​Așa cum notează și România Feroviară pe Facebook, trenul de lux Venice Simplon Orient Express, a intrat duminică seara în România și va ajunge la ora 16.30 la București, iar marți dimineața va pleca și va trece Dunărea în Bulgaria. În momentul publicării acestui articol trenul este între Sighișoara și Brașov unde media de viteză este de 50 km/h.

Orient ExpressFoto: Hotnews

Trenul a intrat în țară pe la Episcopia Bihor la 22.30 și a oprit la Oradea, Gârbău (oprire neprogramată), Cluj, Teiuș și Sighișoara. La Teiuș a stat o oră și 45 de minute pentru verificări și pentru aprovizionare, iar cel târziu la 11.20 ar trebui să ajungă la Sinaia unde va sta peste trei ore, pentru ca turiștii să viziteze castelul Peleș.

Prețurile pentru o călătorie la orient expres (sursa luxury-trains.co.uk)

Sosirea în Gara de Nord este programată la 16.30, turiștii vor fi cazați la un hotel de lux (Mariott) și marți dimineață trenul va pleca spre Bulgaria unde va face o oprire și la Varna.

De menționat că traseul este schimbat anul acesta. Trenul intra pe la Curtici și mergea prin Arad și Deva către Sighișoara. Acum a fost aleasă magistrala 300 (Oradea - Cluj), fiindcă pe Arad-Deva sunt lucrări ce generează întârzieri.

Venice Simplon Orient Express a plecat din Paris pe 24 august și călătoria în vagoanele luxoase este fantastic de scumpă: 15.000 de lire. De la Istanbul spre Paris plecarea este pe 31 august.

Orient Express a pornit în prima sa călătorie în octombrie 1883. Tras de o locomotivă cu aburi, trenul a plecat de la Paris, a traversat Alpii, a trecut prin Budapesta și București și s-a oprit la Constantinopol. Orient Express a purtat, de-a lungul timpului, tot felul de personaje, de la celebrități la indivizi considerați dubioși. Anii '20 au fost perioada în care Orient Express s-a bucurat de maximum de popularitate. Pornind de la poveștile care înconjurau acest tren și pe călătorii lui, în acea perioadă, celebra autoare Agatha Christie a scris romanul de succes "Crima din Orient Express" care, ulterior, a fost ecranizat.

Acum, compania care organizează aceste călătorii are multe variante de Orient Express care leagă orașe precum Londra, Veneția, Paris, Verona, Viena, Praga sau Budapesta. Traseele cele mai scurte costă peste 2.000 de lire.

Foto - România Feroviară