Kelemen Hunor, ministrul Culturii, nu a aprobat avizul privind PUZ-ul pentru Palatul Stirbei

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 29 octombrie 2010, 15:32 Economie | Imobiliar


Ministrul Culturii si Patrimoniului National, Hunor Kelemen, nu a aprobat avizul favorabil dat de Comisia Nationala a Monumentelor Istorice (CNMI) Planului Urbanistic Zonal pentru proiectul privind constructia de la Palatul Stirbei din Capitala, retrimitand proiectul respectiv spre reanalizarea Comisiei, transmite Agerpres.

"Am trimis inapoi la Comisia Nationala, la Sectiunea de urbanism, acum cateva minute, pentru reanalizarea documentatiei in ceea ce priveste PUZ (pentru constructia de la Palatul Stirbei - n.r.). Momentan, cat imi dau eu seama, nu este in concordanta cu PUZ-ul, deci sunt depasite cateva cote, mai ales cota de ocupare a suprafetei si cea de inaltime pare depasita un pic si vreau sa-mi spuna Comisia, Sectiunea de urbanism, daca aceste depasiri sunt in limitele admisibile legale. Vreau sa am aceasta parere a Comisiei", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, ministrul Culturii.

La inceputul lunii octombrie, mai multe ONG-uri au protestat in fata MCPN, semnaland faptul ca pe 19 august 2010, de la Cabinetul primului-ministru, a fost trimisa adresa 3798/KH catre Ministerul Culturii. In urma acestei adrese, Comisia Nationala a Monumentelor Istorice a rediscutat in sedinta din 29 septembrie 2010 proiectul respins in noiembrie 2009, cu modificari minore. Contrar deciziei din noiembrie 2009, de data aceasta, Comisia a propus ministrului Culturii avizarea PUZ-ului.

Istoricul unui proiect controversat

Conform Planului Urbanistic General, in spatele Palatului Stirbei se putea construi o cladire cu un Coeficient de Utilizare al Terenului (CUT) de 1,8, iar pe partea dinspre Calea Victoriei, de 5. Inaltimea maxima admisa era de 22 de metri.

In primavara anului trecut, Gheorghe Patrascu, arhitectul sef al Capitalei, a semnat un aviz de urbanism prin care li se permitea investitorilor sa construiasca pe 70 la suta din teren, cu un CUT de 4,5 si inaltime maxima de 40 de metri. Ulterior, pentru aceasta propunere a primit si aviz de oportunitate.

La sfarsitul lunii septembrie 2009 Sectiunea de Urbanism a Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice de la Ministerul Culturii a avizat favorabil proiectul cu conditia ca Procentul de Ocupare al Terenului sa nu fie mai mare de 65%, iar Coeficientul de Utilizare al Terenului, de 4,5. Inatimea cladirii care se vede din Calea Victoriei sa nu depaseasca 37,65 m, iar cea dinspre strada Budisteanu, 17,5 m.

Joi, 28 octombrie 2010, fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, a sustinut ca Andreea Vass, consilier al premierului Emil Boc, ar fi facut lobby pentru Planul Urbanistic Zonal care propune construirea unui bloc de 40 de metri inaltime in spatele palatului, monument istoric.

Pentru a fi discutat in Consilul General al Municipiului Bucuresti, proiectul mai are nevoie de aviz de la Ministerul Culturii.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4048 vizualizari

 • +21 (23 voturi)    
  Arhitecti ?!!! (Vineri, 29 octombrie 2010, 15:55)

  Idealistu [utilizator]

  Cind de gandesti ca Arhitectura este considerata o arta. Din pacate complicitatea arhitectilor cu lumea politica si de afaceri, in distrugerea patrimoniului cultural al Bucurestiului, arata ca acest mediu profesional este putred, corupt si iresponsabil. Cit despre arta ...
 • +15 (15 voturi)    
  Cotele sunt depasite cu MULT (Vineri, 29 octombrie 2010, 16:30)

  Alex [anonim]

  Sa-i spuna cineva domnului ministru al Culturii ca sunt depasite cu MULT cotele, nu cu putin, cum sustine dumnealui.
 • -19 (23 voturi)    
  bucuresti de tara (Vineri, 29 octombrie 2010, 16:47)

  arhitectu [anonim]

  si uite asa vom avea un bucuresti de provincie ancorat in sinergia imbecilitatii unor onguri ce striga heirup. sper ca propietarul sa se multe el in palat si sa nu il mai faca spatiu public sa se plimbe tot marlanul prin el. iar in spate sa isi faca teren de sport cu gazon ca tot vor astia sa isi plimbe cainii prin gradinile asezate pe terenurile altora. va urez plimbare placuta pe calea victoriei.......de fapt ce e de vazut pe calea victoriei ? spune vineva ? palatul stirbei ? pai nu e la buftea ?
  • +23 (25 voturi)    
   Comentariul taranului de Bucuresti... (Vineri, 29 octombrie 2010, 17:02)

   Rocket [anonim] i-a raspuns lui arhitectu

   El se crede la oras, doar pentru ca sta la bloc si in jur vede doar blocuri. Habar n-are de istoria si de cultura acestui oras, de oamenii care i-au dat contur si gratie, de familiile boieresti care au fondat Bucurestiul si l-au facut sa arate ca o capitala. El stie doar de "urbanizarea" psihopatului cuplu Ceausescu si de betonarea unui oras altadata verde, elegant si patriarhal. De astfel de specimene, care se inrudesc vag cu oamenii, este astazi plina capitala lui Bucur, iar pe strazile unde odinioara boierii se plimbau la pas navalesc autoturismele imense si de neam prost ale taranilor de Bucuresti. Claxonand, emitand noxe si mojicie, mitocanii se imbulzesc pe Calea Victoriei, locul de promenada al Bratienilor, Cantacuzinilor, Paleologilor si familiilor gen Sutu sau Stirbei. Ce decadere! Dezolant infern de masini si grobieni, Bucurestiul se taraste cu greu sub masa taranoilor din Calarasi si Ialomita, adusi cu toptanul in cartierele muncitoresti. Aici ne-a adus comunismul si de aici nu ne mai scoate nimeni. Pacat!
   • +8 (8 voturi)    
    Comentariul ignorantului de Bucuresti... (Vineri, 29 octombrie 2010, 22:36)

    Mikado [anonim] i-a raspuns lui Rocket

    O minima informare: Calarasiul, targ atestat din sec XVIII, atestat ca localitate din vremea lui Mihai Viteazu, statie de stafeta pe ruta Bucuresti-Constantinopole, a suferit aceleasi probeme ca Bucurestiul dupa venirea comunistilor. Odata cu construirea Combinatului Siderurgic si a Combinatului de Celuloza si Hartie, au fost adusi mii de muncitori din zonele rurale ale Moldovei si Dobrogei. Un cartier poarta numele celor adusi ( cartierul Doi Moldoveni ). Inainte de razboi, era un orasel cochet in care si-au lasat amprenta culturala mai multe etnii ( romani, turci, machedoni, bulgari, armeni, etc ). Desi nu a fost iertat de buldozerele comunistilor, inca mai poseda bijuterii arhitecturale pe care un calarasean autentic si putin mai citit stie unde sa le caute. Iar ce nu au reusit comunistii, reusesc tiganii, prin cumpararea caselor vechi si transformarea lor in jeguri numite palate. Totul sub obladuirea primarilor ( ultimul fiind prezentat pana nu de mult injurandu-si cetatenii la un festival ).
    Iar in legatura cu satele din judet, nu trebuie luate ca etalon cele tiganesti prezentate de media la inundatiile din 2005-2006. Cele romanesti, formate prin improprietarirea soldatilor de la 1876, satele vechi pescaresti sau cele formate in urma transhumantei, nu sunt mai prejos ca alte localitati specific-romanesti din Muntenia.
    In concluzie: daca toti am avea un pic din caracterul lui Moromete, am fi poate mai sus.
  • +13 (13 voturi)    
   hmmm (Vineri, 29 octombrie 2010, 17:06)

   anton [anonim] i-a raspuns lui arhitectu

   palatul stirbei este un monument istoric. gandeste-te inainte sa scrii comentariul platit. pai daca in paris s-ar apuca unii sa faca in luvru un turn de 40 de m ce ar iesi? gandeste-te cate discutii au fost cand s-a adaugat intrarea moderna (celebra piramida)...daramite sa te apuci sa faci un hotel marlanesc...
  • +7 (9 voturi)    
   ungurii sau arhitectii - cine sunt imbecilii? (Vineri, 29 octombrie 2010, 21:13)

   cet23 [anonim] i-a raspuns lui arhitectu

   Eu n-am auzit niciodata ca un arhitect de etnie romana care sa si aiba putere de raspundere sa se impotriveasca masacrarii unei cladiri istorice sau a alteia. Dimpotriva, am auzit numai de arhitecti sefi (din primarii) care isi spun semnatura pe orice monstruozitate de PUD sau PUZ, indiferent cat de tare violeaza el PUG-ul (planul urbanistic general) al orasului.
   Bucurestiul e deja celebru prin incalcarea grosolana a oricaror procente de ocupare a terenului sau a oricaror coeficienti de utilizare a terenului, cum de altfel e celebru prin usurinta cu care cei din primarii (sefii serviciilor de urbanism impreuna cu consilierii locali) voteaza orice, daca o cere vreun barosan.
   Luand in considerare faptul ca nick-ul tau este "arhitectu", nu cred ca mira pe nimeni opozitia ta isterica la gestul ministrului ROMAN al Culturii, pe care tu il numesti "ungur imbecil". Oricum, pe langa verticalitatea recunoscuta a edililor din Romania, e bine ca mai ai o calitate: ca nu esti rasist!
  • +6 (8 voturi)    
   Rusine, domnule "arhitectu" (Vineri, 29 octombrie 2010, 22:55)

   silvisly [anonim] i-a raspuns lui arhitectu

   Primo: "propietarul" e "propRietar". Secundo: da, sa se mute el in palat si sa-si faca gradina in spate (pe terenul de pe care a demolat diverse constructii, intre care unele valoroase). In felul acesta, palatul va ramane in baremul functiunilor pentru care a fost creat, iar copiii si nepotii actualului proprietar vor intelege, poate, rostul pastrarii unei asemenea cladiri intr-o Capitala. Rost pe care dumneavoastra nu-l intuiti nicidecum. In al treilea rand, pe Calea Victoriei sunt de vazut urmatoarele, pornind de la Dambovita: blocurile Adriatica (arh. P. Smarandescu) si Agricola Fonciera (arh. P. Antonescu), Palatul postelor, azi Muzeul de Istorie (arh. A. Savulescu), vizavi locul pe care a fost conacul Cantacuzino (sec. 16-18), unde a trait apoi boierul poet Ienachita Vacarescu, apoi logofatul Belu, apoi Prager, azi apartinand intreprinderii Loto, care-l distruge (probabil au si ei un "arhitectu"), alaturi palatul CEC (arh. Paul Gottereau), vizavi pasajul Vilacrosse (arh. Felix Xenopol), apoi hotelul Bulevard (arh. A. Orascu), apoi Cercul Militar (arh. Maimarolu, Stephanescu, Doneaud), apoi Capsa, restaurant istoric, Palatul telefoanelor (arh. Weeks si Froy), vizavi hotel Continental (arh. Rittern Forster), putin mai incolo Palatul Regal azi Muzeul National de arta (arh. N. Nenciulescu), vizavi Fundatia Carol I - Biblioteca Universitara (arh. P. Gottereau), alaturi Ateneul Roman (arh. A. Galleron), mai departe, spre piata Victoriei, case boieresti, cu care nu va mai plictisesc (fiindca va plictisesc, nu-i asa, domnule "arhitectu"?), constructii reprezentative pentru stilistica unor perioade bine definite in arhitectura, nenumarate dovezi ca romanii nu s-au coborat ieri din copac, ci sunt si ei europeni (nu "provinciali", cum vi se pare dumneavoastra). Pe scurt, Calea Victoriei e coloana vertebrala a orasului, locul unde istoria Capitalei a lasat cele mai multe marturii. Operele marilor arhitecti, citati mai sus, inobileaza orasul.
  • +4 (4 voturi)    
   iesi putin din cutia ta... (Sâmbătă, 30 octombrie 2010, 9:41)

   ctl [anonim] i-a raspuns lui arhitectu

   mergi si vezi alte capitale: Roma, Viena, Paris, Londra, si vezi ce le face sa fie destinatii turistice ravnite, ce le face frumusetea, vezi cum stiu sa-si conserve si sa-si puna in valoare cladirile si cartierele istorice. Capitala noastra este frumoasa (inca), trebuie doar renovata si, mai ales, oprita construirea haotica de cladiri noi. Am vizitat de curand in Anglia un orasel superb. Cladiri vechi si noi, dar nu amestecate de-a valma, Casele din cartierele rezidentiale respecta acelasi stil, victorian, toate aratand ca noi. Impresia generala a fost de oras retro, nu vechi. Am aflat si de ce, pentru ca orasul a avut si el epoca lui de uratenie. Exista o Asociatie Civica a locuitorilor, constituita dupa ultimul razboi mondial, care supravegheaza atent ce se construieste in oras si lupta pentru conservarea armoniei arhitecturale. Nu are putere juridica, dar si-a format in timp o puternica autoritate morala, acorda premii anuale pentru cea mai reusita, dar si pentru cea mai nepotrivita cladire. Poate initial au fost catalogati drept retrograzi si conservatori, dar timpul a dovedit ca au actionat corect. Poate asa ceva ne-ar trebui si noua, poate ceva mai multa solidaritate in nu ne-ar strica, in fond aici ne ducem viata si felul in care arata orasul ne afecteaza.
  • +2 (2 voturi)    
   Bucuresti. Nu Tara lui Papura Voda. (Duminică, 31 octombrie 2010, 1:18)

   Gigel [anonim] i-a raspuns lui arhitectu

   ,,

   In toate tarile civilizate zonele vechi sunt protejate. Nu numai ca nu ai voie sa contruitesti de-a-n boulea, dar trebuie sa respecti specificul zonei la orice modificare.
   Daca ai fi iesit putin din tara ti-ai fi dat seama.

   Motivele sunt multe - dar in primul rand aceste zone definesc personalitatea unui oras si, in cele din urma, atrag bani. In unele cazuri multi bani.

   Teoretic si la noi exista aceasta protectie, din pacate insa spaga si totalul dezinteres al ceror care raspund de domeniu o face inplicabila.

   Eu unul ma bucur ca exista cineva care sa faca ceva practic impotriva parvenitilor, spagarilor si pupincuristilor care tind sa faca din Bucuresti un talcioc.

   Iar daca esti si arhitect, asta spune cam tot despre "profesionalismul" tau. Schimba-ti meseria ca ai gresit-o.
 • +18 (20 voturi)    
  Vezi, de-aia imi plac mie ungurii... (Vineri, 29 octombrie 2010, 16:54)

  Filomaghiar [anonim]

  Isi fac bine treaba si nu iau spaga. Asta inseamna sa nu fii roman. Bravo lor!
  Rusine romanilor, ca au ajuns ungurii sa aiba grija de patrimoniul lor cultural si istoric! O natiune care nu-si mai respecta istoria, cultura si traditiile se pregateste, inconstient, sa dispara cu totul. Adio, Romania!
  • +7 (7 voturi)    
   asa e (Vineri, 29 octombrie 2010, 17:07)

   anton [anonim] i-a raspuns lui Filomaghiar

   bine spus!
  • -2 (10 voturi)    
   dar Vass? (Vineri, 29 octombrie 2010, 19:28)

   Ioana Munteanu [anonim] i-a raspuns lui Filomaghiar

   Dar Vass nu este un nume maghiar?... Haideti sa incercam sa credem ca virtutea e transnationala... Zic si eu, ca sa nu ma deprim de tot...
  • +1 (1 vot)    
   ungurii?? (Duminică, 31 octombrie 2010, 1:23)

   Gigel [anonim] i-a raspuns lui Filomaghiar

   Amice, trezeste-te. Ungurii isi fac treaba - adica isi iau spaga (vorbesc de politicieni).
   Ca politicieni, sunt probabil printre cei mai corupti la noi. Dar asta nu e ceea ce conteaza.

   Planul nu a fost aprobat pentru ca s-a facut presiune. Ministrul s-a spalat pe maine si l-a trimit la o comisie (atentie, nu l-a respins - doar ca nu l-a aprobat... inca).

   Aici e clar meritul organizatiilor care au facut presiuni de ceva vreme pe acest subiect.
 • +13 (13 voturi)    
  Theodor Paleologu (Vineri, 29 octombrie 2010, 17:26)

  M.aura [utilizator]

  A facut o acuzatie precisa si grava de citeva ore bune. N-am vazut nici o reactie a Andreei Vass sau a lui T. Stolojan. Lucrurile nu pot ramine asa.
 • +16 (16 voturi)    
  Multumesc !!! (Vineri, 29 octombrie 2010, 17:58)

  dana [anonim]

  Va multumesc , domnule Kelemen Hunor !!!
 • +12 (12 voturi)    
  un moment de adevar (Vineri, 29 octombrie 2010, 19:25)

  Ioana Munteanu [anonim]

  As spune 'Felicitari domnului Kelemen Hunor! Felicitari domnului Paleologu!!'... O spun insa cu o oarecare tristete, pentru ca Imi dau seama ca, la noi, trebuie felicitat gestul normal...
 • +2 (8 voturi)    
  acum cateva luni, presa a scris..... (Vineri, 29 octombrie 2010, 20:17)

  lili [anonim]

  ceva de genul ca Dna Vass at fi facut lobby pentru acest proiect controverast , numai ca Dna Vass a negat vehement..... Afirmatiile de azi ale Dlui Paleologu o acuza pa Dna Vass practic de minciuna.... MINCIUNO, MINCIUNI, Dna Vass si veniti si ne dati lectii de reforma, de corectitudine la PDL fata de televizunile mogulilor care nu sunt corecte, vezi Doamne.... IPOCRIZIE mare, Dna Vass, am vazut cat a scazut in sondaje seful Dvs, Dl Boc la vreo 6-7% stimata Domana, mai aveti tupeul sa vorbiti...... RUSINE...... desi sunt convinsa ca in ciuda tuturor evidentelor va aparea Stimata Dna Vass si ne va explica cum albul e negru si cum negrul e alb..... RUSINE.....
  • +2 (2 voturi)    
   o arhitecta (Vineri, 29 octombrie 2010, 22:29)

   monica L [anonim] i-a raspuns lui lili

   doamna vass e o zdreanta politica, merita sa ne uitam in gura ei?... mai bine sa-l felicitam pe hunoras, care a marcat frumos, nu stiu inca din ce motive... arhitectul autor al puzului va sta oleaca pe tusa, o mina... nu pentru mult timp... si cind te gindesti, madame vass, ca uite asa, romania pierde o investitie imobiliara de milioane de dolari, iar gura matale ramine fara imbucatura...
 • +4 (6 voturi)    
  Uneori... (Vineri, 29 octombrie 2010, 20:24)

  Gigi Kent [utilizator]

  ...intreb cum naiba sa iesim din criza cand, spre exemplu, consilierul pe probleme economice al Primului Ministru in loc sa faca anlize macroeconmice, sa ofere sfaturi PM-ului si tot ce mai are dna Vass in fisa postului se preocupa mai mult de traficul de influenta si alte interese personale.

  Tara asta se va vindeca atunci cand ministrii ca Paleologu o sa intrebe la faze similare "Ce-i cu tine Andreea aici? Mergi te rog la treaba ta..." si cand lu' alde Vass ii va crapa obrazul de rusine la aflarea unor asemenea detalii in presa si isi va da demisia.

  Cat timp vom functiona pe principiul "cainii latra ursul merge" vom ramane o natiune, o tara de mana a 10-a.
 • +2 (4 voturi)    
  sa ne bucuram (Vineri, 29 octombrie 2010, 20:29)

  gaga [anonim]

  o victorie, ce sa mai ! fuga la bricostore ca e promotie la vopsele si la termosistem. cine zugraveste ultimu cu galben, mov sau portocaliu e fraier ! nu va lasati pana nu salvati orasul de tot !
 • +7 (7 voturi)    
  Multumim! (Vineri, 29 octombrie 2010, 21:00)

  mira [anonim]

  nu pot decat sa sper ca Kelemen Hunor va cunoaste masura- in primul rand cea a bunului simt- pana acum pare ca il are! Multumim ca un neroman nebucurestean este mai onorabil decat theodor Paleologu si haita de arhitecti fara scrupule!
  • +6 (6 voturi)    
   Multumim!! (Sâmbătă, 30 octombrie 2010, 0:11)

   roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui mira

   D-le Ministru, ne confirmati increderea!
 • +4 (4 voturi)    
  Cea mai veche linie de cale ferată din România va (Vineri, 29 octombrie 2010, 21:18)

  bizonul [anonim]

  "Cea mai veche linie de cale ferată din România va fi desfiinţată "

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/transilvania/cea-mai-veche-linie-de-cale-ferata-din-romania-va-fi-desfiintata-203241.html

  Astia distrug TOT !
  • +2 (2 voturi)    
   arhitect (Vineri, 29 octombrie 2010, 22:36)

   monica L [anonim] i-a raspuns lui bizonul

   corectez: Astia vind TOT, doar nu-ti inchipui ca nesimtirea e pe gratis.... in Caras e unul Frunzaverde... lipseste Capdelemn de la Palatul Victoria, flancat stinga-dreapta de doua zdrente politice: nutzica si vass
 • +2 (4 voturi)    
  blue tooth (Vineri, 29 octombrie 2010, 21:49)

  barbut cu zaru' ( 5 ) [anonim]

  Bucurestiu' e ca gura tiganului ( rromului ) : printre carii , cate-un dinte de aur .
 • 0 (2 voturi)    
  stii ce (Vineri, 29 octombrie 2010, 22:13)

  ovidiu [anonim]

  Lasati-i mah sa faca ce vor, dintotdeauna Bucurestiul a aratat ca un gainat, asta-i farmecul lui. Lasa pe fiecare sa-si faca palat cum il taie capul, aici nu-i Germania.
  Un gainat cu mot, asta-i Bucurestiul, dar ii al nostru si hidosenia lui ii da tot farmecul!
 • +1 (1 vot)    
  vai (Sâmbătă, 30 octombrie 2010, 3:33)

  MirceaA [utilizator]

  sunt socat. De parca nu stiam toti.
 • -1 (1 vot)    
  filounguri (Sâmbătă, 30 octombrie 2010, 8:21)

  Raluca Tudor [anonim]

  nu a aprobat INCA avizul privind PUZ-ul pentru Palatul Stirbei PENTRU CA NU SI-A LUAT INCA SPAGA...CLAR
 • +3 (3 voturi)    
  Interese mari (Sâmbătă, 30 octombrie 2010, 8:27)

  Val [anonim]

  Oare alt loc nu au gasit sa construiasca, doar in coasta Palatului Stirbei?!
 • -3 (3 voturi)    
  AFACERI... (Sâmbătă, 30 octombrie 2010, 9:39)

  STAN PATITU [anonim]

  In Bucuresti s-au construit imobile care mai de care mai oribile. Putine sunt proiectate cu bun simt.
  In cazul de fata unii se inflameaza degeaba. In spatele palatului Stirbei erau deja blocuri inalte. Palatul asta nu este amplasat pe cimp sau in vre-o margine de Bucuresti ci la Piata Universitatii. Daca il privesti, in spatele lui se vad numai blocuri mai mult sau mai putin inalte. Deci refuzul acestui Hunor este gratuit. Pe de alta parte afacerea este a doamnei Vass consiliera lui Boc. De aia s-a bagat madam in politica : ca sa faca bani prin afaceri dirijate de la inaltimea functiei sale.
  • 0 (0 voturi)    
   nu am crezut ca a manat-o grija Romaniei......... (Sâmbătă, 30 octombrie 2010, 17:52)

   lili [anonim] i-a raspuns lui STAN PATITU

   nici un politican roman nu mai poate de grija Romaniei, ba le se falfaie chiar.......Functiile inalte la stat sunt ocazii excelente de a face avere si de a fura pe rupte din bani publici..... Desi salariile oficiale in aceste functii nu sunt mari, la o adica, toti reusesc sa-si creasca averile precum Fat Frumos din poveste si ajung in topurile bogatasilor milionari ai Romaniei.....
 • -5 (5 voturi)    
  nostalgii nepotrivite (Sâmbătă, 30 octombrie 2010, 9:52)

  Florin Oprea [anonim]

  Prima: eu propun sa fie amendat intii Stirbei al batrin ca atunci cind a construit palatul a depasit inaltimea cocioabelor si bordeielor de pe Podul Mogosoaiei de la momentul constructiei;
  A doua: ia mai mergeti voi pe la Londra (exemplu City), pe la New York (catedrala St. Patrick) unde constructii vechi si mici stau bine merci linga constructii noi si inalte; se poate si exista exemple si in Bucuresti destule;
  A treia: daca lumea ar fi procedat asa cum vor toti nostalgicii astia acum am sta in pesteri;
  A patra; s-a uitat vreunul din nostalgici ce in jurul palatului Stitbei acum? Petrom, blocuri, MEC. Alea va plac? Ati protestat la momentul respectiv, nu e vorba numai de vremea comunismului, multe sunt facute inainte de razboi!
 • +4 (4 voturi)    
  Bravo! (Sâmbătă, 30 octombrie 2010, 10:14)

  Lucian [anonim]

  Uite un ungur care tine la mostenirea culturala a romanilor mai mult decat romanii insisi!
 • +1 (3 voturi)    
  Andreia, va-s iubi da' n-am pi cini... (Sâmbătă, 30 octombrie 2010, 12:19)

  Cara Mani [anonim]

  Dna Vass face parte din echipa de "tehnocrati" propusa de T Stolojan; asa cum am putut vedea, dl TS are preocupari marete; ALRO, RAFO...cu puternic iz rasaritean...Nici Dna AV nu pare din alt aluat; ea a castigat pentru sora sa o licitatie celebra....Si cand ne gandim ca Dna Puwak si-a dat demisia, ca proasta!
  Dl Stolojan a avut, ca prim ministru, in 1992, sarcina de a transforma "blue eyes team"ul lui Caraman in clasa mijlocie si, mai apoi, clasa de varf a societatii...Banuiesc eu ca nici proprietarii de la Hotnews nu sunt...usa de biserica!
 • +2 (2 voturi)    
  Felicitari! (Duminică, 31 octombrie 2010, 1:05)

  Gigel [anonim]

  Bravo ONG-istilor!!

  Si succes in continuare!
 • +1 (1 vot)    
  Un maghiar ministru culturi romanesti ??? (Duminică, 7 noiembrie 2010, 9:53)

  Viorel [anonim]

  cata prostie in romania, cum este posibil ca sa fie ales ca minitru culturi romaniei o persoana de nationalitate maghiara, cum poate oficia o persoana cu idei nationaliste mghiare, cu o cultura machiara, ungara, cum poate ca aceasta persoana sa reprezinte cultura lui eminescu, caragiale, etc, ce motivatie poate sa aiba o persona de nationalitate maghiara pentru a promova figurile culturale romanesti, ce dobitoci!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by