In primele sapte luni din acest an au fost eliberate peste 24.000 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale (de locuinte), in scadere cu 15,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS). Numai in luna iulie a acestui an, s-au eliberat 4266 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 6,2% fata de luna anterioara din acest an si cu 5,6% fata de aceeasi luna a lui 2009.

In primele sapte luni ale acestui an, cele mai semnificative scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (-937 autorizatii), Nord-Vest (-915 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-864 autorizatii) si Sud-Est (-685 autorizatii). Crestere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-a inregistrat in regiunea de dezvoltare Vest (+140 autorizatii).

In luna iulie din acest an s-au eliberat 4266 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 63,5% sunt pentru zona rurala.

Fata de luna anterioara din acest an, numarul de autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale a scazut in luna iulie in majoritatea regiunilor de dezvoltare. Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat doar in regiunile de dezvoltare Centru si Nord-Vest.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in luna iulie din 2010 s-au eliberat cu 252 mai putine autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, scadere reflectata in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Vest (-131 autorizatii), Sud-Muntenia (-65 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (-60 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-59 autorizatii). Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in trei regiuni de dezvoltare: Vest, Nord-Est si Centru.