Datorită solicitărilor mai mari față de weekend-urile precedente, CFR Călători a anunțat că va introduce în compunerea trenurilor pentru aceste destinații mai multe vagoane, în limita parcului disponibil. Astfel trenurile spre/dinpre Constanța sau spre/dinspre Brașov vor pleca din stația de formare chiar și cu un număr dublu de locuri. Suplimentările sunt valabile și pentru ziua de luni, care este zi liberă legală.

Tren al CFR CalatoriFoto: Stefania Gal

În total, până la acest moment, sunt puse la dispoziția călătorilor pentru acest sfârșit de săptămână un număr suplimentar de 160 de vagoane, cu aproximativ 12000 de locuri.

Spre exemplu, pe 5 iunie, trenurile IR 1681, IR 1682, IR 1683, IR 1684 pe relația București – Constanța și retur au 8 vagoane în compunere și 590 de locuri, ceea ce înseamnă o creștere a capacității de transport la 220% față de o zi obișnuită, iar mâine 6 iunie au în compunere câte 9 vagoane, cu o capacitate totală de 650 de locuri. Trenul IR 1646 Brașov – București pleacă sâmbătă și luni cu 10 vagoane și 780 de locuri, față de 440 într-o zi obișnuită.

CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf.

”De asemenea, facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situația în care la casa de bilete/ghișeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă și pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizații. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare).

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente și autorizații, și pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor noștri cumpărarea biletelor din timp”, spune CFR Călători.

Recomandăm cumpărarea ONLINE a biletelor de tren pentru a evita aglomerația la ghișee/casele de bilete și manipularea banilor în numerar. La ghișeu, este indicată efectuarea plății cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru.

CFR Călători permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Persoanele care nu fac parte din aceste categorii, pot cumpăra locuri distanțate.

Masca de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei.