum, nu cred sa fie schimbari spectaculoase, oamenii sunt mult mai atenti acum decat inaintea crizei.
Sa vedem ce bani trimite in tara diaspora (probabil mai putin) si daca reusim sa mentinem nivelul din 2009 de investitii straine directe in economie, asta va fi greu.
Acum pare sa avem scadere pe ansamblu, insa daca trendul se mentine e probabil sa avem echilibru sau scadere nesemnificativa (sub 1%). O crestere ar fi un miracol !
Procentele nu inseamna nimic. CE CONTEAZA sint cifrele absolute, cati Euro pe luna net intra in plus in venitul unui om obisnuit.
In statistica minciuna si saracia sint bine ascunse dupa procente, de catre guverne.
Daca economia RO merge bine, de ce trebuie sa taiem salarii si pensii?
Aceste minciuni tip cresteri procentuale vor continua sa apara in mass media, propagate de institute de statistica si cei care au interese economice si politice in crearea unui optimism nefondat,
Oamenii nu pot fi insa mintiti prea mult, pentru ca lipsa unei cresteri economice reale, adevarate, se simte. Direct in buzunar, prin faptul ca banii ramasi in portofelul omului obisnuit, lunar, dupa taxe, sint mai putini, nu mai multi.