Elena Udrea: Titlurile de proprietate emise in ultimii 20 de ani prin hotarari judecatoresti depasesc suprafata tarii, trebuie gasita o solutie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 31 august 2011, 15:13 Economie | Imobiliar


Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a afirmat miercuri ca trebuie gasita o solutie in privinta titlurilor de proprietate, intrucat daca ar fi adunate suprafetele pentru care au fost emise acestea in ultimii 20 de ani, s-ar depasi teritoriul tarii: "Daca am aduna suprafetele din titlurile de proprietate emise in ultimii 20 de ani, ar fi mai mare decat suprafata tarii", a declarat Udrea, citata de Mediafax.

MInisterul Dezvoltarii Regionale si Turismului urmeaza sa preia de la Ministerul Administratiei si Internelor, potrivit unui proiect de act normativ, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

"Cele mai multe titluri de proprietate sunt date prin hotarari judecatoresti, dar trebuie gasita o solutie, pentru ca nu poti face tara mai mare. Trebuie sa aducem titlurile de proprietate intre granitele tarii", spune ministrul.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3064 vizualizari

 • +15 (17 voturi)    
  Judecatorii (Miercuri, 31 august 2011, 15:15)

  Vizitiul [utilizator]

  Judecatorii fac atat de mult rau Romaniei si nimeni nu ia masuri :( Eu ce masuri sa iau ca cetatean?

  Bataie de joc!
 • +5 (11 voturi)    
  !!! (Miercuri, 31 august 2011, 15:21)

  Cris [anonim]

  Va ajuta Iliescu cu o idee!!!
  Dar intai trebuie sa ii cedati puterea si apoi el va rezolva problema aceasta
  • +2 (4 voturi)    
   Legiea 247! (Miercuri, 31 august 2011, 17:21)

   Tom Cruise [anonim] i-a raspuns lui Cris

   Pai tocmai comunistii lui Iliescu de la fostele IAS-uri au primit pamant in mod abuziv pentru toate rudele lor!!!!Nu credeam sa aud din gura unui ministru PDL asemenea aberatie marca Iliescu.Pamantul nostru este acolo,conform actelor doveditoare depuse si supraverificate.Asteptam punerea in posesie.Este timpul ca DNA-ul sa intre in acest domeniu de activitate infractionala generalizata,asa cum a facut la Sannicolaul Mare!Imediat va apare si pamantul,mai si ramane.....
   • 0 (2 voturi)    
    ba nu! (Miercuri, 31 august 2011, 17:52)

    bula [anonim] i-a raspuns lui Tom Cruise

    la colectivizare s-a luat pamantul pe declaratii si documente aproximative! cand s-au desfacut CAP masuratorile s-au facut la pas,la compas si la ochi. Cei porecliti "cadastristi" nu au avut scule sau n-au vrut sa aiba scule si au masurat la ochi sau la rulete neomologate. Restul evidentelor pana de curand au fost vraiste. Iar judecatorii au facut si ei ceva banuti pe de laturi. Sunt mii de procese in curs cu terenuri care pe ACELEASI COORDONATE au cate 2 sau 3 proprietari, cu terenuri care se incaleca pe zeci de metri patrati etc. Numai intabularile cu coordonate GPS sunt de neatacat restul risca. PS. drumurile aparute din 1950, canalele de irigatii, corectari de albii de ape nu pot exista pe documentele din 1950 si au micsorat suprafata din 1950, iar suprafetele NOU CREATE (desecari, etc) au intrat in posesia statului nu a CAP.
    • +2 (2 voturi)    
     Nu se compara situatiile (Miercuri, 31 august 2011, 18:51)

     Tom Cruise [anonim] i-a raspuns lui bula

     In cazul nostru terenul a fost la IAS iar proprietarul celor 50 hectare a fost notar de meserie in Banat,nu in Oltenia.Suprafata a fost masurata exact si planurile topo sunt si acum la noi in birou.In baza lor am cerut restituirea pe vechiul amplasament.Daca nu stiai nemtii , sarbii si maghiarii aveau evidente foarte exacte,IN BAZA CARORA PLATEAU IMPOZITE!!!!!(care nu erau mici).Cred ca nu ai vazut in viata ta niste planuri cadastrale facute de notari adevarati.E drep ca oamnenii mai saraci nu aveau bani sa-si intabuleze si sa-si masoare terenurile,(costa mult si atunci).
    • +1 (1 vot)    
     judecatori sau afaceristi? (Miercuri, 31 august 2011, 21:13)

     stefan [anonim] i-a raspuns lui bula

     va referiti cumva la dosarul de fond funciar nr.7453/301/2008 de la TMB unde judecatoarea a dat unor clienti un teren de 2 ha in inima Bucurestiului cu tot cu alti proprietari inregistrati la OCPIBucresti?!!!
 • +6 (10 voturi)    
  Solutia e anexarea (Miercuri, 31 august 2011, 15:51)

  nano2k [utilizator]

  Trebuie sa anexam niste vecini sau chiar SUA.
  • +1 (7 voturi)    
   Solutia e sa nu te uiti in gura individei (Miercuri, 31 august 2011, 16:45)

   Porumbelul Pacii [anonim] i-a raspuns lui nano2k

   Genul de afirmatii tupeiste pe care nimeni nu le poate verifica, dar pe care le va repeta ”dizidenta”
   Dragotescu de vreo mie de ori azi si in lunile urmatoare ca sa putem sa ne desfatam pana la deplina ingretosare cu spiritul Doamnei.
   *
   Udrea, ca si Boagiu (cu ”cele mai mari fonduri europene atrase”....care la socoteala se vazura a fi cele mai mici...2%) a deprins mestesugul acestor asertiuni spectaculoase si obraznice
   tot de la ăla care l-a invatat si pe Boc sa zica despre inregistrarea oficiala , dupa intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii a circa un milion de contracte de munca....ale unora care anterior pasa-mi-te lucrasera la negru.

   Totusi la Rosia Montana Profesorul tot doar despre ”doar 4 milioane de contracte” vorbi...ca si acum doi ani cand lupta cu ”pensiile nesimtite”.
   *
   Sa remarcam ca madam pune mana
   si pe Cadastru ....o excelenta sursa de informatii ....valoroase si in lupta politica...si in daraverile economice.
   • -2 (2 voturi)    
    nano indica circumferinta capului? (Miercuri, 31 august 2011, 17:59)

    bula [anonim] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

    procese pe terenuri ce se suprapun la cadastru sunt cu zecile de mii si nu de azi!!!!! abia de vreo doi ani nu se mai accepta documentatii la intabulare fara coordonate GPS si se verifica suprapunerea. Exista -in zona rurala- sute de mii de terenuri cu titluri de proprietate FARA INTABULARE si fara tarusare, cu alte cuvinte ele pot fi oriunde (daca respecta vecinii). Comisiile locale au masurat cu pasul sau cu ruleta de doi lei. N-au fost urlete cand terenul se vindea cu 10 centi pe mp. Nu-ti mai raspund la celelalte aberatii!
 • +3 (9 voturi)    
  sunt sigur ... (Miercuri, 31 august 2011, 15:57)

  bondarel [anonim]

  Sunt sigur ca nu l-ati dat inapoi proprietarilor de drept.
  Noi aveam inainte de trecerea in proprietatea statului 350 de hectare si nu am fost pusi in posesie decat pe suprafata de 46 de hectare - din motiv ca nu mai exista teren disponibil .... s-a micsorat cumva suprafata de teren a tarii ? sau poate ca s-au expandat celelalte suprafete de teren - au crescut ca o coca de la drojdie ...
  Aberatii ca sa ne luam ochii de la ce e important si sa ne gandim la prostiile pe care le mai debiteaza unu sau altu ...
  • -2 (2 voturi)    
   sa nu uiti! (Miercuri, 31 august 2011, 18:01)

   cinic [anonim] i-a raspuns lui bondarel

   sa votezi USL/PSD ca nu uiti ce improprietarire a facut Iliescu (numai 10 ha, apoi ica putin, apoi sa mai vedem, apoi "proprietatea e un moft", apoi..)
 • +5 (7 voturi)    
  matematica e simpla (Miercuri, 31 august 2011, 16:06)

  goto [anonim]

  asta inseamna ca cineva minte. la scoala cand greseai erai tras la raspundere (nota proasta). de ce in justitie nu e la fel? cine greseste sa plateasca. daca se dovedeste ca cineva a obtinut titlu de proprietate desi nu avea dreptu, atunci sa i se confiste proprietatea respectiva, sa i sa ceara despagubiri, iar celui care i l-a acordat sa fie si el pus sa plateasca cel putin pt neglijenta in serviciu (plecam de la prezumtia de nevinovatie si consideram ca nu a verificat cum trebuie actele). daca se dovedeste ca a luat mita atunci sa raspunda conform legii. eu asta vad sa fie solutia.
  nineinteles ca multi se risca sa obtina titluri de proprietate pt a putea cere despagubiri de la stat pt retrocedarile respective.
 • +6 (8 voturi)    
  Solutie (Miercuri, 31 august 2011, 16:06)

  Anton KOVACS [anonim]

  Solutia e simpla: se vor verifica toate hotararile judecatoresti in cauza, incepand cu data de 23 decembrie 1989 iar judecatorii care au dat hotarari nelegale (pentru ca nu pot fi toate legale daca suprafata depaseste frontierele patriei) vor fi arestati impreuna cu beneficiarii acelor hotarari. Iar verificarea ar fi bine sa fie facuta de catre altii, nu de catre judecatorii romani.
  • 0 (2 voturi)    
   Da (Miercuri, 31 august 2011, 17:23)

   Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui Anton KOVACS

   Arestati si judecati de catre colegii acestora :) Eventual judecata se va face la o cafea, spargand boabele de cafea cu ciocanelul :))))

   Caz inchis! Inca o cafea!!! PAC!
   • 0 (2 voturi)    
    Re: (Miercuri, 31 august 2011, 17:33)

    Anton KOVACS [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

    Spuneam ca verificarea sa nu fie facuta de catre judecatori romani.
    Nu vad de ce nu s-ar putea angaja prin contract numarul necesar de specialisti din alta tara (de exemplu niste judecatori finlandezi, ca tot am auzit ca pe acolo nu se stie ce este aceea coruptie).
 • +2 (4 voturi)    
  eroare (Miercuri, 31 august 2011, 16:22)

  mircea [anonim]

  D-na Udrea suntei in mare eroare-titlurile de proprietate nu s-au dat prin sentinte judecatoresti!
  Cel mult s-a optinut inscrierea in titlurile de proprietate a unor parcele prin sentinte judecatoresti date in urma unor procese care au avut la baza acte si expertize judiciare!
  Problema vine sigur de la Comisiile Locale de la PRIMARII care au efectuat si au intocmit Procesele Verbale de Punere in Posesie care si-au improprietarit clientela si rudele in majoritatea cazurilor!
  • +1 (1 vot)    
   confuzii mari, urlete pe masura! (Miercuri, 31 august 2011, 18:04)

   precaut [anonim] i-a raspuns lui mircea

   titlul daca nu e intabulat e contestabil. La intabulare, cel ce semneaza (registrar) are RANG DE MAGISTRAT. Dupa intabulare are alt regim si prevederi legale, iar dupa 3(?) ani intabularea nu mai poate fi atacata.
  • -1 (1 vot)    
   UDREA STIE DE LA PRIMARIA BUCURESTI! (Miercuri, 31 august 2011, 21:19)

   stefan [anonim] i-a raspuns lui mircea

   IN calitate de sefa la juridic! in perioada Basescu a supervizat multe aranjamente pe Legea 10/2001 cu terenuri in Bucuresti! asa ca stie ce spune! daca ar verifica cineva ? dar cine sa o faca intr-o tara de hoti?
 • +1 (5 voturi)    
  mare erore(gafa) (Miercuri, 31 august 2011, 16:42)

  mircea [anonim]

  Si sa nu uitam cina a fost la putere in toti acesti ani cand sau dat 80% din titlurile de proprietate-ati ghicit PSD si UDMR(mereu)!!!!!!!
  Ar fi foarte interesant de a vedea cati psdisti si udemeristi au primit titluri de proprietate fara sa aiba dreptul(abuziv)!!!!!!!!
 • -1 (3 voturi)    
  PENTRU CE (Miercuri, 31 august 2011, 16:49)

  pointless man [utilizator]

  aceasta problema majora este ridicata de D-na Udrea ? N-o mai cunoaste nimeni altcineva ? Si daca stimata Doamna maine va avea de fugarit alte matze vom uita cu totii de ea ?
 • 0 (2 voturi)    
  eroare? (Miercuri, 31 august 2011, 17:01)

  gcorneille [utilizator]

  Poate nu vad eu, dar parca nu scrie ca ar fi vorba de terenuri, ci doar "titluri de proprietate". Pai titluri de proprietate sunt si pentru apartamente, ori la un bloc cu o suprafata la sol de 200 mp si P+10 avem proprietati de 2200 mp. Si nu e nevoie ca unii dintre proprietari sa iasa din tara ca sa aiba acces in propriul apartament.
 • -1 (3 voturi)    
  inca o perla (Miercuri, 31 august 2011, 18:25)

  evoque [utilizator]

  Inca o perla marca udrea. madam sufera de reflectorita trebuie sa spuna orice numai sa ramana in atentie.
  Problema este insa cu substrat, probabil ca duduia doreste cumva sa fie trecute in curtea sa acest lucru. Oamenii astia sunt bolnavi si vor sa controleze totul.
  Felicitari alegatorilor pdl-isti si poporului roman ca are o asemenea specie conducatoare.
  In curand o sa fie nevoie si de permise de mers la toaleta cu semnatura doamnei blonde.
 • 0 (0 voturi)    
  Comoara (Joi, 1 septembrie 2011, 11:59)

  Costache2009 [utilizator]

  Dna Elena Udrea este o comoara pentru PDl... Minte la fel de convingator ca si jumatatea ei informala, de unde deducem ca ea este sefa informala a Romaniei...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by