​După mai bine de două luni de pauză primele trenuri de marfă au plecat din Wuhan către Europa, diversele produse urmând a ajunge în două săptămâni în Germania, Polonia, Ungaria și Cehia, scrie railfreight.com. Anual peste 5.000 de trenuri transportă marfă din China către mai mult de 15 țări europene și 400 dintre trenuri pleacă din provincia Hubei.

Tren de marfaFoto: Hotnews

Traficul feroviar a fost închis în ianuarie în provincia Hubei de unde a pornit epidemia de Covid-19 și primele semne de reluare au fost la jumătatea lui martie. În acest week-end primul tren a plecat din Wuhan către Duisburg, mărfurile urmând a ajunge și în Polonia, Cehia și Ungaria.

Este primul tren direct Wuhan - Europa de după ridicarea parțială a restricțiilor în provincia Hubei și transportă articole medicale, piese auto, electronice și cablu de fibră optică.

Wuhan este un nod important pe așa-numitul Drum Feroviar al Mătăsii și există trenuri de marfă directe către Duisburg, Hamburg, Madrid, Lyon, Malaszewicze (Polonia), Budapesta și Praga.

Anul trecut au circulat 408 trenuri între Wuhan și Europa și între destinații europene și Wuhan.