​Trenul Orient Express a încheiat luni dimineața a doua traversare a țării, de data asta în drumul său către Veneția. Trenul a intrat sâmbătă în țară, iar duminică la 12.30 a plecat din București, cu o oprire turistică de trei ore la Sinaia. Venice Simplon Orient Express a ieșit din România la 8.47, pe la Curtici, cu o întârziere de o oră față de graficul de mers, din cauza lucrărilor de pe Coridorul IV.

Trenul Orient ExpressFoto: Hotnews

Luxosul tren de 16 vagoane a traversat acum câteva zile România, în drumul său de la Paris la Istanbul, iar despre călătorie și despre istoria trenului puteți citi pe larg aici.

Acum, trenul cu 16 vagoane face călătoria către vest, Istanbul - Veneția, sâmbătă a intrat în țară pe la Giurgiu, iar oaspeții au fost cazați noaptea de sâmbătă spre duminică la București.

Parcursul Orient Express pe 1 și 2 septembrie 2019 (sursa - infofer)

Trenul a pornit din București la 12.30 duminică, nu a mai oprit în Ploiești vest unde ar fi trebuit să staționeze un minut și a ajuns la Sinaia la 14.11, unde a stat trei ore jumătate pentru ca cei din tren să viziteze castelul Peleș.

Trenul a avut și câteva scurte opriri neprogramate: la Bod (lângă Brașov), la Alba Iulia și la Conop (între Simeria și Arad).

În drumul său către est, pe 26 august, trenul VSOE a intrat în țară pe la Episcopia Bihor și a ajuns la București pe magistrala 300, via Oradea - Cluj. Acum, în drumul spre Veneția, a urmat traseul clasic, M300 până la Teiuș și apoi M200 Simeria - Arad - Curtici.

Cum însă pe M200 sunt lucrări mari de reabilitare, chiar și trenul de lux a acumulat întârzieri din cauza numeroaselor restricții de viteză. De exemplu, cei 19 km dintre Teiuș și Alba Iulia au fost parcurși în 30 de minute, iar cei 30 km dintre Conop și Ghioroc, în aproape 55 de minute. Trenul a stat și aproape două ore în Teiuș, o oprire clasică pentru verificări și realimentări.