Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, deputat PDL de Bucuresti, a declarat joi intr-o conferinta de presa ca Bulevardul Uranus este "o mare tampenie". Paleologu il acuza pe primarul Sorin Oprescu ca a demolat ca pe vremea lui Ceausescu, distrugand o zona importanta a Capitalei.

"In momentul de fata, in Capitala se intampla lucruri foarte grave. Este vorba despre devastarea pe care a produs-o Primaria Capitalei in zona Buzesti-Berzei. De la Ceasusescu pana la Oprescu niciodata nu s-a mai demolat atat de mult. Mai ales ca aceasta artera este o enorma tampenie, care nu va rezolva absolut deloc problema traficului", a declarat Paleologu.

De asemenea, Paleologu il acuza pe Oprescu ca, desi a fost capabil sa exproprieze zeci de case de patrimoniu ca sa le demoleze, nu a fost in stare sa exproprieze doua monumente aflate in pericol. "Pe de o parte esti mare barbat, mare super-viril, cand este vorba sa distrugi monumente, dar cand este vorba sa le salvezi, dintr-o data barbatia este bleaga. Si vreau sa va mai spun un lucru foarte interesant, ca bugetul actual al Capitalei, pentru un psihanalist, este un document foarte interesant. Este vorba acolo de penetrari, strapungeri si supralargiri, este o retorica a super-barbatiei, dar as vrea sa stiu unde este aceasta barbatie cand este vorba de protejarea legii, de apararea monumentelor. Cand am fost ministru am purtat o corespondenta foarte bogata cu domnul Oprescu, pentru salvarea a doua monumente aflate in pericol, casa Oromolu de langa Guvern si casa Miclescu de pe bd. Kiselef", a explicat Paleologu.