Volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in primele noua luni din acest an cu 15,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata datele prezentate luni de Institutul National de Statistica (INS). In luna septembrie din acest an, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 4% fata de luna anterioara a acestui an, insa a scazut cu 15,1% fata de aceeasi luna din 2009.

Scaderea volumului lucrarilor de constructii inregistrata in primele noua luni din acest an a fost evidentiata la lucrarile de constructii noi (-24,3%) si la lucrarile de reparatii capitale (-13,8%). S-a inregistrat o crestere la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 10,9%.

In primele noua luni din acest an, pe obiecte de constructii au fost scaderi pe toate componentele comparativ cu aceeasi perioada din 2009, astfel: la cladirile rezidentiale (-37,9%), la cladirile nerezidentiale (-20,2%) si la constructiile ingineresti (-3,1%).

Doar in luna septembrie a acestui an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 4% fata de luna august a acestui an. In aceasta perioada, pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut astfel: la cladirile nerezidentiale cu 10,1%, la constructiile ingineresti cu 4,3% si la cladirile rezidentiale cu 1,4%.

Totusi, fata de aceeasi luna a anului trecut, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in luna septembrie a anului in curs cu 15,1%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut fata de aceeasi luna a anului trecut, astfel: la cladirile rezidentiale cu 35,9%, la constructiile ingineresti cu 12,7% si la cladirile nerezidentiale cu 0,3%.