Un nou proiect pentru Strada Mantuleasa care depaseste regimul de inaltime din zona. Este vorba despre un bloc de aproximativ 9 etaje (circa 27 de metri), in conditiile in care Strada Mantuleasa este zona protejata, cu locuinte joase, construite in secolele XVIII-XIX, inaltimea maxima prevazuta de regulamentul de zone protejate fiind de 13 metri.

Propunere turn MantuleasaFoto: HotNews.ro

Comisia de Urbanism a dat miercuri aviz de oportunitate pentru acest proiect, urmand ca arhitectii sa faca un studiu de imagine pentru zona respectiva, prin care sa arate cum s-ar vedea din diferite puncte ale zonei o astfel de cladire. Daca se va considera ca un imobil atat de inalt nu afecteaza imaginea zonei, proiectul ar putea primi si aviz de urbanism. In final, pentru a se construi, este nevoie de aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Pe locul unde se doreste construirea acestei cladiri s-a aflat scoala unde a invatat scriitorul Mircea Eliade. Constructia a fost demolata ilegal in 2001.

Reamintim ca in toamna anului 2009 Consiliul local sector 3 a anulat un Plan Urbanistic de Detaliu, aprobat ilegal, prin care se permitea construirea unui turn de 17 etaje pe acest teren.

  • Vezi aici si aici mai multe detalii despre vechiul proiect