Legătura feroviară Gara de Nord – Aeroportul Otopeni trebuie terminată până în mai, chiar dacă termenul din contract este septembrie, după terminarea Campionatului European de Fotbal, a declarat joi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, citat de Mediafax. Reamintim că se lucrează pe două dintre cele trei secțiuni, justiția hotărând la final de decembrie ca lucrările să rămână suspendate pe secțiunea din mijloc.

Sageata AlbastraFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Ministrul a precizat că în decembrie au fost depuse documentațiile pentru cele trei avize necesare, la ISU, Inspectoratul de Stat pentru Construcții și Ministerul Culturii. „Am reușit să depunem aceste documentații și cel mai târziu, pe 21 ianuarie, avem promisiunea că vom obține ultimul aviz, de la Ministerul Culturii. Astăzi, vă dau o veste bună, am obținut avizul de la Inspectoratul de Stat pentru Construcții”, a spus ministrul.

Bode a adăugat că pe 22 ianuarie ministerul va emite autorizația de construire. „Aveți termen 45 de zile, conform contractului, să depuneți proiectul tehnic. Vă rog public să comprimați acest termen, cred că în luna februarie, nu vorbim de 15 martie, puteți finaliza proiectul tehnic și să începeți la execuție. Văd că partea de demolare ați început-o foarte bine. Este un proiect la care noi ne-am angajat, este până la urmă vorba de onoarea României. În perioada 12 iunie - 12 iulie va avea loc Campionatul European de Fotbal, știm că vor veni aici patru echipe cu tot staff-ul. Deci obligatoriu, în perioada februarie-mai, finalizăm lucrările. Știu că termenul contractual este în septembrie, dar tot ce ține de construcție, eu zic că sunteți în măsură să finalizați până în luna mai. Știu că sunt probleme, să ne spuneți ce probleme sunt legate de benzi, instalații, echipamente, care se achiziționează mai greu”, a spus ministrul.

Ministrul Transporturilor spune că nu vrea să comenteze de ce proiectul este întârziat. „Am găsit în diferite stadii aceste proiecte, nu vreau să comentez de ce au fost atât de mult întârziate și de ce ni le-am asumat, că aveau dreptate cei care spuneau <