Doua ansambluri imobiliare din Romania au fost premiate in cadrul competitiei imobiliare internationale International Property Awards. Este vorba despre o cladire de birouri de pe DN1 - Platinum Business and Convention Center, proiectata de arhitectul Vlad Cavarnali, si un ansamblu rezidential din Pipera, Oxford Gardens.

Locuinte din Oxford GardensFoto: Hotnews

Platinum Business and Convention Center a primit Five Stars Award, The Architecture Award (Mixed-Use) (Premiul - cinci stele la categoria Arhitectura, cladiri cu functiune mixta). Imobilul are o suprafata construita de circa 65.000 mp, si 850 de locuri de parcare. Dezvoltatorul, Willbrook Management International, a investit in aceasta locatie circa 100 de milioane de euro. Imobilul va fi inaugurat in primavara anului viitor.

Platinum Business and Convention Center - proiect

Platinum Business and Convention Center - proiect

Foto: Hotnews

Ansamblul residential Oxford Gardens a primit distinctia Best Architecture Multiple Units Romania. Acesta este situat in nordul Capitalei, in zona de lux Baneasa Nord - in fata scolii Americane, avand o suprafata de aproximativ 25 de ha.

Proiectul cuprinde 204 proprietati de lux, avand o suprafata construita de 98.000 mp. Fiecare proprietate beneficiaza de un lot privat, cu suprafete cuprinse intre 400 si 1300 mp, cu gradini, terase generoase si piscine. Vilele au suprafete construite cuprinse intre 281 si 663 mp.

Dezvoltatorul este tot Willbrook Management International, iar investitiile in acest proiect se ridica la suma de 165 de milioane de euro.

International Property Awards este o competitie internationala imobiliara aflata la a XVI-a editie.

Juriul competitiei este alcatuit din 44 de experti si profesionisti din diversele arii ale domeniului proprietatii: arhitecti, designeri de interior sau mobilier, editori ai unor prestigioase reviste din domeniu, anteprenori si consultanti. Helen Shield, redactor-sef si co-fondatoare a International Homes Magazine prezideaza de peste 10 ani juriul acestei competitii.