​Volumul lucrarilor de constructii efectuate in tara anul trecut, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 14,4% fata de 2009, arata datele prezentate marti de Institutul National de Statistica (INS). Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut anul trecut pe toate componentele, cea mai mare reducere (cu 36,6%) inregistrandu-se la cladirile rezidentiale (de locuinte).

In 2010, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 14,4% fata de anul anterior, scadere evidentiata la urmatoarele elemente de structura: la lucrarile de constructii noi (-22,1%) si la lucrarile de reparatii capitale (-9,9%). S-a inregistrat o crestere la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 5,1%.

Pe obiecte de constructii au fost scaderi pe toate componentele astfel: la cladirile rezidentiale (-36,6%), la cladirile nerezidentiale (-16,9%) si la constructiile ingineresti (-3,1%).

In luna decembrie a anului trecut, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 17,5% fata de luna anterioara din 2010, insa a scazut cu 9,3% fata de luna similara din 2009.