7625 de locuinte au fost construite in tara in primele trei luni din acest an, in scadere cu 360 de locuinte fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat joi Institutul National de Statistica (INS). Cele mai multe dintre acestea (55,6%) au fost construite in mediul rural, in conditiile in care in primele trei luni din 2010 cele mai multe locuinte date in folosinta se inregistrau in mediul urban (51,3%).

Locuinte construite in Trim. I 2011Foto: INS

Scaderi semnificative ale numaului de locuinte finalizate au avut loc in regiunile de dezvoltare Sud - Vest Oltenia (-254 locuinte) si Sud - Muntenia (-155 locuinte). Cresteri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord - Est (+71 locuinte) si Nord -Vest (+70 locuinte).

Repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, in primul trimestru din 2011, s-a pastrat acelasi trend ca si in trimestrul similar al anului trecut, respectiv numarul locuintelor realizate din fondurile publice a scazut cu 232 locuinte, iar numarul locuintelor realizate din fondurile private a scazut cu 128 locuinte.