Românii care au plecat din Italia către țară cu trenul vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României pentru a se preveni infectările cu Covid-19, anunță CFR Călători. Luni seara Ministrul de Interne, Marcel Vela a vorbit despre ”suspendarea sau, după caz, interzicerea introducerii de către operatorii feroviari de transport călători de noi trenuri directe spre Italia şi dinspre Italia spre România”. Însă nu mai există de peste 20 de ani trenuri directe spre Italia.

Tren al CFR CalatoriFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Drumul cu trenul din Italia spre România este foarte lung. Spre exemplu, de la Milano la București călătoria durează unde între 29 și 36 de ore, schimbând între 3 și 5 trenuri. De la Veneția la Timișoara călătoria cu trenul durează între 20 și 23 de ore, cu 3-5 schimbări.

Ce spune CFR Călători despre măsurile de acum

În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență din data de 09.03.2020 pentru combaterea epidemiei de coronavirusului (Covid – 19), s-au decis următoarele:

• Cetățenii români care au plecat din Italia către România și utilizează transportul feroviar pentru a ajunge în țară vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declarații pe propria răspundere la îmbarcarea în tren.

• Cetățenilor străini care utilizează transportul feroviar nu li se va permite trecerea frontierei României de către organele abilitate ale statului român, dacă vin cu escală din Italia.

În situația în care aveți legitimații de călătorie cumpărate pentru această perioadă și doriți să renuntați la călătorie, vă informăm că restituirea tarifelor legitimațiilor se efectuează conform reglementărilor internaționale în vigoare, aduse la cunoștința dumneavoastră la momentul cumpărării.