Bloc de 9 etaje langa Ambasada Frantei si casa Otetelesanu
Terenul pe care ar urma sa se construiasca blocurile se afla pe strada Biserica Amzei la nr. 21-23, la doar cativa metri de gardul Ambasadei Frantei. Pe acest teren se afla inca un monument, casa Otetelesanu (construita la sfarsitul secolului XIX), care va fi pastrata, constructiile noi ridicandu-se in spatele acesteia, pana in bulevardul Dacia.
Potrivit Planului Urbanistic Zonal, discutat la CTUAT, terenul are o suprafata de circa 5.000 mp, Procentul de Ocupare al terenului este de 70 la suta, Coeficientul de Utilizare al terenului este de 3,8, iar inaltimea maxima este de 45 de metri cu accente de 60 de metri. In incinta acestui complex va fi amenajat un traseu pietonal care sa lege strada Biserica Amzei de bulevardul Dacia.
Pietonii vor putea parcurge acest traseu la interior, pe la parterul cladirilor, sau la exterior, prin gradinile care vor fi amenajate. De asemenea, PUZ-ul mai propune construirea unui bloc de zece etaje in curtea Scolii Franceze si construirea unor cladiri mai inalte in locul constructiilor care se afla acum in zona. Beneficiarul PUZ-ului este societatea Practic SA.
O parte dintre membrii Comisiei au sustinut ca un edificabil de 9 etaje, pe strada Biserica Amzei, ar fi prea mare pentru zona respectiva unde sunt foarte multe constructii cu un regim de inaltime mic. Inaltimea complexului de cladiri poate fi modificata de Ministerul Culturii prin avizul obligatoriu pe care il da. De asemenea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti va avea un cuvant de spus in acest caz.
Planul Urbanistic Zonal pentru acest proiect este realizat de firma Western Outdoor, la care este actionar chiar presedintele Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului, Sorin Gabrea. Desi situatia are potentialul unui conflict de interese, legislatia le permite membrilor Comisiei de Urbanism sa vina la avizat in Comisie cu propriile proiecte. Singura conditie este sa se abtina de la vot cand se discuta proiectele facute de ei.
In sedinta de miercuri a Comisiei de Urbanism au mai fost avizate inca doua PUZ-uri realizate de firma Westwrn Outdoor: un bloc de 9 etaje in interiorul bancii Marmorosch Blank si doua cladiri, una de 3 etaje si una de 6 la intersectia strazilor Pitar Mos cu strada Pictor Arthur Verona.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Pretentii de printi, comportament de porcari.
Banuiesc ca toti s-au plimbat prin orase europene, ma intreb ce au vazut.
La noi centrul arata de parca Bucurestiul a fost bombardat in anii 90, monumente pline de istorie si personalitate au disparut lasand sa apara monstruoase cladiri de birouri sau hale de cumparaturi,. Alte case sunt lasate sa cada pentru a gasi pretextul adaugarii unui nou colos hidos.
Locuiesc de ceva timp in Londra si imi dau seama in ce consta mirajul acestui oras, de unde vine personalitatea lui, de ce se inghesuie oamenii sa il vada. Acesti masoni autohtoni cum de nu isi dau seama, chiar nu ii intereseaza de loc istoria, decenta, frumusetea, nu vor sa avem si noi o farama de personalitate, un reper?
Mi-este evident ca deja am ajuns acolo unde ne reprezinta Casa Poporului. blocurile de cartiere, inghesuiala inutila si infernala... la asa administratori, asa tara si popor.
Inteleg ca ai fost in Londra, chiar ti se pare situatia Bucurestiului comparabila in sensul in care sa ma contrazici?
Cred ca visezi, in Bucuresti se construiesc blocuri in parcuri. Atat am de zis.
- functionarul acru care te tine chircit la ghiseu
- soferul de autobuz sau maxitaxi care-ti vorbeste de parca ai fi intr-o capcana !
- baronul de provincie, jumatate persoana oficiala jumatate mafiot
- serviciile OPC care dupa primirea spagii nu se mai ating niciodata de firmele protejate
Cand se va pedepsi aceasta intentie , atunci vom avea si noi incredere in Statul Romania !
Voi cei care nu va puteti explica ceea ce se intampla, ramaneti dezgustati si scarbiti de tara voastra si va resemnati cu expresia nefericita : -Asta e Romania !
In loc sa faceti un miting cu vreo 500 de persoane si sa solicitati demisia individului si o ancheta asupra conflictului de interese !
Mafiotii mai trag o teapa, voi uitati-va listiti la Pepe si Columbeanca !
city-ul este OK, adica s-a dezvoltat cat de cat controlat. Oricum si-au dat seama la un moment dat si au dezvoltat noul city in cannary wharf.
Probabil la 100 de ani dupa ce va ajunge Romania colonie!
Si inca o intrebare: pentru aceste PUZ-uri, s-a trecut de consultarea cetatenilor?
In plus, poate ca ar trebui sa il mai verificam pe acest domn Sorin si de alte proiecte aprobate pentru el personal.
Deci, DNA ? E justitia libera pe la noi ? Hai sa vedem, ce ziceti domnilor ?
Daca erai in Paris pe vremea lui Napoleon si ai fi venit cu o propunere .... erai ocnas in cel mai bun caz ... dar ce mai conteaza la noi.
Pana la urma inevitabilul se va intimpla. Bucurestiul o sa fie un oras imputit de nelocuit, dar locuit de oameni carora nu le pasa. Primul pas cred ca a fost facut, ambasada Amercii. O sa urmeze si altele si uite asa un nou oras, cu bulevarde largi o sa rasara in NORD, iar centrul actual o sa fie doar un cartier ingramadit unde o sa iti fie sila sa intri.
"De asemenea, primarul i-a făcut o propunere de a participa la concursul pentru ocuparea acestui post şi lui Sorin Gabrea, arhitect-şef al Capitalei între 1994-1996, dar şi din partea acestuia a primit un răspuns negativ. Gabrea este o cunoştinţă a lui Sorin Oprescu din copilărie, iar în acest moment este cunoscut ca un apropiat al omului de afaceri Puiu Popoviciu. De altfel, Sorin Gabrea a făcut Planul Urbanistic Zonal pentru dezvoltarea imobiliară pe care Puiu Popoviciu a făcut-o în nordul Capitalei. Despre Gabrea se mai ştie că a avizat primul turn din Capitală, respectiv clădirea Bancorex, şi a autorizat o variantă mai înaltă a clădirii de la Piaţa Charles de Gaulle."
Mai multe informatii aici:
http://www.ziaruldeinvestigatii.ro/administratie-publica/55-primarie/266-arhitectii-spagilor
Ce se vede de acolo? CTUAT nu e o adunare de arhitecti, nuuuu... Este pur si simplu o hoarda de indivizii in care scopul principal este obtinerea de proiecte. Ei le fac, ei le aproba. Cu cat sunt tepele mai mari, cu atat mai bine, nu conteaza ca schilodesc orasul, banul sa iasa
In spatele CTUAT stau oamenii politici: Oprescu, Videanu, Negoita, etc..
Nu prea stiu ce e de facut.
Nu cred ca imaginea din articol sa fie singura pusa la dispozitie de proiectant, fie si pentru comisia de urbanism. Dar chiar si asa, e urata. Articoul ar trebui sa fie ocmplet si sa prezinte intregul proiect.
Interesant este ca nu am vazut pe nimeni sa protesteze impotriva imaginii ci doar impotriva dimensiunilor. Daca cele 9 sau 12 sau 20 de eaje sunt undeva in MIJLOCUL lotului sunt sanse foarte mici sa ne deranjeze daca la marginea lotului se respecta regulile de inaltime. Deci de la nivelul strazii nu s-ar modifica prea mult imaginea zonei.
Daca se incalca reguli si legi, evident ca NU AR mai trebui sa se puna problema nici unei constructii.
Insa comisia de urbanism are principalul rol de a face derogari de la PUG prin PUD sau PUZ. Avand in vedere ca sunt in zone "sensibile" ale orasului sper ca si comisia de monumente sau cei de la ministerul culturii ( poate chiar si OAR-ul, de ce nu?) sa ia atitudine macar public, sau sa clarifice situatia.
Daca situatia este insa politica, as dori ca abilii nostri politicieni sa ia ei atitudine si sa castige voturi prin aplicarea legii... cine stie niste PNL vs PSD vs PDL vs Oprescu poate va reusi sa echilibreze situatia. Pluralitatea politica ar trebui sa fie cel mai bun garant al legii, nu sa se certe doar la TV si pe urma sa colaboreze ca de obicei.
Pracic este Puiutu Popo'viciu. Asa ca nu va mai agitati.
La cat succes profesional are macar sa simta si placerea succesului artistic . incearca si te va aprecia