Gara din Brașov urmează să fie modernizată pentru circa 40 de milioane de euro, lucrările fiind prinse în proiectul de reabilitare a liniei de cale ferată dintre Brașov și Sighișoara, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Pentru a semna contractul, Cuc spune că așteaptă decizia instanței asupra contestațiilor depuse la licitație.

In gara din BrasovFoto: Hotnews

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, marți seara, că modernizarea Gării Brașov este prinsă în proiectul de reabilitare a căii ferate Brașov-Sighișoara, iar lucrările vor începe după finalizarea contestațiilor.

„Așteptăm decizia de la instanță pentru contestația care a fost făcută la tronsonul de cale ferată Brașov-Sighișoara. De îndată ce vine, semnăm contractul de proiectare-execuție pentru tronsoanele 1 și 3 din Brașov-Sighisoara. Tronsonul 1 include și Gara Brașov, deci în momentul în care semnăm contractul și gara va intra în modernizare, e în acest proiect de 700 de milioane”, a declarat Răzvan Cuc, aflat într-o vizită pe șantierul autostrăzii București-Brașov.

El a spus că investiția în modernizarea gării va depăși 40 de milioane de euro. „Valoarea este undeva la 40 și ceva de milioane de euro, eu cred că va fi un proiect impresionant”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Citește și: