Trenul Gara de Nord - Aeroport a ajuns să fie folosit de peste 1.000 de pasageri/zi, în timp ce media de până acum fusese de 600, a spus ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Pe zi sunt 36 de trenuri pe sens, cadența este de 40 de minute, iar călătoria durează 20-25 de minute și costă 4 lei. De puțin timp trenul oprește și la stația Patinoar PO situată la 700 de metri de gara de la aeroport. Trenurile circulă din decembrie 2020.

Tren in gara de la aeroportul OtopeniFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

De precizat că 1.000 de oameni/zi nu este mult pentru 72 de trenuri, dar numărul de zboruri este în creștere și tot mai multă lume află de legătura feroviară.

Așa cum am putut constata și în weekend, mulți părinți și-au dus copiii la aeroport cu trenul în plimbare, nu pentru a pleca înapoi cu avionul. Biletele pot fi cumpărate și din tren, fără suprataxă.

Peste jumătate dintre trenuri sunt de la CFR Călători și celelalte sunt de la companiile private Regio Călători și Transferoviar.

Iată ce a scris ministrul Transporturilor pe Facebook

Cifra zilei care ne bucură: peste 1000 pasageri pe zi, în medie, la trenul Gara de Nord-Otopeni, în ultima săptamână. Și continuă să crească, pe măsură ce revenim la normalitate și oamenii află de această opțiune:

1) convenabilă - stația de tren este chiar la ieșirea din terminalul Sosiri Internaționale

2) ieftină - 4 lei/călătorie

3) rapidă - 20-25 de minute

4) comodă - trenuri curate, legături multiple de la Gara de Nord

E o creștere semnificativă și vine în contextul unei reveniri a traficului de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă - 17.000 pasageri/zi, media ultimei săptămâni. Suntem încă departe de perioada ante-pandemie (38% față de perioada similară a anului 2019).