





INS: pretul caselor a scazut cu 6,2% in primul trimestru, iar pretul apartamentelor s-a redus cu 12,8%
Evolutia preturilor la apartamente si case
La nivel national, pretul apartamentelor a scazut in medie cu 12,8%, iar pretul caselor a scazut cu 6,2%, detalii in imagine.
Comparativ cu ultimul trimestru din 2010, in primul trimestru din 2011, pretul mediu de tranzactionare a scazut cu 5,3% in cazul apartamentelor, si cu 3% in cazul caselor, insa scaderea pretului la apartamente a fost mai mare in Bucuresti (-6,9%), si mai mica in restul tarii (-3,9%).
Acum, sa ne amintim ca, din 2011 a intrat in vigoare noua grila a notarilor, preturile de referinta in Bucuresti scazand cu 40-50%, detalii aici. In celelalte mari orase, scaderile au fost nesemnificative.
Cum multi dintre cei care efectueaza tranzactii declara la notari preturile minime pentru a plati taxe mai mici, scaderea de 6,9% in Bucuresti este chiar mica in conditiile in care baza de raportare a scazut dramatic.
In ce priveste preturile caselor, acestea au scazut cu 4,8% in mediul urban, si cu 8,8% in mediul rural, procente mai mici decat cele inregistrate in T4.10, vezi graficul.
In ultimii doi ani (T1.11 vs T1.09), scaderile au urmatoarele valori: -24% pretul apartamentelor in Bucuresti, -14,6% pretul apartamentelor in restul tarii, -11,4% pretul caselor in mediul urban, si -12,5% pretul caselor in mediul rural.
Citeste si comenteaza pe Businessday.ro.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri