Volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 15,1% in primele 11 luni ale anului trecut comparativ cu aceeasi perioada din 2009, a anuntat joi Institutul National de Statistica (INS). In perioada mentionata, s-au inregistrat scaderi la toate tipurile de constructii, cea mai mare fiind la cladirile rezidentiale (de locuinte), unde volumul lucrarilor a scazut cu 37,4%. In luna noiembrie a anului trecut, volumul lucrarilor de constructii, ajustat dupa numarul de zile lucratoare si sezonalitate, a scazut cu 18,9% fata de aceeasi luna din 2009.

In primele 11 luni ale anului trecut, volumul lucrarilor de constructii ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut la toate tipurile de constructii astfel: la cladirile rezidentiale (-37,4%), la cladirile nerezidentiale (-19,2%) si la constructiile ingineresti (-2,9%).

Raportat la luna noiembrie a anului trecut, datele INS arata ca volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 18,9% fata de luna similara din 2009 scadere reflectata la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-21,4%), la lucrarile de constructii noi (-19,0%) si la lucrarile de reparatii capitale (-7,8%). Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut astfel: la cladirile rezidentiale cu 36,0%, la cladirile nerezidentiale cu 15,7% si la constructiile ingineresti cu 14,2%.