Tweet-ul transmis de Greta Thunberg despre cum călătorește ea pe podeaua unui tren german a fost imediat sancționat de Căile Ferate nemțești (Deutsche Bahn), care a dezvăluit că Greta avea rezervat un loc la clasa întâi. Tânăra de 16 ani - declarată „Persoana Anului” de către revista Time în cel mai recent număr- se afla în drum spre casa ei din Suedia când a publicat o fotografie cu ea stând la bordul unui tren Deutsche Bahn, înconjurată de genți.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Călătorind în trenuri supraaglomerate prin Germania", a scris activistul pentru climă. "În sfârșit sunt în drum spre casă!"

Unii utilizatori ai Twitter au criticat imediat compania feroviară germană care s-a confruntat în ultima perioadă cu acuzații legate de întârzieri și performanțe scăzute.

Printre primele reacții la tweet-ul Gretei au fost și cele ale oficialilor Deutsche Bahn care mai întâi i-au mulțumit activistei pentru sprijinul acordat căilor ferate în lupta împotriva schimbărilor climatice. ”Am fost încântați că ați călătorit cu noi sâmbătă în trenul ICE 74", a spus compania, referindu-se la ruta trenului de mare viteză în care călătorea. "Abilitatea și competența care v-a fost oferită de echipa noastră pe locul dvs. aflat la clasa întâi."

O parte dintre cei care au văzut răspunsul companiei au criticat-o pe Thunberg, care a confirmat că avea loc rezervat în tren dar că, din cauza anulării trenului de la Basel, ea şi prietenii săi au trebuit să stea pe podea în alte două trenuri înainte de a găsi loc la clasa I din Goettingen.

„Bineînţeles că asta nu este o problemă şi nu am pretins niciodată că ar fi fost. Trenurile aglomerate sunt un semn bun, pentru că arată că cererea pentru călătoriile cu trenul este mare”, a adăugat ea.