CFR începe recepționarea lucrărilor de modernizare finalizate pe cei 170 km dintre Simeria și Sighișoara

de Vlad Barza     HotNews.ro
Sâmbătă, 3 august 2019, 9:10 Economie | Industrie Feroviara


Tren
Foto: Hotnews
​CFR SA a anunțat că în perioada august - noiembrie 2019 se vor desfășura recepţiile pe categorii de lucrări finalizate între Simeria şi Sighişoara, zonă în care șantierele au pornit în 2012. Pe tronsonul de cale ferată dublă se înregistrează la ora actuală un progres fizic de execuție cuprins între 92% şi 99%.

Cât făceau cele mai rapide trenuri între Sighișoara și Simeria

1939: 2 ore și 21 de minute
1970 2 ore și 41 minute
1989 2 ore și 25 minute
2008 2 ore și 41 minute
2017 4 ore și 20 minute
2019: 2 ore și 46 minute

Ce spune CFR Infrastructură despre recepționarea lucrărilor

O dată cu finalizarea mai multor categorii de lucrări pe tronsonul Simeria - Sighișoara, CFR SA a programat, pentru perioada august - noiembrie, recepţiile la finalizarea lucrărilor pentru următoarele specialități feroviare:

- terasamente, infrastructură, suprastructură;
- poduri, podeţe, tuneluri, viaducte, pasaje rutiere, treceri la nivel;
- lucrări de energoalimentare, linie de contact;
- construcţii civile în stații și instalațiile aferente, sisteme de informare, substaţii de trancţiune şi lucrări de protecţia mediului.

Astfel, comisiile de specialitate, din care vor face parte reprezentanți ai CFR SA, Antreprenorului, Proiectantului și Autorităților Locale, vor recepționa până în luna noiembrie, lucrările de modernizare a infrastructurii și suprastructurii feroviare, finalizate pe specialitățile de lucrări sus-amintite, pe următoarele intervale de stații:

 • Blandiana - Șibot, Orăștie - Simeria, stațiile Vințu de Jos și Șibot de pe tronsonul Simeria - Vințu de Jos;
 • Alba Iulia - Vințu de Jos, Barabanț - Alba Iulia, Sântimbru - Barabanț, Coșlariu - Sântimbru, stațiile Alba Iulia, Barabanț, Sântimbru și Coșlariu de pe tronsonul Vințu de Jos - Coșlariu;
 • Micăsasa - Valea Lungă, Valea Lungă - Blaj, Blaj - Crăciunel, Crăciunel - Podul Mureș și stațiile Valea Lungă, Blaj și Crăciunel de pe tronsonul Coșlariu – Micăsasa;
 • Ațel - Mediaș, Mediaș - Copșa Mică, Copșa Mică - Micăsasa și stațiile Mediaș și Copșa Mică de pe tronsonul Micăsasa - Ațel;
 • Sighișoara - Daneș, Daneș - Dumbrăveni, Dumbrăveni - Ațel și stațiile Daneș și Dumbrăveni de pe tronsonul Ațel - Sighișoara.
“Lucrările de modernizare a infrastructurii feroviare pe cele 5 tronsoane cuprinse între Simeria și Sighișoara au un grad de complexitate ridicat din punct de vedere al lucrărilor executate pe întregul traseu. Vorbim despre modernizarea a aproximativ 170 km de cale ferată dublă, 22 de staţii de cale ferată, puncte de oprire, halte de mișcare, peste 240 poduri/podeţe/tuneluri feroviare, 11 pasaje inferioare/superioare şi 4 substaţii de tracţiune. Este un traseu pe care s-au construit 3 noi tuneluri (Turdaș, Sighișoara și Daneș), un pod în formă de arc și varianate noi de traseu, construcții care asigură atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/h pe o lungime cât mai mare a acestui traseu, precizează Constantin AXINIA, directorul general al CFR SA.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1960 vizualizari

 • 0 (4 voturi)    
  Iar modernizarea modernizării, pe când? (Sâmbătă, 3 august 2019, 12:36)

  Harald [utilizator]

  Toată modernizarea coridorului IV a fost gândită în logica feroviară de acum 100 de ani.

  Nu există nicăieri bypass-uri pentru localități și pentru gările mici, trenurile vor opri în continuare în linie curentă, la fel ca pe vremea Imperiului Austro-Ungar. Numai că acum sunt mai multe gări decât pe vremea aceea.

  Iar a merge de la București la Arad prin Sighișoara e de neprețuit, vorba reclamei la Mastercard :)


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by