Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Ancheta / Radiografia unor matrapazlacuri imobiliare

Cazul Daghie: bucuresteanul pe terenul caruia Primaria Capitalei a "plantat" baze de agrement – spatii verzi

de Reporteri.ro     Reporteri.ro
Joi, 4 noiembrie 2010, 10:59 Economie | Imobiliar

Doi bucuresteni au aflat pe pielea lor ce inseamna sa fii proprietar de teren intr-o zona ravnita din punct de vedere imobiliar, langa Padurea Baneasa. Terenurile lor au fost grav afectate de Planurile Urbanistice Zonale,  aprobate de Primaria Capitalei, pe baza unor informatii eronate. Cazurile pe care le vom prezenta arata ca oricine se poate trezi candva in situatia ca pe terenul sau sa apara, in hartiile primariei, o padure, spatii verzi sau locuri de agrement, in functie de greseli sau interese punctuale. Iar pentru a desface ce au stricat unii, din neglijenta sau interes, proprietarului nu-i ramane decat sa-si caute dreptatea in justitie.

Cazul Daghie: bucuresteanul pe terenul caruia Primaria Capitalei a “plantat” baze de agrement – spatii verzi

Bucuresteanul Lucian Daghie este proprietarul unui teren de 5.762 metri patrati, situat intr-o zona cu potential imobiliar ridicat, in apropiere de Padurea Baneasa. La inceputul anului 2007, in plina perioada de efervescenta imobiliara, Lucian Daghie se afla pe punctul de a incheia o promisiune de vanzare a terenului in cauza. In acest scop, a solicitat Primariei sectorului 1, pe raza caruia se afla terenul sau de aproape 6.000 de metri patrati, un certificat de urbanism, document ce este necesar in cazul instrainarii unui teren.

Prin certificatul de urbanism Nr 840/40/T/35919 din 01.03.2007, Lucian Daghie afla cu stupoare ca terenul sau este grav afectat de reglementarile prevazute in Planul Urbanistic Zonal (PUZ) str. Padurea Neagra – str. Padurea Pustnicu, aprobat prin HCGMB nr 131/16.05. 2005, si anume de o trama stradala (termen prin care se desemneaza o retea de cai de comunicatie dintr-o anumita zona) si de baze de agrement – spatii verzi (locuri de joaca pentru copii). Prin urmare, reglementarile respectivului act normativ modificau functiunea terenului in cauza, din construibil in teren cu interdictie de construire (din cauza spatiilor verzi).

PMB, prin directia specializata de urbanism si amenajarea teritoriului – DUAT -, confirma datele din certificatul de urbanism, emis de Primaria sectorului 1, si il informeaza pe proprietar ca, datorita prevederilor OUG 114/2007 (ce stipuleaza in mod clar ca destinatia spatiilor verzi nu se modifica, diminueaza sau stramuta), documentatia de urbanism nu poate fi modificata.

Cititi continuarea anchetei la www.reporteri.ro


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

1400 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi