CFR Infrastructură a reluat la finalul lunii mai licitația în vederea selectării unui proiectant care să întocmească studiul de fezabilitate pentru amenajarea unei legături feroviare între Gara Brașov și Aeroportul de la Ghimbav. Trenul ar putea ajunge la noul aeroport în 3 ani, scrie publicația BizBrașov. Lucrările la Terminalul Aeroportului Internaţional Brașov se desfăşoară într-un ritm accelerat și ar putea să fie finalizate în 2021.

Linii de cale ferataFoto: Hotnews

Ioan Pintea, directorul CFR SA, a spus că în data de 29 iunie ar urma să fie deschise ofertele primite de la proiectanți. „Într-o lună sperăm să semnăm contractul, iar durata de execuție de 12 luni. După aceea vom scoate la licitație partea de proiectare, estimată la șase luni, și execuția, estimată la 18 luni, astfel că în maximum doi ani jumătate, trei ani să avem racord de cale ferată la aeroport, așa cum sunt racordate toate aeroporturile din Europa”, a explicat Pintea.

Suma estimată pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 1.428.000 de lei, cu tot cu TVA. Investiţia constă în realizarea legăturii feroviare între Gara Braşov şi Aeroport, linia de cale ferată dezvoltându-se pe actualul traseu Braşov – Bartolomeu – Ghimbav, din care se va desprinde la ieşirea din staţia Ghimbav, pe un traseu nou de aproximativ 2,5 km, până în dreptul aerogării.

În cadrul acestui studiu de fezabilitate va fi analizată şi posibilitatea, într-o a doua etapă, a electrificării liniei de la Braşov la Aeroport, respectiv realizarea unui studiu de traseu care să racordeze această linie la viitorul terminal multimodal de la Feldioara.