22.822 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale (cladiri folosite integral sau in cea mai mare parte pentru locuit) s-au eliberat in primele sapte luni din acest an, in scadere cu 5,3% fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat luni Institutul national de Statistica (INSSE). Doar in luna iulie din acest an s-au eliberat 3884 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 6,7% fata de luna anterioara a acestui an si cu 9% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Din cele peste 3800 de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale, 66,5% dintre acestea au fost pentru zona rurala.

Fata de luna similara a anului trecut, in luna iulie din acest an a scazut numarul de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (-382 autorizatii), scaderi semnificative inregistrandu-se in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Centru (-129 autorizatii), Nord-Est (-93 autorizatii) si Sud-Muntenia (-91 autorizatii). Cresteri au fost in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est si Bucuresti-Ilfov.

Pentru construirea de locuinte, in luna iulie a acestui an s-au eliberat 4.490 autorizatii de construire, in scadere cu 8,3% fata de aceeasi luna a anului trecut.