​Firma Arcada va conecta aeroportul Otopeni la rețeaua feroviară, scrie publicația Club Feroviar. Câștigătoare a fost desemnată asocierea SC Arcada Company SA – SC ISPCF SA – DB Engineering & Consulting GMBH. CFR a trimis participanților comunicarea privind desemnarea asocierii menționate drept câștigătoare, scrie publicația menționată.

Indicatoare in Aeroportul OtopeniFoto: Hotnews

Ceilalți doi participanți sunt Porr Construct SRL şi Mapa Inşaat VE Ticaret AŞ. Valoarea ofertei câștigătoare este de 398,16 milioane lei fără TVA.

Valoarea estimativă a proiectului este de 420 milioane de lei, fără TVA. Depunerea ofertelor s-a încheiat la 25 martie 2019.

Valoarea totală estimată a contractului, care are o durată de 14 luni (două luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie), este de 420,113 milioane de lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de coeziune şi de la bugetul de stat.

Contractul prevede construirea unei căi ferate duble în lungime de 2,95 km, a unui viaduct de 1,52 km care va traversa DN 1, trei podeţe, instalaţie de centralizare electronică şi o staţie de călători la terminalul T1.

Actuala legătură, Gara de Nord – P.O. Aeroport, a fost deschisă în anul 2009 când actual șef al CFR SA, Constantin Axinia, deținea funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor.