Circa 30 de ONG-isti au protestat joi in fata Ministerului Dezvoltarii cerand oprirea lucrarilor la Diametrala Buzesti-Berzei. In urma protestului, Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii, a cerut Inspectoratului Teritorial de Constructii Bucuresti incetarea lucrarilor pe toate segmentele santierului, pana la elaborarea unui proiect care sa respecte legea. Primaria Capitalei spune ca Ministerul Dezvoltarii nu poate opri lucrarile deoarece pe Buzesti Berzei nu se mai lucreaza.

Mitingul pentru oprirea lucrarilor la Buzesti-BerzeiFoto: Hotnews

Planul Urbanistic Zonal in baza caruia se realizeaza lucrarile la Diametrala a fost anulat de Tribunalul Bucuresti inca din luna aprilie.

ONG-isti au protestat in fata Ministerului Dezvoltarii aproximativ doua ore, afisand bannere pe care scria: "Vrem respectarea legii", "Inspectoratul de Stat, degeaba in constructii", "Bucurestiul vechi aduce mai multi bani decat Bucurestiul Nou".

Elena Udrea s-a intalnit cu liderii protestatarilor si a dispus Inspectoratului de Stat in Constructii sa opreasca lucrarile, pana la rezolvarea problemelor legale. In prezent, la Ministerul Dezvoltarii se afla pentru avizare un nou Plan Urbanistic Zonal, initiat de Primaria Capitalei. Abia dupa aprobarea lui, Primaria va intra in legaliatate.

Primaria Capitalei spune insa ca Ministerul nu poate opri lucrarile deoarece pe Buzesti Berzei nu se mai lucreaza. "Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului nu poate suspenda lucrarile la obiectivul de investitii mentionat, intrucat acestea au fost deja oprite. Inspectoratul de Stat in Constructii a solicitat Primariei Capitalei oprirea lucrarilor pana la rezolvarea pe fond a procesului cu Asociatia Salvati Bucurestiul, Municipalitatea fiind instiintata prin Procesul Verbal de control nr. 1305/11.05.2011. Reprezentantii ONG-urilor dau dovada de rea-credinta si lipsa de informare, intrucat in acest moment la aceasta lucrare se executa doar lucrari de punere in siguranta, conform paragrafului 2.2 din acelasi proces verbal. Mentionam, de asemenea, ca in acest moment Primaria Municipiului Bucuresti face demersurile legale pentru continuarea lucrarii conform legii 255", se arata intr-un comunicat trimis de Primaria Capitalei.