​Trenul special Connecting Europe Express a părăsit în acestă dimineața România pe la Curtici și va ajunge la noapte în Polonia. Pe parcursul traseului său de 900 km trenul special cu șase vagoane a fost întâmpinat cu festivități uneori fastuoase, cum a fost cea de la Brașov unde au fost mici concerte de muzică clasică pe peronul plin de lume. La Sibiu s-a pus covorul roșu pe peron, iar în sala principală a gării a fost orchestră și masă mare.

Trenul Connecting Europe Express primit cu fanfara la SibiuFoto: Hotnews

Trenul a intrat în țară vineri dimineață, la Giurgiu și a ieșit duminică dimineață, pe la Curtici. A parcurs peste 900 km, pe ruta București - Brașov - Sibiu - Copșa Mică - Cluj - Oradea - Arad, fiind tractat aproape peste tot de două locomotive diesel, din moment ce părți mari din rețeaua CFR nu sunt electrificate.

Gara Brașov

Viteza maximă de 140 km/h a fost atinsă cu locomotivă electrică între București și Florești Prahova, dar porțiuni mari au avut limitări de 30 -40 km/h pe lungul parcurs din România.

Sibiu

La Brașov, sâmbătă dimineața, trenul a fost primit cu fast: orchestre, pian pe peron, fanfară, mâncare și șampanie, iar la plecarea trenului erau peste 200 de oameni la linia 1. A participat și comisarul european pentru Transporturi și a vorbit și primarul Brașovului.

Concert la Brașov

Trenul a ajuns la Sibiu la 13.33, fiind întâmpinat de fanfara militară și de un covor roșu întins pe peron la linie 3. Și aici a venit primarul, iar în sala mare a gării Sibiu a fost pusă masă mare și un ansamblu folcloric cânta, iar deasupra lor, pe tabela de Sosiri un tren din direcția Mediaș avea 15 minute întârziere.

Trenul și-a continuat drumul și a ajuns după ora 18 la Cluj, după ora 21 în Oradea și după miezul nopții la Arad, de unde a plecat în acestă dimineață, după ora 8.

Trenul a fost plin de jurnaliști între București și Brașov, dar apoi s-a golit. Noi ne-am continuat drumul până la Sibiu, dar mai departe nu a fost posibil pentru că nu prea sunt trenuri de întoarcere. Spre exemplu, între Sibiu și București sunt DOAR trei trenuri pe zi, iar ultimul este la 16.30 și face 6 ore. Între Cluj și Brașov sunt șapte trenuri directe pe zi, dar viteza este extrem de redusă. astfel că drumul durează între 6 ore jumătate și 8 ore jumătate.

Ansamblu folcloric în gara din Sibiu

Pasionații feroviari au urmărit parcursul trenului și au postat sute de clipuri pe Youtube, de la Giurgiu, până la Curtici.

La ora publicării acestui articol trenul se află la Budapesta și deseară va intra în Polonia, urmând să-și continue drumul noaptea, spre Varșovia.

Masă în gara din Sibiu