Campania Nu distrugeti Bucurestii de altadata

FOTOGALERIE Bloc de 8 etaje intre case interbelice. Primaria sector 2 este data in judecata

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 27 august 2010, 15:43 Economie | Imobiliar


Santierul din Strada Logofat Luca Stroici
Procesele curg garla in curtea Primariei sector 2. Institutia este data din nou in judecata pentru ca ar fi avizat ilegal si a autorizat o constructie care aduce prejudicii vecinilor si distruge Bucurestiului de altadata. De aceasta data, s-a dus sa-si caute dreptatea in instanta o Asociatie de proprietari de pe strada Logofat Luca Stroici, nr. 11 (in spatele strazii Vasile Lascar).

Locatarii s-au adresat judecatorilor, nemultumiti ca langa bloculetul lor, o cladire de 4 etaje din perioada interbelica, va aparea o constructie de 8 etaje care ii lasa fara lumina. Si vecinii care locuiesc la doua numere mai incolo, intr-o casa parter, au cerut sa le faca dreptate instanta deoarece noua cladire se va ridica la doar 3 metri de locuinta lor. Zona este protejata datorita constructiilor valoroase care se afla acolo si aspectului general.

Blocul de 8 etaje a fost aprobat de Consiliul Local sector 2, in septembrie 2007, prin hotararea nr. 127. Aceasta hotarare are la baza aviz de urbanism, emis de Primaria sector 2 si aviz de la Directia de Cultura a Municipiului Bucuresti. Autorizatia de construire a fost emisa in mai 2008, iar lucrarile de construire au inceput la inceputul acestui an. Beneficiarul constructiei este Nusco Imobiliara.

„Primavara au inceput sa sape fundatia. Nu ni s-a cerut acordul, cu toate ca se lipesc de cladirea noastra: Ba chiar ne-au luat in bataie de joc si ne-au spus ca trebuia sa ne mutam cand am auzit ca vin ei aici. In plus, nu ne-a informat nimeni despre ce se va construi aici. In 2007 a venit un domn care ne-a informat ca va taia copacii de pe teren. Erau niste castani superbi care ajungeau in casa. Atunci ne-au spus ca fac un cartier de vile si isi cer scuze pentru disconfortul creat: ni s-au parut de buna credinta si nu ne-am mai interesat. Trebuie sa va mai spun ca pe teren erau doua case vechi, foarte frumoase, pe care le-au demolat. Ne deranjeaza ca ramanem fara lumina si ca acest mastodont va distruge farmecul zonei. Noi ne-am mutat aici tocmai pentru acest lucru”, ne-a declarat Adriana Revecu, unul dintre membri Asociatiei de Proprietari de pe Logofat Luca Stroici, nr. 11.

Dupa ce au inceput lucrarile, oamenii s-au plans Primariei sectorului 2, cerand ajutorul. Institutia le-a spus ca este perfect legal ce se intampla acolo. Ulterior s-au adresat Inspectoratului de Stat in Constructii care le-a spus ca Planul Urbanistic de Detaliu prin care s-a aprobat constructia este ilegal.

„PUD-ul „Strada Logofat Luca Stroici, nr. 13, sector 2”, a fost aprobat cu nerespectarea prevederilor legale, incalcandu-se dispozitiile: art 32 (3) din Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismului, cu modifiarile si completarile ulterioare, prin care se precizeaza ca modificarile aduse “regimului de construire, functiunii zonei, inaltimii maxim admise, coeficientului de utilizare al terenului si retragerii fata de cladirile de aliniament se stabilesc prin Planuri Urbanistice Zonale”. Cu toate acestea, nicio institutie nu a uat nici o masura sa opreasca lucrarile. Vazand asta, oamenii s-au adresat instantei.

„Am facut demersuri la toate institutiile statului: Primaria sector 2, Primaria Capitalei, Parlament, Ministerul Dezvoltarii, Ministerul Mediului, Politie, Pompieri. Doar ISC ne-a spus ca este ilegal, dar nu a facut nimeni nimic pentru a opri lucrarile. Asa ca ne-am adresat instantei. Avem trei cai de atac: Avocatul Poporului, Ordonanta prezidentiala, si am atatact PUD-ul in contencios administrativ. Avem termen in septembrie. Speram sa rezolvam ceva. Noi cerem demolarea constructiei. Nu pretindem sa nu se construiasca nimic pe teren, e terenul omului, dar vrem ca ceea ce face sa respecte regulamentul zonei si sa nu ne afecteze proprietatea”, ne-a povestit Mariana Kiss, presedinta Asociatiei de proprietari.

Instantei i s-au adresat si vecinii de la numarul 17-19, care locuiesc intr-o casa cu parter, iar blocul se construieste langa ei. „Din cauza lor mi s-a crapat casa, mi s-a facut zob. Nu mai am lumina, nu mai am nimic. Asta a facut domnul Neculai Ontanu! Sa vina aici sa vada! Cer in instanta sa-mi repare casa si sa construiasca doar cat le permite legea, adica o cladire cu inaltimea de 13 metri, nu de 28”, ne-a declarat Elena Necula, vecina de la numarul 19. 

Consiliul local sector 2 a aprobat prin Planul Urbanistic de Detaliu de pe Logofat Luca Stroici, nr.13, urmatorii indicatori urbanistici: Procent de Ocupare al terenului: 50 la suta, Coeficient de Utilizare al Terenului: 3,5, inaltime maxima: 28 metri. Conform regulamentului zonei protejate, se puteau aproba urmatorii indicatori: Procent de Ocupare al terenului: 50 la suta, Coeficient de Utilizare al Terenului: 1,8, inaltime maxima: 13 metri.

Strada Logofat Luca Stroici este una dintre stradutele tipice Bucurestiului de altadata. Se intinde intre Bulevardul Dacia si Bulevardul Carol, traversand centrul orasului.

Alte procese impotriva Primariei sector 2 si Consiliului Local sector 2

 • Asociatia Salvati Bucurestiul si Frontul Negustoresc au atacat in instanta PUD-ul in baza careia se ridica mall-ul de peste Piata Obor (la parter va avea si piata) si autorizatia de construire.
 • Asociatia Prietenii scolii Centrale si Salvati Bucurestiul au atacat in instanta PUD-ul in baza caruia s-a aprobat turnul de 14 etaje din fata scolii Centrale. Au castigat la fond, acum se judeca recursul.
 • Prefectura si Salvati Bucurestiul au atacat in instanta PUD-ul in baza caruia s-a construit blocul de 4 etaje de pe strada Icoanei 11-13. Au castigat la fond, urmeaza sa se judece recursul.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11398 vizualizari

 • -13 (25 voturi)    
  Case (Vineri, 27 august 2010, 15:49)

  Vizitiul [utilizator]

  @Elena Necula & restul: Inaltimea de 13 vs. 28 tot intuneric v-ar fi facut in casa. Faptul ca vi se crapa casa, cel mai probabil se trage de la constructia deficitara a casei insasi!

  Asta de principiu zic, in rest, mergeti inainte daca intr-adevar nu s-au respectat limitele dar argumentul cu intunericul in casa nu tine si probabil nici cel cu crapatul casei.
  • +14 (20 voturi)    
   Primaria S2 distruge istoria Bucurestiului (Vineri, 27 august 2010, 16:02)

   Andrei Podani [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

   In S2 este de notorietate actiunea de demolare a imobilelor de patrimoniu si aprobarea unor constructii care nu respecta nici o norma locativa si sociala. Singurul scop este sa iasa bani la cine trebuie.
   Suntem timpiti ca nu facem nimic !
   • +4 (4 voturi)    
    Primarul ontanu trebuie sa dea socoteala (Sâmbătă, 28 august 2010, 13:40)

    andrzej [anonim] i-a raspuns lui Andrei Podani

    Trec zilnic pe str. Franzelarilr una din strazile cele mai frumoase din aceasta zona veche, cu case vechi dar ingrijite de proprietari. Acum cativa ani in capatul spre str. Maria Rosetti al acestei strazi au aparut doua blocuri de o uratenie hidoasa. Nu numai ca nu se potrivesc zonei dar calitatea structurii e mai mult decat indoielnica. La realizarea fundatiilor s-au facut multe rabaturi de la calitate, apoi pe masura ce cladirile avansau am observat o ciudata inclinare de la axul vertical.
    Oricum cocalarii care au cumparat acolo nu merita mai mult atata vreme cat isi pacheaza masinile pe trotuar iar pietonii sunt obligati sa circule pe carosabil.
    E ciudat ca primaria permite astfel de magaoaie cu 8-10 etaje fra sa impuna parcari subterane proportionale cu inaltimea magaoaiei.
    • -2 (2 voturi)    
     Va da socoteala... (Sâmbătă, 28 august 2010, 20:23)

     maria [anonim] i-a raspuns lui andrzej

     ...asa de tare ca-l va pune chiorpaliu' primar general la Bucuresti! Ca doar a cotizat si a turnat la greu!!! DNA nu are ochi pt mafiotul asta!!! Doar e unpr-ist!!! si general cu 4 stele impreuna cu oprea! Ce merite deosebite or fi avut hotii astia in afara de banii varsati in conturile betivanului?
     • +1 (1 vot)    
      Madam Maria aici nu vorbim (Sâmbătă, 28 august 2010, 22:03)

      Andrezej [anonim] i-a raspuns lui maria

      Madam Maria, aici nu vorbim de obsesia dvs si alui cr. antonescu, aici discutam despre ticalosia unora care sfideaza legea incalcand drepturile celorlati in cardasie cu autoritatile indiferent care sunt inregimentarile lor politice de moment.
      Clar?
  • +5 (13 voturi)    
   Foarte buna constructia (Vineri, 27 august 2010, 16:04)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

   Exact ce trebuie unui Bucuresti frumos. Ce bine ca se construieste acest bloc. Este nespus de frumos, poate unul cu 50 de etaje era mai potrivit.
   8V - habar nu ai ce inseamna urbanism.
   Vai si amar de tara asta .... toata e urita si blestemata .... fugiti oameni cit mai puteti.
   • -4 (12 voturi)    
    Atentie (Vineri, 27 august 2010, 16:20)

    Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui anonim

    Nu am spus ca este bine ce se face, am spus ca indiferent de imobil, craparea casei doamnei cel mai probabil se trage de la casa insasi si ca argumentul cu lumina si crapaturile nu vor tine la judecatorie.

    De unde pana unde ati dras dvs. concluzia de mai sus, nu stiu.

    Cititi mai cu atentie comentariile la care raspundeti :)
    • +15 (17 voturi)    
     un precedent periculos.. (Vineri, 27 august 2010, 17:10)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui Vizitiul

     Asta ar insemna ca daca eu ma duc si-mi trantesc o casa (cu autorizatie luata la fel ca astia cu blocul) la poalele dealului pe care e cetatea rasnov.. sau bran.. si se surpa zidul cetatii.. judecatorul o sa spuna ca de vina e ala care a construit cetatea?!..
     Pot sa am si casa de paie.. daca a stat in picioare pana ai venit tu si mi-ai modificat inclinatia terenului pentru ca ai sapat fundatia prea aproape de mine.. cine e de vina?
    • +10 (12 voturi)    
     Sunt foarte atent la ce zici (Vineri, 27 august 2010, 17:13)

     barbidoc [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

     Ceea ce spui tu vine cam asa: daca iti trage cineva una in gura si-ti sparge dintii, ala n-are nicio vina, tu esti de vina ca ai probabil lipsa de calciu.

     Ai uitat sa ne spui ce argumente merg sigur la judecatorie: alea in plic, in cont, prin intermediar(avocat) sau direct, in RON EURO, USD sau ordin ,,de la cineva de la minister".
     • -7 (9 voturi)    
      Raspunsuri (Vineri, 27 august 2010, 17:59)

      Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui barbidoc

      @barbidoc: Eu am argumentat in mod civilizat, nu are rost sa continui in cazul asta.

      @pehash: Aveti un punct de vedere valid. Probabil in urma unor investigatii se poate vedea ce si cum dar faptul ca blocul este de 28 de metri in loc de 13, nu are importanta (fundatia tot in jos se face si tot prima, inainte ca blocul sa existe).

      Comentariul meu este bazat doar pe declaratia doamnei Necula. O cladire ce intruneste minime standarde de constructie, nu are de ce sa se crape in momentul cand se construieste langa, altfel, in baza acestei idei, orasele nu ar fi putut fi construite pana acum :)

      Multumesc pentru raspunsuri, particip la dezbateri argumentate in mod civilizat.
      • +6 (8 voturi)    
       hum2 (Vineri, 27 august 2010, 18:46)

       rrat [utilizator] i-a raspuns lui Vizitiul

       deci un bloc de 28m fata de unul de 13m, este cel putin de 2 ori mai greu...deci taseaza mai mult pamantul, deci influenteaza cum se face fundatia, deci poate influenta un vecin la 3m.
       • -5 (11 voturi)    
        Nu (Vineri, 27 august 2010, 19:26)

        Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui rrat

        Nu este asa.

        Va sfatuiesc sa va documentati cu privire la aspectele unei fundatii de bloc.

        Indiciu: Blocul nu este o cutie pe pamant. Sarcina este transferata in pamant intr-un mod ingineresc nu dupa ureche.

        Va fac si schite daca e :)
        • +2 (8 voturi)    
         Poti sa faci cate schite vrei (Vineri, 27 august 2010, 20:42)

         un roman [utilizator] i-a raspuns lui Vizitiul

         Este evident ca nu ai habar indiferent cat de mult incerci sa argumentezi cu argumente care nu sunt valabile.
         • +1 (5 voturi)    
          Bine (Sâmbătă, 28 august 2010, 7:58)

          Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui un roman

          Cum ziceti dvs., doar ma cunoasteti personal de ani de zile, acum sper ca puteti dormi fericit la noapte :)
        • +1 (3 voturi)    
         ba da! (Sâmbătă, 28 august 2010, 14:22)

         Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Vizitiul

         Of, mama! Unde or fi facut facultatea personajele astea, care sustin ca nu e nici o diferenta intre tasarea produsa de un bloc de 28 m si unul de 13? Si in ce an or fi terminat? :((
       • 0 (0 voturi)    
        Hai sa va zic io (Luni, 30 august 2010, 9:50)

        Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui rrat

        In mod esential, un proiectant priceput face proiectul in asa fel incat masa de pamant ce se scoate pt. a face fundatia sa fie echivalenta cu masa finala a blocului construit, inclusiv mobila, locatari, frigidere etc. Evident, nu se poate regla treaba la miligram, da' se pot face niste calcule aproximative care te duc destul de aproape de mase egale.

        Problema e in timpul constructiei. Cand langa o cladire se sapa o groapa de poate zece metri adancime, pt. alta fundatie (adancimea e proportionala cu inaltimea blocului si cu densitatea pamantului din zona), se modifica modul in care fundatia cladirii vechi e comprimata de pamantul din jur. Mai ales la o cladire veche, chestia asta poate duce la aparitia fisurilor. Daca cladirea veche e de interes istoric sau patrimonial pt. arhitectura Bucurestiului, cladirea aia de i se sapa fundatia la trei metri ar trebui interzisa. Daca cladirea veche e una de doua parale, n-are nimeni treaba ca se crapa, cata vreme reglementarile nu doar de ordin urbanistic ci si de siguranta in constructii sunt respectate. E chiar bine ca se crapa, ca proprietarul tre' sa o consolideze, chestie care il va feri de probleme mai grave cu ocazia urmatorului cutremur.
     • 0 (0 voturi)    
      :))) (Sâmbătă, 28 august 2010, 10:10)

      Pantera Roz [utilizator] i-a raspuns lui barbidoc

      Exemplificare mortala!:)))Hai ca mi-a placut!:)))
    • +8 (8 voturi)    
     hum (Vineri, 27 august 2010, 18:44)

     rrat [utilizator] i-a raspuns lui Vizitiul

     insa casa s-a crapat in urma constructiei de langa...nu s-a crapat singura
    • +3 (3 voturi)    
     pai (Sâmbătă, 28 august 2010, 15:26)

     panadol [utilizator] i-a raspuns lui Vizitiul

     la toate casele la care am facut expertiza tehnica privind "crapaturi" se datorau (in cazul caselor vechi aflate langa colosi in constructie) numai datorita influentei executiei fundatiei cladirii noi. nerespectarea specificatiilor din proiecte, asanarea terenului duc la "crapaturi"
   • 0 (0 voturi)    
    De ce sa fugim, si sa nu facem ceva? (Sâmbătă, 28 august 2010, 10:09)

    Inna [anonim] i-a raspuns lui anonim

    Romania nu le apartine nici de fel!! Iar Bucurestiul nici atat.
    Daca lasam mafia sa se instaleze definitiv, nu o sa mai stim niciodata unde ne este locul..

    <a href="http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=11" target="_blank"><img src="http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/0002044F.gif" border="0" title="Click to get more." ></a>
  • +9 (9 voturi)    
   Cumva nu am dreptate? (Vineri, 27 august 2010, 20:12)

   T+C [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

   Dna/ Dna 8V

   Am citit mai multe comentarii scrise de dvs. si ma intreb daca orice mizerie, infractiune, inselaciune in Romania isi gaseste rapid un avocat?

   Dupa cit stiu sste ilegal a se construi un bloc de 8 etaje intr-o zona in care inaltimea blocurilor este maxim de 4 etaje.

   Oriunde in lume (ma refer la lumea civilizata) aceasta noua constructie nu ar fi vazut lumina soarelui.

   Faptul ca aceasta constructie exista este o dovada a existentei a unei "democratii originale" in Romnia unde banul tine loc de lege

   Aceasta falsa democratie este sursa averilor ilegale a multor milionari si miliardari din Romania.

   Cumva nu am dreptate?
   • +1 (3 voturi)    
    Aveti dreptate (Sâmbătă, 28 august 2010, 7:56)

    Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui T+C

    De aceea ma uit oarecum nedumerit la raspunsurile de mai sus si minusuri, este clar ca persoanele respective sunt orbite de sentimente si nu judeca la rece ceea ce am spus, iar ceea ce am spus in nici un caz nu valideaza constructia de acolo. Curios nu? :)

    Aveti dreptate in ceea ce spuneti, si sunt de acord cu asta de la bun inceput, am spus si in primul comentariu.

    Ceea ce am vrut sa aduc in vedere este faptul ca acea casa se poate crapa in acelasi mod si de la constructia unei vile daca casa dumneaei nu este construita cum trebuie.
   • +1 (1 vot)    
    pai ati dat deja raspunsul! (Sâmbătă, 28 august 2010, 22:04)

    Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui T+C

    Sigur ca da, intr-o tara normala, nu se putea ridica astfel de cladire. Dar noi suntem de 20 de ani intr-o " democratie originala", asa cum a spus tov. Ilici, as ca nu avem treba cu civilizatia si normalitatea ...
  • +2 (2 voturi)    
   da? (Sâmbătă, 28 august 2010, 15:20)

   panadol [utilizator] i-a raspuns lui Vizitiul

   o casa "va crapa" aproape intotdeauna daca este construit ulterior un monstru langa. ii afecteaza fundatia pentru ca pamantul ce o tine este influentat.

   13 metri inaltime, cu respectarea distantelor nu va umbri decat temporar si partial cladirile existente.

   de principiu ai fost pe langa subiect.
 • +8 (8 voturi)    
  casa (Vineri, 27 august 2010, 16:21)

  fabregas [anonim]

  Cine se mai ocupa de respectarea legii??? praf haos si mizerie!!! traiasca sfanta spaga!!!!!!
 • +7 (7 voturi)    
  Tot din sectorul 2... (Vineri, 27 august 2010, 16:56)

  dorel [anonim]

  Prin primavara, HotNews relata despre diferendul aparut pe str. Mihai Eminescu din Buc. unde ex-deputatul Viorel Gheorghiu ridica un bloc a carui constructie afecteaza grav cladirea vecina...
  Acum o luna ( am pus fotografiile pe HotReporter )
  cu toate protestele, actiunile in justitie etc, constructia blocului avansase triumfal ...deci, punem pariu ca si in situatia de mai sus noul bloc se va ridica ?
 • +4 (4 voturi)    
  Sunt 1000 de astfel de exemple (Vineri, 27 august 2010, 17:01)

  anonim [anonim]

  In Bucuresti terenul e putin si foarte scump. De aceea veti vedea peste tot astfel de situatii.
  Eu ma bucur de un camp vizual urias si e superb, dar stau la etajul 8. Nu e nici asa cel mai bine.
  • +4 (8 voturi)    
   Asa este... (Vineri, 27 august 2010, 17:54)

   Eu [anonim] i-a raspuns lui anonim

   ...dar acest lucru se intampla si in Amsterdam, Oslo, Copenhaga, Paris, Roma si cam in toate capitalele: teren putin si foarte scump. Singura diferenta este ca numai in Bucuresti, si in special in Sectorul 2, poti vedea asemenea mosntruozitati care au distrus acest oras. Pentru ca aici nimanui nu-i pasa de nimic decat de propriul buzunar. Punct.
 • +2 (8 voturi)    
  BINE VA FACE ! (Vineri, 27 august 2010, 17:43)

  catalin [anonim]

  Bine va face. Nu voi ati votat figuratia aia de primar !!
  N-a facut nimic.Asta e un comunist pe care doar banii il intereseaza...platiti acum
 • +1 (3 voturi)    
  Greseala de tipar (Vineri, 27 august 2010, 18:00)

  Vizitiul [utilizator]

  In categorie/pretitlu scrie "Campania Nu distrugetii Bucurestii de altadata"

  Haideti sa scoatem un "i" si sa-l donam la Fisc :)

  Nota redactiei: multumim pentru corectura
 • +8 (8 voturi)    
  nu le mai este frica (Vineri, 27 august 2010, 18:15)

  cezzar [anonim]

  Astora nu le mai este frica de nimic. Pana nu o sa-i impuste careva in cap intr-o zi. Pe rand, pe rand.
 • +5 (5 voturi)    
  Abuzuri (Vineri, 27 august 2010, 18:42)

  dana [anonim]

  Noua constructie are o forma bizara, ocupand fiecare centimetru patrat de teren, inclusiv curtea foarte ingusta dinspre tronsonul blocului nostru, unde existau de ani buni cativa castani vigurosi si cateva constructii cu un singur nivel (fostele 'forte de munca' ale sect. 2 etc).

  Personal, consider acest fapt ca fiind de o lacomie extrema.

  Mastodontul este lipit - potrivit Primariei sect. 2, de calcanul blocului nostru, ori, in nici o acceptiune, 'calcan' nu poate insemna peretele unei cladiri pe care exista dintotdeauna ferestre, asa cum in mod abuziv a fost considerat spatiul in care se deschid livingurile si bucătăriile apartamentelor noastre, situate pe acest tronson al blocului.

  CALCÁN2, calcane, s.n. Perete exterior din spate (fara deschizatura) al unei case (destinat sa fie acoperit de zidul asemanator al unei cladiri vecine). 2. (Înv.) Scut, pavaza. – Din tc. kalkan.
  (sursa: DEX)

  De asemenea, in nici una din situatii nu este admisibil sa fie private de lumina naturala camerele de locuit, aşa cum se intampla acum, prin ridicarea acestei noi constructii inalte exact in fata livingurilor noastre, la nici un metru distanta, blocand astfel, 100%, lumina naturala si aerisirea.

  In legislatia romaneasca exista norme care stipuleaza in mod expres acest lucru.

  Solicit domnului Primar Neculai Ontanu sa dispuna demolarea acestei constructii si destituirea tuturor functionarilor din subordinea sa care au autorizat, prin analize si recomandari, realizarea acestei aberatii imobiliare.

  Il rog, de asemenea, sa ne sprijine in prezervarea conditiilor noastre elementare de viata.

  Mizez, in acest sens, pe misiunea asumata de Primaria sect. 2, prezentata pe site-ul acesteia:

  "Misiunea Primariei Sectorului 2 este de a fi permanent in slujba nevoilor comunitatii locale pentru a le rezolva intr-o maniera legala, transparenta, echitabila, competenta si eficienta, asigurand astfel prosperitatea locuitorilor Sectorului 2, prin furnizarea de servicii la
  • +2 (4 voturi)    
   Misiune (Vineri, 27 august 2010, 19:03)

   dana [anonim] i-a raspuns lui dana

   "Misiunea Primariei Sectorului 2 este de a fi permanent in slujba nevoilor comunitatii locale pentru a le rezolva intr-o maniera legala, transparenta, echitabila, competenta si eficienta, asigurand astfel prosperitatea locuitorilor Sectorului 2, prin furnizarea de servicii la un înalt standard de calitate in context national si international."
   • +3 (3 voturi)    
    înalt standard (Sâmbătă, 28 august 2010, 12:48)

    anonim [anonim] i-a raspuns lui dana

    Astia prin standard au înteles cladiri noi si le fac pe toate înalte ...
  • +2 (4 voturi)    
   Precizare (Sâmbătă, 28 august 2010, 1:16)

   Anatol [anonim] i-a raspuns lui dana

   Draga Dana, se pare ca nu ai inteles sau te faci ca nu intelegi, dat fiind finalul. Spaga o ia ONTANU, pe acolo trec toate spagile din primarie si daca el considera, mai lasa si la altii. Asa este de cand lumea si pamantul, la Primarie. Este de notorietate ca meseria de primar este una dintre cele mai "manoase", de aia se si bat ca chiorii ca sa ajunga primari.
   Asa ca nu-l mai domni atat pe Ontanu, ca intre zecile de mii de euro pe care le-o fi luat spaga pt. blocul asta si niste cetateni "obositori", cred ca stii ce o sa aleaga. Punct!!
  • +1 (1 vot)    
   au confundat fatada cu un calcan!? (Sâmbătă, 28 august 2010, 11:02)

   mihai [anonim] i-a raspuns lui dana

   criminal! ..nu pot sa cred asa ceva! dar, daca e adevarat, inseamna ca absolut orice este posibil in tara asta... nu mai comentez
 • +5 (5 voturi)    
  primarii trebuiesc trasi la raspundere (Vineri, 27 august 2010, 19:31)

  thont [anonim]

  Ar trebui dat in judecata primarul in primul rand. Asta deoarece la el in curte au loc astfel de magarii. Sper ca locatarii care au dat in judecata primaria sa ceara o despagubire uriasa si sa si castige. Poate numai asa vor intelege primarii si gasca lor ca nu sunt pusi acolo sa mulga ci sa fie in SLUJBA cetateanului. Sper ca presa sa mediatizeze cazul saptamanal. Poate asa vom vota la urmatoarele alegeri cu capul, nu cu galeata, berea, votca sau cine stie ce.
  • 0 (0 voturi)    
   Ai citit legea? (Sâmbătă, 28 august 2010, 10:39)

   Florin [anonim] i-a raspuns lui thont

   Mai citeste si apoi te exprima.
  • +1 (1 vot)    
   primarii ar trebui executati (Sâmbătă, 28 august 2010, 16:43)

   baboi [anonim] i-a raspuns lui thont

   eu as alinia toti primarii de sector (actuali si fosti) si primarii generali ai bucurestiului si i-as executa fara nici o judecata. sa vad pe urma cum o sa mai faca magarii de genul asta
 • +4 (4 voturi)    
  cu drujba'n bunul simt (Vineri, 27 august 2010, 22:06)

  gheo [anonim]

  un asemenea bloc nu avea ce sa caute printre case.
  regimul de inaltime trebuie sa respecte vecinatatile. in cazul de fata regimul de inaltime probabil a depins de valoarea spagii. asta ar fi una.
  2. arhitectura oricarei cladiri trebuie sa tina cont de arhitectura cartierului. adica poti face un bloc dar daca in jur sunt numai case, trebuie sa aiba acelasi stil, baroc sau ce naiba o fi prin zona. desigur, alt motiv de spaga, nu vad sa respecte arhitectura.
  3. vad o casa pe calcan la locatia respectiva. aia de pe calcan nu prea se pot plange pentru ca si vecinul are aceleasi drepturi ca si ei...
  4. casa crapata e probabil rezultatul modului aiuristic de lucru la fundatia blocului. in cazul de fata, pentru a nu decompresa terenul de sub casa vecinilor trebuia asigurata sapatura inainte prin practicarea unei fante in care sa se introduca contrafort metalic, pe toata fata sapaturii. abia apoi puteau incepe sa scoata pamantul din viitoarea fundatie. spre deosebire de ce se invata la scoala, pamantul are fascinanta calitate de a fi de densitati diverse. drept pentru care decomprimarea s-a facut neuniform si d-aia a crapat casa. daca se scufunda uniform, nu crapa. e un pic de deficienta si in fundatia casei crapate dar asta e alt subiect, nu poti darama un vecin pe motiv ca are fundatia oricum slaba.
  deci si la capitolul ingineria lucrarii au fost deficiente majore....
  ma intreb ce o mai fi in neregula? or fi folosit otel beton PC, romanesc? sau turcesc cu multa zgura? or fi folosit d-ala german, care nu rezista la cutremure?
  oricum, il finiseaza frumos si vor lua ochii fraierilor, care se vor simti regi sa stea la bloc nou 'in centru'
  • +2 (2 voturi)    
   Calcanul cu ferestre (Sâmbătă, 28 august 2010, 5:39)

   dana [anonim] i-a raspuns lui gheo

   Pentru punctul 3:
   Vecinul de pe calcan are toate drepturile din lume, dar NU are dreptul sa ne ia noua lumina din camerele de zi.
   Blocul nostru, construit in 1935, are, cumva, o forma de Y, ceea ce-i confera o mare stabilitate: a rezistat si la cutremurul din 1940, si la cel din 1977. Noua constructie trece razant prin fata ferestrelor noastre de la living si bucatarii, care se deschid in acel 'intrand' oarecum interior, daca va puteti imagina...
   Astfel, nu mai avem deloc lumina naturala si aerisire.
   Cladirea se ridica intr-un ritm extrem de alert. Imaginile care insotesc articolul au fost luate duminica trecuta, dar, intre timp, a fost depasit deja etajul 1, se lucreaza la betonarea planseului etajului 2. Va imaginati, sper, ca pentru cei de la parter si primul etaj, bezna e bine definita.
  • -2 (2 voturi)    
   Punctul 4 (Sâmbătă, 28 august 2010, 13:55)

   Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui gheo

   Corect la punctul 4, in sfarsit cineva ce are ceva idee despre ce discutam aici.

   Dar daca in urma verificarilor, punctul 4 a fost efectuat ca la carte, atunci cred ca putem fi de acord cu posibilitatea problemei sa existe la casa si prin urmare indiferent de tipul imobilului construit langa aceasta (casa, bloc etc) casa tot ar fi avut probleme.

   In final, noi toti aici doar comentam (inclusiv eu) in necunostinta de cauza, in sensul ca nu cunoastem exact nici starea casei si nici procedurile urmate in constructia blocului.
  • +1 (1 vot)    
   'Calcanul' cu ferestre (Sâmbătă, 28 august 2010, 14:42)

   dana [anonim] i-a raspuns lui gheo

   Pentru punctul 3:
   Vecinul de pe calcan are toate drepturile din lume, dar NU are dreptul sa ne ia noua lumina din camerele de locuit.
   Blocul nostru, construit in 1935, are, cumva, o forma de Y, ceea ce-i confera o mare stabilitate: a rezistat si la cutremurul din 1940, si la cel din 1977. Noua constructie trece razant prin fata ferestrelor noastre de la living si bucatarii, care se deschid in acel 'intrand' oarecum interior, daca va puteti imagina...
   Astfel, nu mai avem deloc lumina naturala si aerisire.
   Cladirea se ridica intr-un ritm extrem de alert. Imaginile care insotesc articolul au fost luate duminica trecuta, dar, intre timp, a fost depasit deja etajul 1, se lucreaza la betonarea planseului etajului 2. Va imaginati, sper, ca pentru cei de la parter si primul etaj, bezna e bine definita.
  • 0 (0 voturi)    
   ... si cu explicatiile in balarii (Sâmbătă, 28 august 2010, 17:08)

   Adi [anonim] i-a raspuns lui gheo

   Ma scuzati ca indraznesc sa va intrerup din peroratie, dar sunteti cumva inginer de structuri sau macar geolog? Daca va pronuntati in aceasta calitate faceti va rog aceasta precizare, daca nu, faceti bine si pastrati-va fantasmagoriile tehnice pentru dumneavoastra! Altfel nu faceti decat sa ilustrati "fascinanta" calitate a romanului de a se pricepe la toate si de a tine cu tot dinadinsul sa-si impartaseasca tampeniile tuturor.
   • 0 (2 voturi)    
    mai draga (Sâmbătă, 28 august 2010, 20:50)

    gheo [anonim] i-a raspuns lui Adi

    cand construiam eu case d-alea de revista tu probabil abia invatai sa faci la olitza.
    deci da, eu sunt ala care se pricepe la toate si tu ala care comenteaza ca simte nevoia, nu atat de a-si arata inteligenta furibunda cat mai ales de a-i scoate pe ceilalti drept prosti. cu acelasi scop, de a parea mai destept...
    apropos, nu exista inginer de structuri iar geologia nu da solutii tehnice constructive.
    si revenind la prima propozitie, cand am spus case de revista ma refer mai mult la genul de manuale de arhitectura.
    iar in ceea ce priveste fantasmagoriile, tu ai habar pe ce lume traiesti? sau mai nou are spiru haret facultate de constructii civile?
    am zis eu ceva gresit despre cum trebuia facuta treaba ca sa nu-i crape omului casa???
    sau esti jivina care a semnat, dirigintele de santier pentru astia cu blocul??
    • -1 (1 vot)    
     Eroare d-le gheo (Duminică, 29 august 2010, 11:59)

     andrzej [anonim] i-a raspuns lui gheo

     sunteti in mare eroare d-le gheo. Exista ingineri structuristi atestati de MLPAT, iar acestia cand fac verificarea proiectului cer in primul rand concluziile inginerului geotehnician.
     Se pare ca dcaca ati construit ceva , candva, beneficiarii lucrarilor dvs. ar trebui sa se teama, fiindca sunteti un pericol public.
    • 0 (0 voturi)    
     Stimate domn (I), (Duminică, 29 august 2010, 14:01)

     Adi [anonim] i-a raspuns lui gheo

     mai usor cu pianul pe scari. De ce evitati in continuare sa raspundeti la intrebarea simpla daca aveti vreo calificare relevanta pentru subiectul asupra caruia va dati cu parerea? Nu pierdeti in schimb ocazia de a va da jos masca de "maestru bonom" care le stie pe toate si de a recurge, in lipsa de argumente rationale, la invective. Da, eu sunt arhitect (cu studiile la Ion Mincu daca chiar va preocupa) spre deosebire de dumneavoastra care nu sunteti nici structurist, nici geotehnician, caci altfel nu ati fi pierdut ocazia sa-mi vanturati prin fata acest fapt.
     Eu nu m-am pronuntat asupra varstei dumneavoastra asa ca lasati-o mai moale cu argumentele de autoritate ca nu ma impresioneaza. Ca sa va spun un secret terifiant, sa stiti ca sunt oameni pe lumea asta care chiar sunt mai destepti decat dumneavoastra sau decat mine pentru ca asa s-au nascut, iar acest decalaj nu dispare cu varsta, ba chiar dimpotriva.
     Desi am considerat ca nu e cazul sa pierd vremea sa va si spun care sunt aberatiile care va tradeaza, asta e, ma sacrific :)
     Otel beton PC nemtesc care nu tine la cutremure? Deja mor de ras. Domnule, proiectele de rezistenta au specificatii clare privind calitatea otelului. Suntem in UE, exista niste standarde foarte precise si, culmea, se si respecta. Nu vinde nimeni otel facut in spatele curtii ca nu are cum. Vrei sa vinzi pe piata europeana, atunci indeplinesti standardele si gata.
    • 0 (0 voturi)    
     Stimate domn (II), (Duminică, 29 august 2010, 14:02)

     Adi [anonim] i-a raspuns lui gheo

     problema este ca desi nu ati auzit de faptul ca orice proiect de structura are la baza un studiu geologic care determina natura terenului de fundare si in functie de asta indica adancimea de fundare si presiunea pe care o suporta terenul, tineti totusi sa va dati "doct" cu parerea despre "decompresarea" terenului. Cauzele pentru care poate crapa o fundatie sunt diverse. Dumneavoastra insa stiti deja: decomprimarea neuniforma! Si daca pamantul ala are totusi o densitate uniforma? Mai poate sa crape? Eu zic ca da. Stiti cum se descarca eforturile dintr-o fundatie? Nu dati semne c-ati sti, dar aveti deja solutii! Empirice binenteles. Deci se face o fanta si "se introduce contrafort metalic pe toata fata sapaturii". Unul singur, nu, dar pe toata fata! Prin definitie contrafortul este un element de intarire adosat sau facand corp comun cu un zid. Contrafortul asta minune de-l propuneti impinge in ce si e sprijinit in ce? Ca sa intelegeti si dumneavoastra incercati sa impingeti o bucata de branza de vreo 5 kg cu niste scobitori. Intrebare de baraj: si daca vreau sa construiesc subsolul pe limita de hotar? Ce fac cu fanta? In fine, nu va mai perpelesc, in general in astfel de situatii solutia tehnica se numeste pereti mulati. si daca aveti curiozitatea sa va largiti orizonturile, internetul va sta la dispozitie.
    • 0 (0 voturi)    
     Stimate domn (III), (Duminică, 29 august 2010, 14:03)

     Adi [anonim] i-a raspuns lui gheo

     Nu stiu care este solutia tehnica aleasa in acest caz. Daca au aparut crapaturi la casa vecina, singura concluzie din informatiile avute la dispozitie este ca cineva a gresit. Poate fi gresit studiul geotehnic, poate fi gresita solutia tehnica propusa de proiectant, poate fi executia defectuoasa, dar nu ai de unde sa stii pana nu investigheaza cineva. Problema este ca la noi datul cu parerea a devenit sport national si incet, incet orice notiune de profesionalism sau ierarhie valorica se duce dracului tocmai din cauza ca o groaza de p'afaristi sunt tinuti in brate si "gadilati la parere". Faptul ca v-am contestat tampeniile nu inseamna insa ca am vreo tangenta sau interes legat de constructia respectiva. E doar paranoia dumneavoastra in actiune. Ba chiar dimpotriva, mi se pare o mizerie ce se intampla si le-as sugera celor care sunt afectati sa faca o sesizare impotriva arhitectului la comisia de disciplina a OAR.
   • -1 (1 vot)    
    ma scuzi (Sâmbătă, 28 august 2010, 21:02)

    gheo [anonim] i-a raspuns lui Adi

    ma scuzi, am uitat un lucru esential
    Nu se practica cele spuse de mine pe santierele din romania decat foarte foarte rar. dintr-un motiv unic: profitul
    orice concetatean mutat in oras din vreun sat de unde si-a rupt foamea gatul si ajuns sefuletz are pretentia sa faca rapid avere, sa-si ia apartament cu veceu in casa si volkswagen nou. macar.
    drept pentru care si-ar omora si bunica pentru un pic de profit, pentru o spaga sanatoasa sau alte alea.
    si toate astea pentru ca el, acolo, in satul flamanda nu a avut vreun model de familie care a facut avere in mai multe generatii, a vazut doar primarul si eventual seful de post. iar astia au facut avere pentru ca pe vremea impuscatului bateau oamenii, ii puneau efectiv la jug sau ii tarau legati de masina pana la 'judet'. si flamandul din flamanda si-a jurat ca vine la oras si face avere rapid.
    numai ca legea spune un fapt foarte interesant si dirigintii de santier care semneaza in alb il uita: raspunderea e pe viata cand se construiesc locuinte!
    inevitabil va veni un cutremur mare si vom vedea atunci baietii destepti pe unde vor scoate camasa. iar explicatii de genul: nu stiam dar ma incontrez pe forumuri vor amuza teribil procurorii
   • -1 (1 vot)    
    look who's talking... (Sâmbătă, 28 august 2010, 21:20)

    monica L [anonim] i-a raspuns lui Adi

    Dar mata ce specialitate ai de iti arogi calitatea de comentator critic?
 • +2 (2 voturi)    
  Altă porcărie... (Sâmbătă, 28 august 2010, 9:19)

  NRDobrogea [anonim]

  ...pentru aceasta clică-cloacă. Pușcăria este prea puțin pentru acești bandiți. I-aș obliga să domicilieze acolo, pe toată durata șantierului. Sa-și îngurgiteze confortul generat prin semnăturile iresponsabile. Ai vreo urmă de jenă dle Onțanu ?
  • +1 (1 vot)    
   @NRD (Sâmbătă, 28 august 2010, 21:18)

   monica L [anonim] i-a raspuns lui NRDobrogea

   Ontanu nu are nicio jena, in schimb si-a umplut familia de viloaie, probabil gen Videanu....
 • +1 (1 vot)    
  primaria sector 2 (Sâmbătă, 28 august 2010, 10:05)

  kalu [anonim]

  nu stie decat sa ne umple cutiile de scrisori odata pe an cu scrisori de la ontanu. In schimb a tocmit firme de ridicari masini care pandesc si ridica masini chiar cu 5 min inainte de terminarea programului. In schimb NU AU FOST IN STARE sa construiasca nici un loc de parcare pe Bd> Chisinau. Iar locurile de joaca sunt niste facaturi ieftine din lemn ordinar, rupte si pline de coji de seminte.
 • +2 (2 voturi)    
  Dormiti linistiti, (Sâmbătă, 28 august 2010, 10:24)

  Pantera Roz [utilizator]

  institutiile statului lucreaza pt.voi...Bietii oameni afectati spun ca s-au adresat primariei de sector si a capitalei,ISC,parlamentului M.Dezv.,Mediului,Politiei.pompierilor...Si au luat flit,mai putin de la ISC,care-i compatimeste ca au dreptate,dar nu face nimic...Ce tara e asta in care toti astia nu fac nimic?De ce sa ajunga oamenii astia prin tribunale sa se judece cu anii?Pai n-ar trebui sa ceara astia niste despagubiri uriase,sa dea faliment primaria lui Ontanu sau Ontanu in carne si oase?Ce naiba e cu nesimtirea din tara asta?Pana cand naiba mai suportam bataia asta de joc?Mai oameni buni,se pare ca trebuie sa apelam la actiuni de forta,cu bunul simt ne calca astia in picioare...Pana nu le intra frica in oase astia nu ne vor respecta!
  • 0 (0 voturi)    
   linsarea lui Ontanu... (Luni, 30 august 2010, 11:37)

   anaerobik [anonim] i-a raspuns lui Pantera Roz

   Corect...sa-l ia naiba de stat de drept, cu ma-sa cu tot...Parvenitilor si nulitatilor trebuie sa li se raspunda FIZIC...asa au ajuns SUA putere mondiala si democratie, cu linsaje pe strada si legea celui mai tare si mai iule de pistol....
 • +1 (1 vot)    
  Putina lumina (Sâmbătă, 28 august 2010, 11:31)

  Florin [anonim]

  PUD-ul est o documentatie de urbanism si amenajarea teritoriului. Ea trebuie avizata favorabil de organismele teritoriale interesate si aprobata de consiliul local. Potrivit Legii 340/2004, art 24, lit f si art 115, punctul (7) din L215/2001 prefectul verifica legalitatea actelor administrative adoptate sau emise de autoritatile administratiei publice locale si judetene, cu exceptia actelor de gestiune. Totusi prefectul nu poate sanctiona hotararile consiliilor locale. Le verifica si ramane cu verificatul.
  Potrivit art 63 din L350/2001, lit f, aprobarea PUD cu nerespect art 32 (asa cum este descris in articol) este contraventie. Deci ISC ori cei de la disciplina in constructii din primarie trebuie sa-i amendeze pe consilierii ce au aprobat respectivul PUD. In legislatie nu exista posibilitatea de anulare a hotararii consiliului local. Nici macar de instanta de judecata.
  Este de remarcat ca populatia putea fi consultata conform dispozitiilor sectiunii 6 din L350/2001. Dar daca nu a fost consultata nu-i niciun bai, ca nu exista sanctiuni.
 • 0 (2 voturi)    
  spaga (Sâmbătă, 28 august 2010, 12:59)

  cristus [anonim]

  vreti mai multe detalii despre sectorul 2 ??
  Sunt convins ca voi, cei care comentati aici, le vreti, dar la ce ar folosi ?
  Eu le stiu, politia si alte organe abilitate, nu !
  Probabil de aia l-a sustinut Ontanu pe Base, ca sa fure in liniste.
  Vedeti a cui e firma care a umplut sectorul de fantani arteziene, va rog...
 • +1 (1 vot)    
  si pe arhitect nu? (Sâmbătă, 28 august 2010, 21:15)

  anaerobik [anonim]

  Primarul spagar Ontanu e un caz hiper cunoscut; spaguieste juma-juma cu pedeleul...Recomand Asociatiei de proprietari sa-l reclame si pe arhitect la Ordinul Arhitectilor Bucuresti, pentru nerespectarea legilor si incalcarea codului deontologic.
 • 0 (0 voturi)    
  La fel si in Clujul lui Boc (Luni, 30 august 2010, 13:21)

  anina goia [anonim]

  acelasi lucru s-a intamplat si in Cluj : pe str. Motilor 71 s-a aprobat (si construit) un bloc de 6 etaje, desi toat zona este considerata zona "istorica" cu case din 1900-1910. Cand am cerut PUG-ul si PUZ-ul (oricare cetatean are dreptul sa consulte cele doua documente) mi s-a spus ca nu au caracter public si pot fi consultate doar de catre arhitect (deci sa imi angajez un arhitect care sa se uite in PUG/PUZ). Acest lucru se intampla in perioada cand Boc era primar la Cluj. Zona este de case vechi. Blocul in cauza, care are 6 etaje, este cea mai inalta cladire din zona (casele de pe str. Motilor si de pe str Clinicilor au maxim un etaj) si are o arhitectura ultra-moderna care strica toata imaginea istorica veche a orasului !!!
 • 0 (0 voturi)    
  Primarii si arhitectii care nu iubesc nimic (Duminică, 12 septembrie 2010, 11:43)

  Vasi [anonim]

  Dragii mei colegi de forum,
  Pentru ca nu stiu de ce au venit pe lume ( ei zic ca stiu, banul ar fi D-zeul lor ) si nici nu prea stiu care este menirea lor pe la conducerea urbelor noastre, isi permit sa faca ceva si pe noi, si pe Justitie si pe istorie, si pe arhitectura si asa mai departe. Pai, uitati-va la ei si la faptele lor.Ce este cel mai rau este ca s-au constituit in gasti, mafii sau orice alta forma, pt. a-si atinge scopul, "distrugem, omaram, calcam in picioare pt. a aduna banii pt.noi". Restul, adica noi,astia care trebuie sa muncim, sa platim dari, suntem atat de impovarati ca ei stiu ca nu avem timp si resurse sa ii aducem in piata publica si sa ii judecam, sa ii lapidam. Eu cunosc bine cazul din str.M.Eminescu, din Aurel Vlaicu, din Logofat Luca Stroici, cazuri crase de incalcare a Legii si " domnii "de la Primaria sectorului 2 ca si cei de la alte institutii a caror treaba este sa opresca asemenea ilegalitati ce fac , pt. ce ii platim ? Eu mai am o speranta, si anume ca Judecatoria sectorului 2 ca si Procuratura sect.2 in cazul din M. Eminescu si Aurel Vlaicu au dat dovada de profesionalism, de ratiune, de judecare dreapta si da Doamne, sa se petreaca mult mai multe asemenea fapte. Nu cred ca trebuie sa ai atatea Coduri de preceduri, atatea legi, atatea institutii ca sa judeci si sa iti dai seama ca anumite fapte nu sunt in matca lor. Apoi, din cate stiu eu, New-York-ul are un singur primar, Parisul, cat este el de mare are un singur primar, noi de ce avem 7 ? Ca sa ii simtim cum isi bat joc de noi ?
  Noi cei care mai avem un pic de constiinta, de putere fizica , intelectuala si psihica, ar trebui sa ne organizam si sa protestam fata de aceste incalcari evidente ale Legii. Stiu, sunt cateva ONG-uri care se lupta si incearca sa mai salveze cate ceva. Cred ca ar trebui sa ii ajutam si noi cu puterea care ne-a mai ramas. In rest, numai de bine, tuturor !


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by