Volumul lucrarilor de constructii, in scadere cu 6,5% dupa primele doua luni din 2011

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 6 aprilie 2011, 10:55 Economie | Imobiliar


Volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 6,5% in primele doua luni din acest an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica. In luna februarie din acest an, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 0,3% fata de aceeasi luna a anului trecut si a scazut cu 0,4% fata de luna ianuarie a acestui an.

In primele doua luni ale acestui an, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 6,5% fata de perioada similara din 2010, scadere evidentiata la urmatoarele elementele de structura: la lucrarile de constructii noi (-12,6%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-9,3%). La lucrarile de reparatii capitale s-a inregistrat o crestere cu 22,8%.

Pe obiecte de constructii au fost cresteri la cladirile nerezidentiale (+1,1%) si la cladirile rezidentiale (+0,4%). La constructiile ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 13,3%.

Comparativ cu luna similara a anului trecut, in luna februarie din acest an volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 0,3%. Pe elemente de structura, cresteri s-au inregistrat la lucrarile de reparatii capitale (+34,3%) si la lucrarile de constructii noi (+1,8%). La lucrarile de intretinere si reparatii curente s-a evidentiat o scadere cu 18,6%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la: cladirile nerezidentiale (+16,9%) si la cladirile rezidentiale (+10,9%). La constructiile ingineresti volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 10,3%.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

482 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version