​Austria și Italia sunt printre țările europene cu cele mai bune legături feroviare, dar de miercuri nu mai circulă niciunul din zecile de trenuri dintre cele două state. Cele de lungă distanță spre Milano sau Veneția nu mai circulă deja de câteva zile, dar regionalele de scurtă distanță sunt și ele suspendate. Printre cele mai populare rute feroviare dintre cele două țări se numără Innsbruck - Bolzano și Klagenfurt - Udine. În Austria au fost înregistrate 206 cazuri de infectare cu coronavirus.

Tren austriac RailjetFoto: OBB

Trenurile de lungă distanță ce leagă orașe precum Viena și Innsbruck de Milano sau Veneția nu mai circulă de câteva zile, dar de miercuri sunt oprite și trenurile regionale ce leagă regiunile austriece Tirol și Carintia de cele italiene Veneto, Lombardia sau Trentino Alto - Adige.

Austria a decis să închidă și muzeele naționale, dar și sălile de spectacole, pentru a împiedica propagarea virusului. Frontiera terestră cu Italia este închisă aproape în totalitate.

Toți austriecii care vin din Italia trebuie să se auto-izoleze la domiciliu timp de 14 zile. Cetățenilor italieni le este interzisă intrarea în Italia.