CFR Infrastructură a postat un video în care un căruțaș și-a mânat calul mai departe, deși barierele erau în mișcare, forțând practic traversarea pe sub brațul barierei și talonând semicumpăna (brațul mobil), aflată deja în poziţia orizontală. Incidentul s-a întâmplat sâmbătă lângă gara Brazi din Prahova. Nu puţine sunt situaţiile în care participanții la trafic (șoferi, bicicliști, căruțași, pietoni etc) dau dovadă de inconştiență la trecerile la nivel cu calea ferată, ignorând semnalizarea şi forţând traversarea, considerând că astfel fentează trenul.

Crucea Sf AndreiFoto: Hotnews

Click aici pentru video

Prin talonarea semicumpenei s-a declanșat automat sistemul de avertizare că bariera nu funcționează corespunzător, mecanicul trenului reușind să reducă viteza de circulație a trenului în zona trecerii la nivel, de la 120 km, la 20 km/h. De asemenea, personalul feroviar a intervenit imediat pentru remedierea defecțiunii la sistemul de funcționare al barierei, astfel încât nici traficul rutier nu a fost afectat.

Trecerea la nivel cu calea ferată din imagini este situată la km 49+900, între staţiile Brazi și Crivina, interval de stații unde viteza de circulație a trenurilor de călători este de 120 km/h.