Turnul de 20 de etaje de pe spatiul verde din mijlocul intersectiei Razoare a primit unda verde

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 27 iulie 2011, 23:24 Economie | Imobiliar


Proiectia turnului de la Razoare
Foto: PMB
Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei a avizat, miercuri, construirea unui turn de 20 de etaje pe un spatiu verde din intersectia Razoare, in apropiere de Palatul Cotroceni. Legislatia romaneasca interzice construirea pe spatiile verzi sau schimbarea destinatiei acestora.
 
Terenul pe care s-a avizat construirea turnului are aproximativ 5000 mp si se afla pe o parcela triunghiulara din mijlocul intersectiei Razoare, intre Bulevardul Geniului, Soseaua Panduri si Strada Razoare. In Planul Urbanistic General, figureaza ca spatiu verde, iar la fata locului se afla zeci de arbori. In afara de parcele de 5.000 mp, restul terenului din triunghi este domeniu public.

Proprietarul acestui teren este familia Tanasoiu: Tanasoiu Emil, Tanasoiu Rodica, Tanasoiu Daniel si Tanasoiu Anca. Daniel si Emil Tanasoiu sunt actionari in firma de constructii ACMS. Totodata, Daniel si Emil Tanasoiu sunt actionari la Primavera Development, dezvoltatorul parcului de afaceri S-Park, in apropiere de Piata Presei.

O data cu aprobarea in 2008, a Planului Urbanistic Zonal pentru Pasajul Razoare, o lucrare publica, in mod miraculos, pe aceasta parcela a aparut un accent de inaltime, care ii dadea proprietarului dreptul sa construiasca un turn. Totodata, terenul isi pastra calitatea de spatiu verde. In acelasi PUZ, au fost trecute alte doua accente de inaltime in curtea fabricii Titan Mar, aflata in proprietatea primarului general de la vremea respectiva, Adriean Videanu.

De ce in Planul Urbanistic Zonal pentru un pasaj rutier a fost necesara trecerea unor accente de inaltime pe terenuri proprietate privata, ramane in continuare greu de inteles. Mai ales ca, atunci cand este vorba sa limiteze inaltimea unor cladiri de pe parcele proprietate privata, arhitectii si urbanistii din Comisia Tehnica de Urbanism afirma ca nu o pot face, deoarece legea nu le permite sa reglementeze astfel de terenuri.

Potrivit societatii civile, PUZ-ul aprobat in 2008, in baza caruia s-a avizat turnul de astazi, nu este  tocmai legal: "In 2008, cand s-a aprobat aceasta documentatie de urbanism, legea interzicea construirea spatiilor verzi. Or, sa pui un turn pe un spatiu verde, nu mi se pare tocmai legal. De asemena, PUZ-ul nu are toate avizele necesare. In hotararea de Consiliu General prin care s-a aprobat nu sunt mentionate decat doua avize, de la Ministerul Mediului si Avizul de Urbanism de la Primaria Capitalei, desi se cerusera inca patru avize: Ministerul Culturii, Miniesterul Apararii, SRI si Aviz de la Directia de Circulatie din Primaria Capitalei. Pe pagina web a Primariei Capitalei nu se regasesc cele 4 avize. Faptul ca se aproba un asemenea proiect pe un spatiu verde, mi se pare ca merge impotriva principiilor Uniunii Europene", a declarat pentru HotNews.ro Roxana Wring, presedinta Asociatiei Pro_Do_Mo.

Arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, a declarat insa ca, accentul de inaltime, fiind un drept castigat, Primaria Capitalei nu il poate lua inapoi. Miercuri insa, pe langa dreptul castigat, proprietarul a primit ceva in plus. Desi pe PUZ-ul aprobat in 2008, putea sa construiasca o cladire cu un Procent de Ocupare al Terenului de 15 la suta si un Coeficient de Utilizare al Terenului de 5, Comisia Tehnica de Urbanism i-a avizat un procent de ocupare al terenului de 27 la suta, schimband destinatia de spatiu verde pe inca 15 la suta din teren, lucru interzis de legislatia in vigoare. In metri patrati, asta inseamna dublarea suprafetei construite.

Reprezentanta Ministerului Mediului in Comisia Tehnica de Urbanism, Roxana Costache (care a venit pentru prima oara, miercuri, la aceasta comisie desi este membra in acest for de cel putin 2 ani) in loc sa apere spatiile verzi, interpreteaza legea in favoare beneficiarului. Astfel, desi cladirea propusa are in realitate un Procent de Ocupare al Terenului de 27 la suta, si se iau 15 procente din spatiul verde, aceasta sustine ca nu este o problema daca parterul cladirii ocupa 15 la suta din teren, iar de la etajul 1 cladirea creste si ocupa 30 la suta din teren. "Ramane aceeasi suprafata de spatiu verde", spune aceasta. Legea Urbanismului spune insa ca Procentul de Ocupare al Terenului reprezinta "raportul dintre suprafata construita (amprenta la sol a cladirii sau proiectia pe sol a perimetrului etajelor superioare) si suprafata parcelei". Deci, conform acestei definitii se considera ca POT-ul este de 30 la suta, si se incalca Legea spatiilor verzi. 

Ordonanta 114/2007: „Art. 71. - (1) Schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor este interzisă, indiferent de regimul juridic al acestora."
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15182 vizualizari

 • -24 (34 voturi)    
  Proprietate privata (Miercuri, 27 iulie 2011, 23:29)

  HP [utilizator]

  Deci pe proprietatea MEA, daca e verde, nu am voie sa construiesc ?
  • +23 (23 voturi)    
   DA (Miercuri, 27 iulie 2011, 23:48)

   Alex [anonim] i-a raspuns lui HP

   in Romania, pentru orice constructie (si pe proprietatea ta) ai nevoie de autorizatie de constructie care se acorda daca respecta PUZ-ul zonei. de exemplu daca ai un teren in mijlocul unei zone de case nu vei avea teoretic voie sa faci un turn de 50 de etaje pt ca distrugi zona si vecinatatile. insa in Romania / Bucuresti asta nu mai e valabil...
   • -11 (23 voturi)    
    Articol de porc (Joi, 28 iulie 2011, 6:17)

    Heruvim [utilizator] i-a raspuns lui Alex

    Oricum articolul asta mi se pare de porc. Hotnews face ce fac si onegeurile de caini. Care spatiu verde frate? Ati fost pe acolo sa vedeti minunatiile de balarii care cresc pe terenul ala? Foarte fain spatiul verde ce sa mai zic. Si colac peste pupaza e si teren privat. Pai ce pana mea, e obligat ala sa va asigure parcuri voua bre? Ia sa puna mana primaria sa cumpere terenul si sa va faca parc sa aiba unde defeca cainii vostri. Pana atunci, terenul privat e teren privat.
    • -7 (9 voturi)    
     corect... (Joi, 28 iulie 2011, 9:36)

     eu [anonim] i-a raspuns lui Heruvim

     cand totul e liniste sta terenul plin de gunoi si balarii si hotnews-ul fericit... cand se hotaraste proprietarul sa faca acolo ceva sare HN ars ca era spatiu verde... de ce nu ati facut o campanie inainte pt ca statul sa cumpere acel teren si sa amenajeze ce vrea muschiul vostru?!
    • +8 (8 voturi)    
     Dar legea? (Joi, 28 iulie 2011, 9:48)

     Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui Heruvim

     Articolul "de porc", cum spuneti Dvs, se refera la respectarea lagalitatii. Inteleg ca este terenul Dvs., dar:
     1. Legislatia romaneasca INTERZICE construirea pe spatiile verzi sau schimbarea destinatiei acestora

     2. In Planul Urbanistic General, figureaza ca spatiu verde


     si nu, eu nu am caine, nu vreau sa defece in parcuri, dar as vrea sa fie pastrate spatiile verzi actuale.Vi se pare caz cer prea mult?
     • -1 (3 voturi)    
      spatiu verde actual? (Joi, 28 iulie 2011, 14:34)

      Anonimus [anonim] i-a raspuns lui Cristian Ioan

      Sunt un locuitor din zona. Ala e maidan, nu spatiu verde. O figura el in acte ca spatiu verde, probabil ca il si contabilizeaza ca spatiu verde, dar balariile nu inseamna asa ceva. Orice detine un teren neconstruit pe care crec balarii detine un spatiu verde? Mi se pare un abuz declararea terenului respectiv spatiu verde. Daca as fi proprietar as ataca aceasta decize.
      • +3 (3 voturi)    
       de cand e maidan? (Joi, 28 iulie 2011, 15:37)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui Anonimus

       De cand locuiesti tu in zona aia?
       Mai intai 'spatiu verde' apoi a devenit 'maidan'. Nepasarea localnicilor ca tine si a autoritatilor va face Bucurestiul de nelocuit.
       Stii cum se poate transforma zona aia inapoi in spatiu verde? Trebuie pur si simplu tunsa iarba si ingrijiti copacii. Atat. De ce o fi asa de greu?
       • +1 (1 vot)    
        Acum, sigur e, asa ca intrebarea (Miercuri, 19 ianuarie 2022, 10:17)

        Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

        nu mai poate fi pusa !

        PS. Eventual schimbata cu : "De ce este maidan" ?
      • +2 (2 voturi)    
       de acord, dar trebuie respectata legea! (Joi, 28 iulie 2011, 17:32)

       Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui Anonimus

       Nu oricine, ci daca asa este trecut la Primarie. Si ca atare,e ste luat in calcul la raportarie catre UE referitoare nr de metri patrati de spatiu verde pe persoana. Deci va recomand ca mai inatai sa mergeti la Primarie ca sa remedieze neconcordanta, sa NU mai figureze ca spatiu verde. Si DUPA aceea construiti turnul acolo!
      • +1 (1 vot)    
       Este ceva adevar aici! (Miercuri, 19 ianuarie 2022, 15:46)

       Mortaciune ambulanta [utilizator] i-a raspuns lui Anonimus

       "Orice detine un teren neconstruit pe care crec balarii detine un spatiu verde"

       Este un punct de vedere valid!
       Dar nu ar fi fort preferabil sa aduceti DIN START obiectia asta, care e valida, in loc sa fi zis "articol,de porc", asa cum ati spus in 2011??
    • +9 (11 voturi)    
     teren privat (Joi, 28 iulie 2011, 9:57)

     gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui Heruvim

     sa zicem ca am nu teren privat. pot sa-mi fac acolo un depozit de materiale radioactive, doar e terenul meu, nu? asta ca sa intelegi ca nu e chiar asa simpla ideea de "teren privat" si nu poti face chiar orice si oricum cata vreme traiesti intre oameni.
    • -6 (6 voturi)    
     Lasa-i frate sa latre (Joi, 28 iulie 2011, 10:00)

     Cristi [anonim] i-a raspuns lui Heruvim

     Oricum latra degeaba.
     • +2 (2 voturi)    
      ce ai spus tu trebuie sa ne motiveze! (Joi, 28 iulie 2011, 13:10)

      vlahul [utilizator] i-a raspuns lui Cristi

      :-)

      extraodrinar ce-ai spus!!!
      Ce ai spus tu este foarte motivant pt noi ceilalti!
     • +2 (2 voturi)    
      era vorba de LEGALITATE (Joi, 28 iulie 2011, 17:36)

      Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui Cristi

      Stimate domn,
      Nu era vorba de "latrat", ci de obicetii de natura legala. De ce nu solcitiati la Primarie schimbarea regimului terenului respectiv? Daca acolo figureaza ca spatiu verde, inseamn ca este sub incidenta legii ce interzice constructiile! Dupa ce o sa il SCOATETI din aceasta categorie, nu o sa mai latram, pentu ca nu vom mai avea motive legale. Este simplu, nu?
     • +2 (2 voturi)    
      cainii latra usrul merge (Luni, 1 august 2011, 9:46)

      anonim [anonim] i-a raspuns lui Cristi

      cam asta se intalmpla in tara asta de ceva ani ... eu ma intreb cum se poate sa existe teren privat cand acolo, de foarte mult timp, este domeniu public ....??? Deci Primaria a vandut catre o persoana fizica .... un teren public ... iar acum persoana fizica face ceea ce i sa permis de catre autoritatile locale sa faca ... sa isi exercite dreptul de proprietate.
      Pe nici un guvernant nu intereseaza parea pers. care lasa comentarii aici ... ei isi vad de drumul lor catre calea fericirii asa cum o vad ei - sa aiba cat mai multe proprietati si taxe aplicate cetatenilor, ca ei oricum nu le platesc :)
    • +7 (7 voturi)    
     mda (Joi, 28 iulie 2011, 10:15)

     Marcel Ionita [utilizator] i-a raspuns lui Heruvim

     Pentru ca in Romania nu esti obligat, sau ma rog, esti, dar cui ii pasa, sa ai grija de proprietatea ta, sa o ingrijesti, atlfel, daca nu iti permiti, sau nu vrei s-o faci statul iti poate confisca proprietatea.

     La fel si cu cladirile. Abia acum vrea si Base sa dea o lege privind obligativitatea intretinerii fatadelor.

     In Germania, sau in Elvetia, daca nu esti capabil sa-ti ingrijesti proprietatea esti amendat sau ti se mareasc impozitele pana la niste cote la care nu iti mai permiti sa tii proprietatea de izbeliste. In cazul in care nu-ti platesti amenzile sau impozitul, statul poate merge pana la confiscarea terenului pentru recuperarea prejudiciului.

     Dar la noi, credeti ca-i pasa cuiva de cum arata orasul asta? Bentley sa aiba ghiolbanu la poarta, chiar daca langa el cresc balariile de 2m.
     • -10 (10 voturi)    
      Cand nu stii,taci. (Joi, 28 iulie 2011, 11:05)

      mircea [anonim] i-a raspuns lui Marcel Ionita

      In Romania,legile sunt date de parlament.esti prea pe dinafara ca sa te bagi sa comentezi in niste chestii la care nu te pricepi.Mai bine mai asculti la altii si inveti.De incapatanati care nu stiu nimic nu avem nevoie.Si nu mai bate cu copita in masa,ca tot nu face nimeni ca tine.
      • +4 (4 voturi)    
       completare (Joi, 28 iulie 2011, 11:46)

       Marcel Ionita [utilizator] i-a raspuns lui mircea

       Cand am zis ca Base vrea sa dea o lege, m-am referit la faptul ca promoveaza aceasta lege si nu la faptul ca institutia prezidentiala sau el personal va fi cel care va legifera.
       • +2 (2 voturi)    
        Uite (Joi, 28 iulie 2011, 13:45)

        Florin [anonim] i-a raspuns lui Marcel Ionita

        Cauta si tu cu Google Legea 10/1995. Vezi ca e un link ce ti-o ofera in format pdf. Citesti ce scrie la secţiunile 5 si 6
        obligaţii şi răspunderi ale proprietarilor construcţiilor/ administratorilor şi utilizatorilor
        construcţiilor, art 25 / 26 si apoi completezi aici cu ceea ce-ai aflat.
      • +2 (2 voturi)    
       Legea e lege (Joi, 28 iulie 2011, 12:22)

       Istropateanu [anonim] i-a raspuns lui mircea

       Legea e DATA deja. Problema e ca nu se respecta. Legea nu e tocmeala si nu e "portita de scapare" e lege si trebuie respectata.

       Vrem sa se respecte legile in Romania!
     • +2 (2 voturi)    
      Domnule "mda" (Joi, 28 iulie 2011, 16:35)

      Dumitru Iuga [anonim] i-a raspuns lui Marcel Ionita

      In Romania nu "Base" da legi ci Parlamentul Romaniei. Si daca acest "Base" al matale se refera la Traian Basescu atunci afla ca persoana in cauza este Presedintele Romaniei. Respecta ca sa fii respectat!
     • -1 (1 vot)    
      prefer asa (Joi, 28 iulie 2011, 21:19)

      serban [anonim] i-a raspuns lui Marcel Ionita

      de cind ma intereseaza cum arata casa pe exterior ? mai incet cu germania/elvetia ce se schimba lucrurile in bine si la ei . daca vrea sa faca un turn sa-l faca ce ne doare pe noi . dupa cum te exprimi presupun ca ai semnat si cretinitatea aia de petitie cu salvati catedrala sf. iosif . eu am masina acceptabila dar nu am de gind sa tai balariile . daca ar fi dupa mine as interzice sa mai puna flori mai des de o data pe luna .
      • 0 (2 voturi)    
       revoltator! (Vineri, 29 iulie 2011, 10:28)

       Marcel Ionita [utilizator] i-a raspuns lui serban

       Locuiesti in Ferentari, sau cel putin te tragi de acolo? te inteleg!
       • 0 (2 voturi)    
        ferentari (Vineri, 29 iulie 2011, 18:26)

        serban [anonim] i-a raspuns lui Marcel Ionita

        decit " intelectual "gen razvan teodorescu / dana grecu / dragoteanu / ciuvica sincer prefer sa fiu din ferentari si sa-l admir pe vanghelie . daca stam dupa toate ong-urile si gasca lor ne ducem de ripa imediat
    • +6 (6 voturi)    
     Pai domnule, (Joi, 28 iulie 2011, 11:52)

     ciupi 2 [utilizator] i-a raspuns lui Heruvim

     exact de-aia propietarul l-a lasat in paragina.
     Primaria chiar daca ar vrea n-ar putea sa faca curat acolo.
     Daca stai in Drumul Taberei ca si mine ar trebui sa te ingrijoreze constructia asta.
     • -2 (4 voturi)    
      ??? (Joi, 28 iulie 2011, 12:26)

      Heruvim [utilizator] i-a raspuns lui ciupi 2

      Si poate vrei sa-ti faca parc pe banii lui nu? Normal. Burghezo-mosierul dracului. Sa fie totul de pomana! Traiasca comunismul!
    • +4 (6 voturi)    
     complicat (Joi, 28 iulie 2011, 12:06)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui Heruvim

     Cine le-a dat terenul ala? Proprietarii sunt patronii unei firme de constructii. Sunt convins ca nu au mostenit terenul. Sunt convins ca l-au cumparat si au tras toate sforile posibile ca sa poata construi pe el.
     Cine e de vina ca desi e spatiu verde, este lasat in paragina? Nu proprietarul?
     Bine ar fi sa avem o lege care sa permita statului sa rascumpere corect astfel de terenuri de utilitate publica. Nu la 'pretul zonei' sau la alte preturi inventate, ci sa se calculeze investitia proprietarului + inflatie si o dobanda medie rezonabila, de ~5%... Asa scapam de toti magarii care traiesc doar din tunuri imobiliare.
    • +2 (4 voturi)    
     iesti din casa si vezi cum este in europa... (Joi, 28 iulie 2011, 13:06)

     vlahul [utilizator] i-a raspuns lui Heruvim

     ...NU conteaza ca-i terenul tau de 2 generatii...te conformezi !! cel putin asa stau lucurile in Elvetia, Italia, Fra etc etc

     aaaaa....vrei sa-ti faci un turn de 100 etaje, du-te-n Gana in Niger, Somalia s.a....si poti face ce doresti. In democratie poti face ce doresti, atata timp cat nu deranjezi (muzica tare), cat nu oferi MITA, ori aspecte de genul asta.

     Degeaba merg unii in occident, daca merg doar la OUTLET. Avem un proverb care se potriveste perfect cand vine vb de dezv orasului: "Mult vad, dar putin cunosc" occidentul.
    • +1 (1 vot)    
     Tot pesedist, tot pesedist ? (Miercuri, 19 ianuarie 2022, 10:15)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Heruvim

     Te-ai lasat de "sportul" asta...

     PS. ... sau ?
   • -6 (12 voturi)    
    O intrebare (Joi, 28 iulie 2011, 9:24)

    gogu [anonim] i-a raspuns lui Alex

    Groapa de gunoi, resedintele aurolacilor sau ruine uitate de 20 ani in care au crescut balarii sunt tot spatii verzi? Firele de iarba care ies prin crapaturile strazilor sunt tot spatii verzi protejate?
   • +7 (7 voturi)    
    sa corectam putin (Joi, 28 iulie 2011, 9:43)

    kllaus [anonim] i-a raspuns lui Alex

    In orice tara civilizata, nu doar in Romania, pentru orice constructie, indiferent daca terenul este sau nu proprietatea cuiva, ai nevoie de autorizatie care sa-ti dea dreptul sa construiesti, si in acelasi timp, ti se poate impune si ce anume sa construiesti, eventual cu o schita impusa de Primarie. Dreptul la proprietate asupra unui teren nu implica si dreptul de a obtine o autorizatie de constructie in cadrul acelui teren.
    In orice tara civilizata, un caz de genul Constanda era inchis de mult, iar cazul din acest articol, nici macar nu ar fi reprezentat subiect de articol intr-un ziar de duzina. In cel mai rau caz, ar fi murit in fasa. In cel mai bun caz, nu s-ar fi nascut.
  • +18 (18 voturi)    
   pe proprietatea TA (Miercuri, 27 iulie 2011, 23:51)

   blackbird [utilizator] i-a raspuns lui HP

   NU poti sa faci ce te taie capu'. NU, nu poti sa construiesti aiurea.
  • +12 (12 voturi)    
   NU (Joi, 28 iulie 2011, 0:18)

   Andrei [anonim] i-a raspuns lui HP

   Daca legea iti interzice acest lucru.
   • 0 (2 voturi)    
    OK (Joi, 28 iulie 2011, 12:52)

    HP [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

    Ok, am inteles, nu comentasem cu rautate, eram doar curios. Mi se pare ok :)
  • -5 (7 voturi)    
   da (Joi, 28 iulie 2011, 0:34)

   u [anonim] i-a raspuns lui HP

   ba da , ai voie, 30 % din teren
  • +20 (20 voturi)    
   logica (Joi, 28 iulie 2011, 0:40)

   Traian_S [utilizator] i-a raspuns lui HP

   da' pe copilul tau ai voie sa-l omori? Pana la urma e al tau, tu l-ai facut, nu?

   Dar pe proprietatea ta din mijlocul Bucurestiului poti sa faci o groapa de gunoi?

   Articolul asta nu e despre spatii verzi, e despre respectarea legii.
  • +11 (11 voturi)    
   lamurire (Joi, 28 iulie 2011, 0:48)

   lupu liviu [anonim] i-a raspuns lui HP

   ordonanta de urgenta specifica clar, nu se poate construi pe spatiu verde "indiferent de regimul juridic" deci fie domeniu public, fie proprietate privata
   • +5 (5 voturi)    
    in Romania... (Joi, 28 iulie 2011, 10:16)

    Marcel Ionita [utilizator] i-a raspuns lui lupu liviu

    :egile sunt doar pentru prosti, nu si pentru "jmekeri".
  • +9 (11 voturi)    
   las'ca-ti explica nea Traian.... (Joi, 28 iulie 2011, 1:31)

   monica L [anonim] i-a raspuns lui HP

   nu, nene Costanda, nu poti... dar poti sa iti iei un teren intr-o tara africana, acolo si in jungla poti construi daca nu e declarat parc-rezervatie UNESCO...
  • +10 (14 voturi)    
   nu pentru ca e spatiu public (Joi, 28 iulie 2011, 1:37)

   Dorian [anonim] i-a raspuns lui HP

   Proprietatea TA in momentul de fata este spatiu public si a fost retrocedata, aici este problema. Ideea este ca desi ai primit inapoi terenul nu-i poti schimba utilitatea actuala dcum te taie pe tine capul tocmai pentru ca in acest moment de proprietatea ta beneficiaza si altii.

   Casa bunicii mele a fost daramata de comunisti si in locul ei construita o sosea. Amu eu nu pot sa tai soseaua in doua si sa pun un turn acolo numai ca in momentul de fata e proprietatea mea. Sa cer despagubiri da. Asta e si ideea si mi se pare cat se poate de corecta.
  • +5 (5 voturi)    
   buna intrebare hewlett pakard (Joi, 28 iulie 2011, 10:48)

   Florin [anonim] i-a raspuns lui HP

   Iranul are voie sa construiasca rachete nucleare? Ca doar e tara lor si fac ce vor in ea.
   Dar Romania are voie sa construiasca sau sa detina avioane de bombardament?

   De proprietatea ta vei dispune in limitele legilor statului in care se afla proprietatea. Asa a fost din antichitate, a continuat in toate epocile istorice pana azi. Merita sa citesti istoria urbanismului.
   • +1 (1 vot)    
    Ai grija (Joi, 30 mai 2013, 17:23)

    Ai grija [anonim] i-a raspuns lui Florin

    Ai grija la gropi :)))))))))))))
  • +4 (4 voturi)    
   mda (Joi, 28 iulie 2011, 11:05)

   1errr [utilizator] i-a raspuns lui HP

   altu' care a inteles prost democratia...
  • +1 (1 vot)    
   Doar daca obtii de la PMB schimbarea (Miercuri, 19 ianuarie 2022, 10:12)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui HP

   destinatiei terenului !

   PS Doar ca au trecut niste ani si acum cu actualul primar e greu !
 • +6 (10 voturi)    
  Of (Miercuri, 27 iulie 2011, 23:37)

  Pop [anonim]

  Doamne fereste, vreti sa distrugeti complet Drumul Taberei...coruptilor!
  • -9 (15 voturi)    
   Alo (Joi, 28 iulie 2011, 6:19)

   Heruvim [utilizator] i-a raspuns lui Pop

   Alo, inainte sa faci criza de nervi poate afli si tu ca terenul respectiv e PRIVAT. Nu e a lu mata. Iar spatiul verde de acolo sunt niste minunate balarii.
   • +2 (2 voturi)    
    Si? (Joi, 28 iulie 2011, 13:47)

    Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui Heruvim

    Asta justifica nerespectarea legii, maestre?
    • -2 (2 voturi)    
     Care lege maestre? (Joi, 28 iulie 2011, 14:04)

     Heruvim [utilizator] i-a raspuns lui Orpheus

     Eu am impresia ca omul a obtinut un certificat de urbanism nu? Daca certificatul de urbanism a fost emis in mod fraudulos, ilegal, etc te invit sa sesizezi parchetul. Dar pun pariu cu tine pe ORICE ca totul e LEGAL. Doar ca nu va convine voua.
 • +1 (5 voturi)    
  Oare?1?!? (Miercuri, 27 iulie 2011, 23:41)

  addicted [anonim]

  "Legislatia romaneasca interzice construirea spatiilor verzi..." Really? Nu ca m-ar mai mira ceva, dar... totusi... chiar nu pot crede ca "legislatia romaneasca interzice construirea spatiilor verzi"!!!
 • +12 (12 voturi)    
  incredibil cat tupeu (Miercuri, 27 iulie 2011, 23:46)

  Alex [anonim]

  este halucinant cate cladiri monumente istorice au fost demolate si cate turnuri au aparut pe spatiile verzi in timpul mandatului lui Sorin Oprescu. este o bataie de joc la adresa locuitorilor Bucurestiului, niciodata consultati in aceste probleme esentiale - dar carora li se ofera carnati gigant si autobuze etajate... nu-mi vine sa cred ca asa ceva este posibil in sec. 21 intr-o capitala europeana: cladiri monument demolate "peste noapte" de care responsabilii afla din presa, tunuri plantate pe spatiile verzi in complicitate cu functionarii primariei
 • +12 (12 voturi)    
  Ce mare smecherie in parc? (Miercuri, 27 iulie 2011, 23:51)

  Petru Moldovan [utilizator]

  Vedeti ca in spatele Ambasadei Turciei au facut unii bloc pe strada, de s-a desfintat strada. In plus de asta daca faci o magarie si nu te desfiinteaza dupa 3 ani e (sau era) legal.
  Ani de zile m-a batut gandul sa-mi gasesc un co-sponsor sa fac un bloc in mijlocul rondului de la Romana. As fi luat amenda, dar dupa 3 ani se rezolva problema. Singura problema e ca nu am reusit sa aflu cine are drept de proprietate la terenul din Piata Romana ca sa-l cumpar pe 3 lei. Nu conteaza daca a fost vandut la stat sau nationalizat, conteaza sa ai avocati smecheri ca daca ai banul iti retrocedeaza astia si terenul de sub Palatul Regal...
 • +5 (9 voturi)    
  cate parale face accentul arhitectule? (Miercuri, 27 iulie 2011, 23:55)

  zapitou [anonim]

  accente de inaltime in imediata vecinatate a unui pasaj...curioasa gaselnita a omniprezentului submediocru arhitect patrascu. Va imaginati cum va arata capitala atunci cand nu vor mai exista sectoare asa cum doreste pdl? Acum de bine de rau se mai pot opune primariile de sector dar atunci cand vor avea mana libera oprestii patrascii si toti securistii cu parale nu va mai ramane nici un loc in orasul acesta nemutilat de prostia si lacomia lor
  • +2 (4 voturi)    
   iti dau (Joi, 28 iulie 2011, 8:15)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui zapitou

   dreptate in privinta disparitie sectoarelor, dar spune-mi cum s-a concretizat opozitia primariei sectorului "razoare".
   • +1 (1 vot)    
    Ce vremuri ! :)) (Miercuri, 19 ianuarie 2022, 10:23)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    Cine era primar la 5 ? Almanahe ?

    PS. Acu' trage de timp sa nu intre in puscarie pana nu implineste 60 de ani !
  • +7 (7 voturi)    
   Sa-ti spun cum s-au opus primariile de sectoare (Joi, 28 iulie 2011, 9:26)

   Chiar Eu [utilizator] i-a raspuns lui zapitou

   Primaria sector 2 a dat drept de constructie a unui turn pe terenul retrocedat al menajeriei circului (parte din parcul circului). Asa se opun.
  • +1 (3 voturi)    
   Desfiintarea sectoarelor e ideia PSD. (Joi, 28 iulie 2011, 11:08)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui zapitou

   Tot rahatul din Bucurestiul actual se datoreaza sectoarelor.Lasa-te de minciuni,ca nu tine.Sau poate nu stii si atunci taci.
 • +11 (11 voturi)    
  cateva nelamuriri (Joi, 28 iulie 2011, 0:20)

  nicmac [anonim]

  doamna roxana costache de cand este membra a comisiei tehnice de urbanism (doi ani se spune in articol) a primit bani de la primaria capitalei desi nu a trecut vreodata pe la vreo sedinta a numitei comisii? Nu exista nici o incompatibilitate in acest caz? Cati sunt platiti din banii publici in primaria lui oprescu ca sa faca figuratie si sa semneze avize cu ,,dedicatie''?
 • +8 (8 voturi)    
  verde (Joi, 28 iulie 2011, 0:25)

  Motanul_incaltat [utilizator]

  Nimic nu este verde la razoare :))
  Dar de curiozitate intreb: oare cate locuri de parcare va avea cladirea de 5000 de m2?
 • +8 (8 voturi)    
  jubilez cind aud de gainari pacaliti (Joi, 28 iulie 2011, 1:40)

  monica L [anonim]

  Adriean Videan si-a luat o teapa cu titan mar...si-a trecut puz cum a vrut el prin comisia condusa atunci de pretinul Hurduc, ca sa-i creasca vaoarea de cel putin 10 ori. Cind sa-l valorifice cu puz cu tot, a venit criza si numai baba Rada mai cumpara terenuri.... nasol, nasol. Acum am auzit ca il pune iar in vinzare, ca expira puz-ul peste 2 ani.
 • +9 (9 voturi)    
  romanul (Joi, 28 iulie 2011, 1:50)

  Dorian [anonim]

  Romanul face ce face si interpreteaza conceptul de proprietate privata cum vrea el. De obicei "e terenul meu fac ce vreau eu". Nu e chiar asa mai ales atunci cand acest "ce vreau eu" ii afecteaza si pe altii. Eu am avut teren cam pe unde trece metroul acuma si buda din spatele curtiii era fix unde e intrarea la statia brancoveanu. Eu zic sa inchidem statia ca sa-mi fac eu buda la loc.

  Culmea e ca toti "mostenitorii" astia se trezesc ca mamaia lu mamaia avea pamant fix unde e acum parc, padure, lac etc. Niciunul nu vine cu acte ca avea teren in groapa de la Glina. Si culmea toti mostenitorii sunt ceva rechini imobiliari. A dracului coincidenta.
 • +1 (7 voturi)    
  Naspa (Joi, 28 iulie 2011, 2:07)

  Axel [anonim]

  Zona se va aglomera si mai rau decat este acum,in rest nu ma deranjeaza
 • -5 (7 voturi)    
  Parerea mea (Joi, 28 iulie 2011, 4:19)

  AndreiIC [utilizator]

  Ori strazi si constructii, ori spatii verzi ? Deci ?
 • +5 (5 voturi)    
  Feroviarilor , Custozza (Joi, 28 iulie 2011, 7:58)

  Ionescu [anonim]

  Se pare ca dispretul pentru spatiile verzi e o caracteristica a actualilor guvernanti, de exemplu, in Alba Iulia, a fost distrus aproape complet un parc central fiind inlocuit de o "piateta medievala" - e vorba de Parcul Custozza, respectiv la fel se intampla si cu Parcul Feroviarilor din Cluj.
  • +3 (3 voturi)    
   Si la Brasov... (Joi, 28 iulie 2011, 10:39)

   Brasovean [anonim] i-a raspuns lui Ionescu

   ...primarul PDL Scripcaru asfalteaza zonele verzi: cel mai recent exemplu: o bucata din parcul din cartierul Racadau, asfaltat pentru parcare.
 • +7 (7 voturi)    
  cum doamne iarta-ma?!? (Joi, 28 iulie 2011, 8:07)

  marmota [anonim]

  ... sa primeasca aviz o constructie din care ai vedere de voie la Palatul Cotroceni, in odai eventual?!? ce spagi s-au dat per etaj? dar ce arhitecti analfabeto-corupti si-au dat avizul de a inscrie dracia aia in zona, caci se potriveste ca nuca in perete?!? un parc, ceva, pentru copii care stau in blocurile din zona, cu taxa eventual, nu se putea face? sau macar o zona de vilisoare care sa se "asorteze" cu Cotrceniul?!? Doamne, mare ti-e gradina, toti smenarii s-au ajuns fie in functii, fie cu bani, fie ambele...
 • +3 (3 voturi)    
  ps (Joi, 28 iulie 2011, 8:15)

  marmota [anonim]

  asta e diversiune, nea oprescule, ca sa uitam de valurile dunarii de pe pasajul grant? forget about it, asteptam sa vedem cine plateste intretinerea unei jucarii deja stricate. personal refuz sa mai dau un banut la taxe si impozite doar ca sa va luati voi spagile grase avizand "gropi de bani". apropo, cineva zicea intr-un comentariu cum ca, pe o anumita, zona pasajul deja s-a inclinat si ca risti sa cazi in cavativa ani in dambovita., poate afla hotnews sau alti jurnalisti care mai au vreun dram de constiinta (sau macar frica, gandindu-se ca e posibil sa li se intample vreo nenorocire tocmai lor sau celor dragi) care este starea lucrurilor...
 • +4 (4 voturi)    
  SPAGI FARA LIMITE (Joi, 28 iulie 2011, 8:52)

  relu matriteru [anonim]

  Inca se fac manevre, inca nu se respecta legile, inca bajetii cu bani fac legea in Bucuresti. Constantinescu se plangea ca l-a invins sistemul, acum il astept si pe Basescu sa se recunoasca invins ca nu prea ii iese nimic desi nevropatii de la antene il acuza de dictatura.
  Iar pentru aia care nu inteleg care e treaba cu proprietatea, asa cum au zis si ceilalti : FRATI ROMANI, daca ai o proprietate nu ai dreptul sa faci orice pe/cu ea! E ca argumentu marelui intelectual Badea care spune ca A3 are dreptu sa faca orice ca-s bani privati. Cretinitate mai mare nu exista. Nu scufundati dreptul la proprietate si garantarea ei cu drepturi nelimitate. Ca nu sunteti singuri pe planeta.
 • -6 (6 voturi)    
  asa zona verde mai rar (Joi, 28 iulie 2011, 9:02)

  uck [anonim]

  cred ca e nevoie de mai mult simt practic. terenul ala de la Razoare nu este parc, este doar un teren viran, parasit de decenii. nici daca s-ar face parc acolo n-ar fi viabil. in astfel de zone ar trebui sa se permita construirea unor centre de afaceri. se pot face acolo 4 blocuri inalte nu unul. dar asta e nu stim sa lucram. aparam nediferentiat zonele valoroase si cele neinteresante si iese o varza. pana la urma la presiuni oricum se construieste dar nu ramane nici parc nici centru de afaceri, ci ceva amestecat.
 • +3 (3 voturi)    
  ce zice legea (Joi, 28 iulie 2011, 9:07)

  dude [anonim]

  LEGE nr. 350 din 6 iulie 2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul

  art.5
  Activitatea de amenajarea a teritoriului şi de urbanism trebuie să se desfăşoare cu respectarea autonomiei locale, pe baza principiului parteneriatului, transparenţei, descentralizării serviciilor publice, participării populaţiei în procesul de luare a deciziilor, precum şi al dezvoltării durabile, conform cărora deciziile generaţiei prezente trebuie să asigure dezvoltarea, fără a compromite dreptul generaţiilor viitoare la existenţă şi dezvoltare proprie.

  Art. 56
  Anularea hotărârilor de aprobare a documentaţiilor de urbanism emise cu încălcarea prevederilor legale se cere, în condiţiile legii, de prefect, în urma controlului de legalitate sau la sesizarea inspectorului general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a arhitectului-şef al judeţului sau a autorităţilor centrale de specialitate, în termenele prevăzute de lege.

  Comentariu:
  Nu voi indica si ce spune legislatia europeana ... asta ar fi trebuit sa stie cu precizie comisia si arhitectul -sef ...care se ocupa de orice numai de respectarea legii nu.

  Concluzia:
  Poate il trezeste cineva pe prefect sa depuna contestatia in termenul legal.

  :)
 • +4 (4 voturi)    
  DNA + BORDURIADE NOI! (Joi, 28 iulie 2011, 9:14)

  Bucuresteanul [anonim]

  Este un caz clar cand autoritatile competente, DNA in principal ar trebui sa se autosesizeze si sa vada cum si de catre cine s-au data acele autorizatii de constructie, cu incalcarea evidenta a legii. Daca e nevoie de o sesizare scrisa le trimit eu o asemenea hartie, numai sa se apuce de treaba.
  Si inca ceva: in sectoarele 2 si 3, in zona centrala a orasului- B-dul Carol, Str Traian si multe altele adiacente(si probabil si in alte sectoare) se desfasoara de cateva saptamani bune o furioasa si agresiva BORDURIADA, evident si ca intotdeauna in beneficiul unor firme clientelare, binecunoscute de primariile de sector si cu plata manoperei din banii publici, adica ai nostri. Imi amintesc declaratia d-lui Sorin Oprescu inainte de alegerea sa ca primar general:"SUB MANDATUL MEU S-A TERMINAT CU BORDURIADA". Alooooo... d-le Oprescu, aveti cunostiinta de actuala borduriada largita?! Eu unul nu o sa va mai votez daca veti recandida.La capitolul asta sunteti ca toti ceilalti prededcesori ai dvs.
 • +5 (5 voturi)    
  Prostie sau coruptie?! (Joi, 28 iulie 2011, 9:19)

  Damocles [anonim]

  E incredibil ce se intampla in orasul asta! Nu pot sa cred ca "onorata" comisie, e formata doar din imbecili. Aici e vorba clar de coruptie. Cum sa dai aprobare sa se construiasca un turn langa o intersectie care e una dintre cele mai aglomerate din Bucuresti si de ani de zile reprezinta cosmarul oricarui om, care vrea sa iasa din Dr. Taberei, cu masina personala sau RATB-ul?? Nu mai vorbesc de faptul ca pe-acolo trebuie sa treaca viitoarea linie de metrou. Nu stiu cand vom scapa de ticalosii astia care fac tot felul de magarii in spatele usilor inchise!
 • -4 (6 voturi)    
  Cat tupeu pot avea incapabilii de ONG-isti (Joi, 28 iulie 2011, 9:48)

  Tupeu de ONG-ist [anonim]

  Pe o proprietate privata se poate construi orice respectand legea (PUZ-ul zonei). Voi vreti sa-i luati proprietarului dreptul de uzufruct asupra terenului sau?! cred ca sunteti tampiti si putin prosstalai! Oare nu vreti sa aveti si bancute unde sa plimbati maidanezii in lesa?!!

  Cica ONG-isti sunt prosstii societatii, adica cei care nu sunt in stare sa-si ia un job adevarat (programator, medic, inginer, etc.)
  • +2 (2 voturi)    
   mentatiltate romaneasca (Joi, 28 iulie 2011, 11:46)

   vindicomvs [utilizator] i-a raspuns lui Tupeu de ONG-ist

   nu stiu cand romanii o sa scape de mentalitatea asta. Asta e principalul motiv ptr care tara asta arata deplorabil dupa valul de constructii de dupa revolutie.
   Bai nene, la tine in casa, in interior, esti liber sa faci ce vrei. Pe din afara insa trebuie sa respecti niste reguli intrucat casa face parte din peisagistica, din ambient. Deci exteriorul casei tale are impact asupra tuturor. De-asta exista arhitecti specializati in urbanism, peisagistica, amenajarea teritoriului si institutii care ar trebui sa se ocupe cu asta.
   Aici nu e neaparat problema ca sa construieste pe spatiu verde, ci faptul ca e un bloc de 20 de etaje, care nu are absolut nici o legatura cu zona. Ca sa nu mai zic ca e fix langa cotroceni adica cineva poate sa-i scuipe seminte in cap presedintelui romaniei. La securitate oare s-a gandit cineva. Crezi ca in jurul palatul elisee nu sunt propietari care ar dori sa construiasca 100 de etaje? Doar ca acolo sunt institutii care au grija sa se respecte niste reguli.
   • 0 (0 voturi)    
    La fel e si acum ! (Miercuri, 19 ianuarie 2022, 10:27)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui vindicomvs

    Tu ?
  • +2 (2 voturi)    
   informarea NU nu dauneaza sanatatii!! (Joi, 28 iulie 2011, 13:28)

   vlahul [utilizator] i-a raspuns lui Tupeu de ONG-ist

   .....inteleg ca daca esti intr-un ONG nu poti lucra la o multinationala ori ca liber profesionist (medic, avocat)???

   majoritatea (care oricum sunt prea putin daca comparam ce se intampla in occident) lucreaza in paralel. Se inscriu un ONGuri pt ca sunt idealisti- cam cum au fost cei P-ta Univ. din 1990, asta daca nu ai fost TU, ori parintii tai, de partea FSN-ului- si o fac pe timpul lor, pe banii lor, nervii lor etc.
 • +4 (4 voturi)    
  TUNEL (Joi, 28 iulie 2011, 10:06)

  George [anonim]

  Pe sub parcul ala trebuia sa se construiasca un tunel care sa vina dinspre Podul Basarab, sa treaca pe sub intersectia Leu, pe sb Razoare, pe sub Trafic Greu si sa iasa dupa 13 Septembrie. AM oimpresia a a existat un plan aprobat. Acum sa inteleg ca traficul unui intreg sector se va impiedica de o cladire. E o crima.
 • +3 (3 voturi)    
  Iata de ce: (Joi, 28 iulie 2011, 10:13)

  Florin [anonim]

  "De ce in Planul Urbanistic Zonal pentru un pasaj rutier a fost necesara trecerea unor accente de inaltime pe terenuri proprietate privata, ramane in continuare greu de inteles."

  Se aplica aceeiasi regula. Pe acel teren pe timpul comunistilor au fost locuinte, iar nu spatiu verde. Buldozerele lui Ceausescu le-au demolat. Acea zona nu a reprezentat si nu reprezinta pt bucuresteni un punct de atractie sau odihna, zona respectiva nu se preteaza realizarii unui parc. De ce a aparut spatiu verde in actualul PUG (V1a)? Probabil ca asa ati vrut voi si acuma altii cu pile mai mari au alte interese. Daca voi ati crezut ca ati batut in cuie legiferand prin PUG interesele voastre iata ca v-ati inselat.

  Care Lege a urbanismului spune ce inseamna procentul de ocupare al terenului? Cumva L 350/2001? Daca este asa spune unde, la ce articol ca eu n-am gasit. Dar Ordinul 91/25.10.1991 la pag 61 spune cu totul altceva. Ordinul se gaseste pe site-ul ISC/legislatie. Uite un link: http://www.isc-web.ro/sites/default/files/lege/O_91.pdf.
  • +1 (1 vot)    
   @Florin (Joi, 28 iulie 2011, 16:27)

   dude [anonim] i-a raspuns lui Florin

   :)
   Odinul 91/25.10.1991 e abrogat si inlocuit cu ordinul 37/N/2000 care a introdus un ghid GM 09-2000.
   Iar in legea 350 zice :
   Art. 46
   (7)În vederea unei utilizări coerente şi raţionale a teritoriului localităţilor, zonele cu coeficienţi de utilizare a terenului (CUT) cu valoare mai mare de 4 se stabilesc numai prin Planul urbanistic general şi regulamentul local aferent.
   Art. 47
   Prin Planul urbanistic zonal se stabilesc, în baza analizei contextului social, cultural istoric, urbanistic şi arhitectural, reglementări cu privire la regimul de construire, funcţiunea zonei, înălţimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (CUT), procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea clădirilor faţă de aliniament şi distanţele faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelei, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, materialele admise.
   Art. 49
   (5)Avizarea sau aprobarea unor documentaţii de urbanism ale căror prevederi referitoare la amplasament, funcţiune, volumetrie şi aspectul arhitectural, conformarea şi amplasarea golurilor, materialele utilizate, învelitoare, paletă cromatică încalcă, după caz, Codul civil, legislaţia specifică privind dreptul de proprietate, sănătatea şi siguranţa populaţiei, mediul, protecţia patrimoniului de orice natură sau protecţia peisajului este interzisă
   • +2 (2 voturi)    
    articolele nu indica calculul POT (Joi, 28 iulie 2011, 17:40)

    Florin [anonim] i-a raspuns lui dude

    Sa inteleg ca ISC-ul actioneaza in baza unor legi abrogate? Vezi site-ul ISC.

    ORDINUL MLPAT nr. 37/N/2000, pentru aprobarea “Ghidului privind metodologia de elaborare si continutul- cadru al planului urbanistic de detaliu” nu abroga ordinul 91MLPAT, ci doar nister prevederi din acesta. Inafara de ordinul mentionat de tine mai sunt cateva care se refera la metodologia de elaborare a PUZ, PUG si regulamentelor de urbanism (176/N/2000, 13N/1999, 21/N/2000).

    Eu ma refeream strict la calculul POT. Da-mi articolul din L 350/2001 care indica modul cum se calculeaza POT-ul. Intre ceea ce zice autorul articolului si ceea ce zice Ordinul 91 e diferenta. Ma refer doar la numarator. Pentru autorul articolului, suprafata construita este amprenta la sol a cladirii sau proiectia pe sol a perimetrului etajelor superioare. Chestia cu "proiectia pe sol a perimetrului etajelor superioare" este imaginatia scriitorului articolului si e transformata in argument.
    • +2 (2 voturi)    
     pot (Joi, 28 iulie 2011, 21:20)

     dude [anonim] i-a raspuns lui Florin

     ISC functioneaza legal, doar site-ul functioneaza prost pentru ca nu e updatat si tinut la zi, probabil din lipsa de interes.
     Ordinul 91 este abrogat...:))...stiu ce spun...ma crezi sau nu e treaba ta.
     referitor la POT ...pune mina pe Regulamentul general de Urbanism si cauta la Anexa 2( Regulamentul asta este aprobat cu HG 525/27 iunie 1996)

     ANEXA Nr. 2
     la regulament

     PROCENTUL
     de ocupare a terenurilor

     Procentul maxim de ocupare a terenurilor se stabileşte în funcţie de destinaţia zonei în care urmează să fie amplasată construcţia şi de condiţiile de amplasare în cadrul terenului, după cum urmează:

     2.1. - Destinaţia zonei în care urmează să fie amplasată construcţia:

     2.1.1. - Zone centrale - 80%
     2.1.2. - Zone comerciale - 85%
     2.1.3. - Zone mixte - 70%
     2.1.4. - Zone rurale - 30%
     2.1.5. - Zone rezidenţiale
     2.1.5. - zonă exclusiv rezidenţială cu locuinţe P, P+1, P+2 - 35%
     2.1.5. - zonă rezidenţială cu clădiri cu mai mult de 3 niveluri - 20%
     2.1.5. - zonă predominant rezidenţială (locuinţe cu dotări aferente) - 40%
     2.1.6. - Zone industriale - pentru cele existente
     - nu este prevăzut un procent maxim de ocupare a terenului
     - pentru cele propuse
     - procentul maxim de ocupare a terenului se stabileşte prin studiu de fezabilitate
     2.1.7. - Zone de recreere
     - nu este prevăzut un grad maxim de ocupare a terenului.

     Multumit?
     :)))))
     • +2 (2 voturi)    
      Nu (Vineri, 29 iulie 2011, 8:44)

      Florin [anonim] i-a raspuns lui dude

      E vorba de calculul POT, iar nu de cntitati (de procentele stabilite) pt anumite zone.

      Pentru stiinta ta site-ul ISC a fost updatat in luna iunie anul curent.
      • +1 (1 vot)    
       pot (Marţi, 2 august 2011, 11:22)

       dude [anonim] i-a raspuns lui Florin

       1.calculul pot :
       POT ESTE UN PROCENT , " POT = procent de ocupare teren si este egal cu raportul dintre suprafata construita la sol si suprafata de teren pe care se gaseste constructia " inmultit cu 100.
       2.ISC
       Nu este updatat- altfel nu ar fi ramas trimiteri la documente abrogate( nu te uita la ce declara pe site ca update...:))) )

       :)))
 • +3 (3 voturi)    
  Banditismul municipal al oxigenului (Joi, 28 iulie 2011, 10:26)

  NRDobrogea [anonim]

  Prin betonare, asfaltare și eșapamentizare, asistăm la prăbușirea speranței de viață sânâtoasâ a bucureșteanului. Care mai are nevoie și de surse de Oxigen. Profită tagma arhitecților inconștienți și gașca lor. Paguba va fi suportată de Ministerul Sănătății care va trebui să aloce cu mult mai mulți bani pentru cârpirea sănătății băștinașilor noxificați. De la inălțimea etajelor superioare se va putea observa minunat Palatul Cotroceni ! Nici măcar treaba asta nu contează, stimați anarhitecți?
 • +3 (3 voturi)    
  surprinde pe cineva? (Joi, 28 iulie 2011, 10:36)

  adi [anonim]

  mai surprinde pe cineva?
  in sectorul 6, pe strada castranova, intr-o zona p+2 cu grad de ocupare maxim 40%, la numerele27-31 unde era un parc/loc de joaca tocmai a fost dat in folosinta un bloc pe 90% din suprafata curtii cu intaltimea p+6 cu toate balcoanele catre curtile vecinilor.
  este construit de petre niculae zis pepe, varul sotiei lui cristian poteras.

  mai surprinde pe cineva din romania o actiune de acest fel?
 • -3 (3 voturi)    
  Dupa razboi,multi viteji se arata. (Joi, 28 iulie 2011, 11:15)

  mircea [anonim]

  Pentru toti acei care acum sunt impotriva,poate bine intentionati,in frunte cu autoarea,le spun ca vorbesc sa piarda timpul.Daca sunt destepti,au idei si au dreptate trebuiau sa intervina inainte de obtinerea autorizatiei.Oamenii respectivi au cheltuit niste bani si nu cred ca se vor opri pentru-ca niste neica nimeni au idei cu proprietatea altuia.Cand sa propus modificarea Constitutiei multi din cei care acum propun oprirea lucrarilor sau opus.In Constitutie spune ca proprietatea este garantata si nu poate fi ingradita utilizarea ei in nici-un fel.Asa ca gura mica,ca nu stiti ce vreti.
 • -1 (3 voturi)    
  Este nevoie (Joi, 28 iulie 2011, 11:16)

  Zummm [utilizator]

  Eu sunt de parere sa construiasca un mall. Nu-i mai bine ?? :))))
 • +3 (3 voturi)    
  Amazing1 (Joi, 28 iulie 2011, 11:26)

  Chris [anonim]

  Va dati seama cam cit spagau se da in Bucuresti arhitectului sef si Consiliului ca sa aprobe toate enormitatile astea !
  Toate incalcarile grosolane ale bunului simt si oricarei reguli de urbanism, cum ar fi turnul de mai sus sau mai nou, ala care a primit terenul de linga Circ inapoi si vrea sa faca un P+10 linga circ in loc de menajerie!!!!!!!
  Spaga , spaga, spaga fara numar in buzunarele celor cu semnatura... Si DNA-ul doarme doarme doarme,,, In SUA ii impusca de mulut...
 • +3 (3 voturi)    
  CUCU (Joi, 28 iulie 2011, 11:36)

  aSDA [anonim]

  Revenind la cazul de la Razoare, surse din cadrul PMB ne-au spus ca lucrarea de amenajare a acestei intersectii este cel putin ciudata, in sensul ca, in perspectiva, in acea zona urmeaza sa se construiasca un pasaj rutier subteran. In aceasta lumina, exproprierea "voluntar-obligatorie" nu are, pe termen lung, o justificare legala de utilitate publica. Pe celalalt colt, se afla un ansamblu de vile, detinute de Continete Marine, care de ani de zile nu pot continua constructiile, nici vinde, intrucat zona la care facem referire si care include si terenul furat intra intr-un plan unde se vor construi pasaje subterane, existand chiar si o schita care prevede ca pe acolo va trece metroul, care va lega centrul de cartierul Drumul Taberei. Ideea este ca terenurile proprietate privata care au fost luate cu japca, vor ramane ocupate de Primarie, o perioada, dupa care vor lua o destinatie... catre anumite cercuri de interese.
 • 0 (2 voturi)    
  Oameni cu idei in curtea mea (Joi, 28 iulie 2011, 12:18)

  Gicu propritaru [anonim]

  Oameni cu idei despre cum sa-mi amenajez eu curtea. Gard pot sa-mi pun ma baieti la mine acasa? sau trebuie sa cer ONG-istilor aprobare. Dar maidanezii se pot caca pe terenul meu? Pot sa-i dau afara sau sunt obligat sa accept lucru asta?! Sa fie verde sau albastra cladirea, ce ziceti?

  Poate ar fi bine sa va faceti planuri cu spatiul public NU cu un teren PRIVAT. Altfel va dau in judecata la Curtea Europeana si imi platiti milioane de euro despagubiri ca nu ma lasati sa-mi folosesc proprietatea.
 • +2 (2 voturi)    
  US tocmai a fost detronata (Joi, 28 iulie 2011, 13:21)

  Lucian [anonim]

  US tocmai a fost detronata in ceea ce priveste caracteristica "the land of all opportunities"!
  Si "simply surprising" deja devine cliseu...
 • +2 (2 voturi)    
  Alta isprava, (Joi, 28 iulie 2011, 14:55)

  arakis [utilizator]

  semnata Videanu,pentru care Sorin Oprescu va trage ponoasele!Nimic nou sub soarele Bucurestiului!Cine stie ce interese portocalii sunt la mijloc!
 • +1 (3 voturi)    
  Puneti pariu (Joi, 28 iulie 2011, 15:02)

  milosh [utilizator]

  ca Nicusor Dan si Salvati Bucurestiul nu vor reactiona,in nici un fel?Si stiti de ce?Pentru ca ei au ordin sa-l atace doar pe Sorin Oprescu,atat!Ori in cazul Razoare,Sorin Oprescu chiar nu are nici o vina!Doar nu va asteptati ca acest ONG care mananca bani de la PDL sa-l atace pe Videanu,nu?
 • +2 (2 voturi)    
  De ce tac Ministerul Culturii (Joi, 28 iulie 2011, 15:29)

  Stepanida [utilizator]

  si Institutia Prezidentiala?Sa-i lasam de o parte pe Sorin Oprescu si pe membrii comisiei de urbanismLipsa de reactie a lui Kelemen Hunor,e cel putin suspecta!La fel si linistea dinspre Cotroceni!Pai de la etajul 20 al unei cladiri situate la Razoare,te poti uita linistit cu binoclul in curtea Cotrocenilor!
 • +2 (2 voturi)    
  ofofof (Joi, 28 iulie 2011, 19:29)

  MS [anonim]

  Mai oameni..terenul ala face parte din rezerva de spatiu verde a capitalei, cu alte cuvinte nu poate sa aiba un propietar.
  Toata zona este pe cornisa dambovitei si face parte dintr-o banda de verde care traverseaza Bucurestiul.
  In plus, un turn acolo, cocotat pe cornisa o sa intre intr-un dialog foarte nasol cu cladirea academiei militare.
 • +2 (2 voturi)    
  aaa...era sa uit (Joi, 28 iulie 2011, 19:32)

  MS [anonim]

  In plus, E ORIBIL TURNUL ALA si aici nu mai e vorba de gusturi, e urat dupa toate normele posibile.
  Vai de steaua lor de arhitecti de carton!
 • +2 (2 voturi)    
  vrem nume! (Joi, 28 iulie 2011, 20:41)

  unu' [anonim]

  numele celor care au dat avizul de constructie, va rog.
  verm numele celor din comisia (de urbanism) .

  vrem sa-i bagam in aia a mamii lor pe fiecare, direct si personal.
 • +3 (3 voturi)    
  Comunicat de Presa (Sâmbătă, 30 iulie 2011, 12:17)

  Primavera-Development [utilizator]

  Primavera Development, dezvoltatorul proiectului din intersecția Răzoare, a transmis vineri un comunicat de presa prin care aduce clarificări si rectificări cu privire la informațiile difuzate joi in presa. PUZ-ul avizat miercuri de Comisia Tehnica de Urbanism respecta legislația româneasca in vigoare.
  Spațiul verde din intersecția Răzoare cuprins intre Sos. Panduri – Blvd. Genului – Str. Răzoare este reglementat in prezent de PUZ Nod Intermodal Razoare - Calea 13 Septembrie aprobat prin HCGMB nr. 211 din 08.05.2008 si este definit „V1M – Spatii verzi publice cu accente construite înalte” si are următoarele utilizări admise „V1M – pentru clădirile ce constituie accente verticale sunt admise si funcțiuni de birouri, reprezentanţe, cu condiţia ca suprafaţa ocupată la sol inclusiv alei şi platforme să nu depăşească 15% din suprafaţa parcelei, iar la parter să existe spaţii cu acces public cu vitrine luminoase” conform Regulamentului Local de Urbanism aferent PUZ-ului. PUZ-ul avizat miercuri de CTU asigura o suprafața verde la nivelul solului de 85% si respecta destinația spațiului verde așa cum este reglementat in prezent, respectând astfel prevederile legale in vigoare, inclusiv ordonanța 114/2007.
  Pentru o corecta informare a publicului trebuie menționat faptul ca terenul ce face obiectul PUZ-ului este proprietate privata. Pe acest teren au existat case ce au fost demolate in 1988, niciodată acest teren nu a fost spațiu verde public sau parc. Necesitatea construirii unui accent de înălțime pe acest teren a fost prevăzuta prin trei reglementari succesive: prin studiul de altimetrie realizat in anul 1994 de Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, prin PUG-ul Municipiului București aprobat in anul 1999 si prin PUZ Nod Intermodal Răzoare aprobat in 2008. Respectarea încadrării in zona spatiilor verzi prevăzuta de PUG nu ar trebui sa anuleze necesitatea construirii accentului de înălțime prevăzut in același PUG. PUZ-ul aprobat in 2008 pentru Nod Intermodal


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by