Joi dimineață pasagerii care aveau bilete la un tren spre Buzău l-au pierdut fiindcă garnitura fusese anunțată la linia 8, dar a fost trasă la linia 5 din Gara de Nord, scrie observatornews. Cele câteva zeci de oameni au trebuit să aștepte următorul tren. Contactați de HotNews.ro, reprezentanții CFR Călători au spus că incidentul s-a produs dintr-o eroare de comunicare, iar angajații răspunzători vor fi sancționați.

In Gara de NordFoto: Hotnews

Așadar, pasagerii au așteptat la Linia 8, pentru că așa fusese anunțat în gară, dar trenul a fost adus la linia 5 și a plecat gol.

Drept compensaţie, pasagerii au primit bilete gratuite la următoarele curse cu destinaţia Buzău. CFR Călători spune că a fost o greșeală de comunicare și că a demarat o anchetă pentru a afla cine este răspunzător.

De câteva ori pe an sunt semnalate astfel de incidente cu greșeli de afișaj în Gara de Nord, însă în general se încheie mult mai bine, nu ca în cel de față când oamenii nu s-au urcat în tren.

Între București și Buzău sunt 128 km și trenurile IR fac cam 110 minute, iar cele care opresc în toate stațiile fac 150 -160 de minute.

În fiecare dimineață, la ora 9.20 pleacă spre Buzău un tren Regio cu trei vagoane, R 5003, cel mai adesea de la linia 5.

Din Gara de Nord pleacă zilnic aproape 200 de trenuri, iar cel mai aglomerat interval este între orele 17-18, cu 12 trenuri. Între orele 9 și 10 pleacă 8 trenuri, iar cea mai slabă circulație este între orele 21 și 5.