CFR Călători a anunțat acum câteva zile că va pune trenuri mai lungi între 31 mai și 2 iunie în zonele vizitate de Papa Francisc, iar compania recomandă studenților ”să evite utilizarea celor mai solicitate trenuri pentru evenimentele religioase din orașele respective” (Cluj și Iași). Reamintim că studenții au gratuitate pe trenurile CFR, iar o cincime dintre biletele emise anul trecut au fost pentru studenți. Marea problemă este că CFR folosește zilnic 800 de vagoane, deși ar avea nevoie de cel puțin 350 în plus.

TrenFoto: Hotnews

Citește și: S-a stricat locomotiva, vagoanele sunt arhipline - Cât de vechi sunt trenurile cu care călătorim

Concluzia este că între vineri 31 mai și duminică 2 iunie va fi mare nebunie pe calea ferată, mai ales că nu doar va fi week-end, ci va fi și Ziua Copilului și multă lume se va deplasa. Este de așteptat ca trenurile care nu acoperă destinațiile de mai jos să fie și mai scurte decât de obicei.

Citește și: Cum arată infrastructura feroviară românească - Tabloul unei rețele aflată în gravă suferință

Ce spune CFR

CFR Călători informează că, în perioada călătoriei apostolice a Papei Francisc în România dintre 31 mai și 2 iunie 2019, va avea în circulație capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilității cetățenilor, astfel:

Vineri, 31 mai, spre/dinspre:

București

Sâmbătă, 1 iunie, pe rutele:

· Brașov – Miercurea Ciuc

· Miercurea Ciuc – Adjud

· Miercurea Ciuc – Cluj Napoca

· Iași – Bacău

· Iași – Pașcani

· Iași – Vaslui

Duminică, 2 iunie, pe rutele:

· Blaj – Sighișoara – Brașov

· Blaj – Alba Iulia

Evenimentele religioase din perioada 31 mai – 1 iunie 2019 vor genera vârfuri de trafic semnificative în circulația trenurilor, iar pentru evitarea supra-aglomerării, îi rugăm pe toți pasagerii să își programeze din timp călătoria către zonele de desfășurare a manifestărilor, să folosească toate trenurile puse la dispoziție de CFR Călători și să îşi cumpere cu anticipație legitimaţiile de călătorie utilizând toate canalele de distribuție.

Având în vedere că dintre orașele vizitate de Suveranul Pontif, două sunt și importante centre universitare, CFR Călători face un apel la studenții care beneficiază de călătorii gratuite pe calea ferată să își programeze călătoriile astfel încât să evite utilizarea celor mai solicitate trenuri pentru evenimentele religioase din orașele respective.

Totodată, pentru a preîntîmpina aglomerația de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR, recomandăm cumpărarea cu ANTICIPAȚIE și ONLINE de pe www.cfrcalator.ro și de la automatele de vânzare bilete din stațiile de cale ferată.

CFR Călători informează că, în zilele evenimentelor, toate trenurile Regio suplimentare care vor deservi localitățile Miercurea Ciuc (1 iunie), Iași (1 iunie) și Blaj (2 iunie) vor avea regim de rezervare a locurilor, pentru asigurarea unui transport în condiții optime.

Pentru data de 31 mai, CFR Călători a luat măsuri de suplimentare la capacitate maximă a trenurilor cu sosire/plecare în/din toate stațiile din București: Gara de Nord, Gara Basarab și Gara Obor.