7396 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale (care pot avea una sau mai multe locuinte) au fost eliberate in tara in primul trimestru din acest an, in scadere cu 3% fata de primele trei luni ale anului trecut, arata datele publicate vineri de Institutul national de Statistica (INS). Doar in luna martie din acest an s-au emis 3373 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, cu 2,1% mai putin decat aceeasi luna din 2010.

Autorizatii pentru construirea de locuinteFoto: Institutul National de Statistica

In primele trei luni din acest an, scaderi ale numarului de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Centru (-186 autorizatii), Sud-Muntenia (-63 autorizatii), Vest (-59 autorizatii), Sud Vest Oltenia (-14 autorizatii) si Nord-Est (-2 autorizatii). Cresteri au fost in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov, Sud-Est si Nord-Vest.

In luna martie a acestui an, s-au eliberat 3373 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 67,4% sunt pentru zona rurala. In aceeasi luna, numarul autorizatiilor de construire de locuinte a crescut cu 3,3 % fata de luna martie 2010, eliberandu-se 4724 de autorizatii.