​Franța va scoate din circulație 70% dintre trenurile TGV începând cu ziua de miercuri, iar măsura va fi menținută pe toată perioada carantinei, adică până la început de decembrie. În primăvară, în momentele de maxime anulări, doar 7% dintre TGV-uri au circulat și numai 18% dintre trenurile locale. Este de așteptat ca acum să nu se ajungă atât de departe, fiindcă școlile sunt deschise, la fel și o bună parte dintre companii.

Trenuri TGVFoto: Olrat | Dreamstime.com

SNCF spune că din 5 noiembrie vor fi scoase din circulație trenurile, mai ales că sunt interzise deplasările cu excepția câtorva cazuri. Un oficial al ministerului Transporturilor estima că SNCF va acumula pierderi de 4 miliarde de euro în 2020 din cauza crizei Covid și a grevei din iarnă împotriva reformei sistemului de pensii.

Jean-Pierre Farandou, directorul companiei, spune că situația va dura multe luni, probabil un an, și s-ar putea recurge la șomaj tehnic, scrie ouest-france.fr.

La fel ca în primăvară, legăturile feroviare încep să se împuțineze din cauza restricțiilor din Europa. Spre exemplu, austriecii de OBB anunțau recent anularea mai multor trenuri internaționale.